Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Enikő! Becsüljétek meg az otthoni munkátokat, mert sajnos ilyen körülmények között semmi esélyetek, hogy Németországban gyökeret verjetek!Eni89 írta: SZIASZTOK! Enikő vagyok és látom hogy milyen segítőkészek vagytok mindannyian ezért most én is hozzátok fordulnék segítségért. Itthol Mo.-on egy nyomdában dolgozom jelenleg de nagyon rossz már a helyzet és ezért meg még sok másért például hogy egy kicsit én is összeszedjem magam nagyon szeretnék a párommal eggyütt kijutni Németországba és ott dolgoznio ivel én 23 éves és alapfokon de megétetem magam baszélem a nyelvet , a barátom 28 éves és ő már kevésbé tudja a nyelvet így gondolom nagyon nehezen jönne össze nekünk. Olyanra gondoltunk volna mint én magamnak szobalányi munka ő pedig ugyanott mondjuk kertész vagy parkosító vagy mindenesként tevékykedne .de mindegy amúgy csak eleinte ne kelljen nagyon a német folyékony beszéd és az már jó lenne meg ha egy helyen tudnánk dolgozni. Próbálkozunk ithonról ahogyan csak tudunk de kevés eséllyel
26 EU állam van ahonnan nagyon sokan (folyamatosan) jönnek Németországba úgy, hogy folyékonyan beszélnek (!) és egy, vagy több (!) szakmájuk is van!! Az EU 27 országa 502,5 millió együtt, s ebből kb. 83 millió az NSZK! Fiatalok vagytok még, tanuljatok nyelveket és szakmát.......
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Csak az a problema, hogy milyen cimet irnak majd a munkaszerzödesedre.
szia:
Eva
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Ilyen allast keresnek a nemet allampolgarok is, es bejutni szinte lehetetlen.Eni89 írta: Olyanra gondoltunk volna mint én magamnak szobalányi munka ő pedig ugyanott mondjuk kertész vagy parkosító vagy mindenesként tevékykedne .de mindegy amúgy csak eleinte ne kelljen nagyon a német folyékony beszéd és az már jó lenne meg ha egy helyen tudnánk dolgozni. Próbálkozunk ithonról ahogyan csak tudunk de kevés eséllyel
Ketten egy helyre? Ne is lovagoljatok bele magatokat, mert csak el fogtok keseredni, ha nem jön össze!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
a baratod egy evvel idösebb es tudta, hogy olyan helyre kell mennie dolgozni, ahol a turistak tömkellege mozog.
Ajanlatom, ha beszelsz nemetül küld el a Bewerbungodat a Thermal /Spa Hotelekbe , hatha bejön.
- Numma
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 8
Elég régen írtam már,úgy gondoltam most leírom a véleményem egyben a tapasztalataimból is szemezgetek!
Két hónapja élek kint Németországban és azóta csak kisebb munkáim voltak...voltam állásinterjúkon,sőt próbanapokon is,de amint rájönnek hogy utánam nem kapnak pénzt,már nem is kellek nekik! Pl: voltam egy szállodában szobalányként próbanapon..a főnökasszony többször elmondta hogy jó a munkám és fel fognak venni....kért két-három napot a papírok elrendezése miatt!Ok...vártam...kb másfél hét után felhívtam...és még ő volt felháborodva hogy nem mentem még három napot próbanapra...!!!
1. nem mondta
2. lehet én tudom rosszul de a próbanap az nem egy napos max kettő?
3. a szerződésben hogy megyek próbanapra egy napot nevezett meg és nem többet
Hozzáteszem a szobalányok ebben a szállodában mind olyanok voltak akik munkaügyin keresztül jutottak be...török,arab,indiai....stb.stb.
Na és a másik példa...Meki...lehet ezt már többen tudjátok is!
Február közepén voltam állásinterjún...azt mondta a hölgy hogy hívni fog és márciusban kezdhetek!! Most március 13a van és nem hívott...nem keresett...pedig megfeleltem...akkor mi itt a baj? Akkor mit csinálhatok rosszul?
Harmadik történet...állásinterjún voltam....két férfi és egy hölgy ült velem szemben az interjún...és azon nevetgéltek hogy magyar vagyok és felháborodottan kérdezték hogy magyar létemre mit keresek ott!!!!!!!!!!!!!!!!!
És még mesélhetném...a páromnak is sok ilyen története van...azt mondta hogy évek múlva majd nevetünk ezen!! Hát remélem!!
Úgy vettem észre hogy ezen a környéken (Hessen tartomány - Frankfurt környéke) nem könnyű munkát találni...ez a tartomány ahova jöhetnek a bevándorlók és nem a magyar az első akinek segíteni fognak!
Persze van kivétel is a munkaadók között (akik természetesen az esetek többségében nem "igazi" német,hanem évekkel ezelőtti betelepült aki átérzi hogy pl mi mit élhetünk át).....mert ért minket pozitív élmény is,de sajnos nem sok!
Egyre több magyarral veszem/vettem fel a kapcsolatot az elmúlt időben,és örömmel tapasztalom hogy segítik egymást a magyarok! Nem túlzom el ha azt írom hogy jobban mint otthon!
Amit nagyon nehezen szokok meg hogy nagyon lassan történnek itt a dolgok...pl. a párom február közepén volt állásinterjún,azt mondták neki hogy két nap múlva hívják és megbeszélik a további teendőket...eltelt másfél hét és utána hívták fel...hogy most mit kell elintézni,és megint azt mondta a férfi hogy pár napon belül hívja....kíváncsi leszek hogy mikor csörög ismét a telefon!
Egy egyszerű minijobnál is hetek telnek el mire kialakul valami...egyik héten töltse ki a papírt,egy hét múlva jöjjön be és ismét eltelik egy hét és utána kezdhet!! De nem panaszkodom...végül három hetes "műsor" után sikerült!! Felvették!!
Eszembe jutott még egy történet!
Az itt meghirdetett spárga és eperszedésre is írtam...gondoltam oly de jó a közelben is vagyok,nem lesz itt gond...!Visszajött a válasz,hogy azért mert kint élek ezért nem vesznek fel!! Na tessék...ennyit erről!!
Az pedig,hogy mit rontok el vagy mit ront el az aki hónapok óta itt van és nem talált munkát..szerintem semmit vagy épp nem sok dolgot!
Szerencse kérdése!
Az egyik ismerősöm kijött,egy hét múlva felvették a Mekibe,nulla nyelvtudással,kozmetikus végzettséggel és március 1el munkába is állhatott!!
Ő jókor volt jó helyen....egyszer eljön mindenki ideje mikor jókor lesz jó helyen!Kitartás!
No de nem panaszkodom tovább,inkább megpróbálom nem feladni és küzdeni az álmunkért....
Üdv: Numma
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
mi akik a 70-es vagy a 80-as evekben jöttünk ki sem volt jobb dolgunk mint nektek, mert olyan munkakat kellett bevallalnunk amin a nemetek csak röhögtek.
A szallodai vonalon nincsen könnyü dolgotok, mert mar irta a Decotext is, hogy telitve van az orszag a romanokkal es bulgarokkal akik 3 Euroert dolgoznak mint szobalany vagy mint vasalonö a szallodakban. Ha röhögnek a munkaltatok azon röhögnek, hogy ök ugysem adjak meg neked a 7 vagy a 8 eurot ,mert a küszöbön allnak a romak akik mar potom penzert dolgoznak.
Ezert volt pofatlan a szallodas is veled, mert nemetorszagban van egy mondas, amit sok magyar meg mindig nem hajlando betartani:
" Ha azt mondja a fönököd, hogy ugorjal ,akkor nem azt kerdezed, hogy miert, hanem azt, hogy milyen magasra"!!
Magyarul az EU-ba betömöritettek olyan nemzetet is amivel nem csak Magyarorszagot, hanem Nemetorszagot is elszartak!
Nem lesz könnyü, de ha valamit el akarsz erni akkor legy türelmes es vedd at a nemetek gondolkodasat, valamint stilusat.