Németországi munkát keresek

Több
12 éve 8 hónapja #16255 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Hallo Enikö. Milyen szakmákat tudtok felmutatni? 23-28 évesen csak tanultatok valamit a 8 általánoson felül?

Egyébként érdekesnek találom, hogy aki nem tudja a nyelvet az föleg olyan helyre menne ahol garantáltan a helyi tájszólásban utasitgatnák :D

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• remek
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16257 Írta: remek
remek válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szervusztok!
Tanácsot jöttem kérni a kinti viszonyokat ismerőktől.
30 éves statikus vagyok, 2 év szerkesztői, és 3 év mérnöki gyakorlattal. Szeptemberben eldöntöttem, hogy Németországba költözöm. Azóta tanulom a nyelvet, ami kezd egész jól menni, ha nem is folyékonyan (gimiben csináltam középfokút, de az 12 éve volt, vissza kell hozni). A szaknyelvet is ismerem, angolul pedig folyékonyan beszélek. A szakmám is jó. Mégsem sikerült eddig állást találnom.
Arra jutottam, hogy kiutazom, és személyesen kezdek bekopogtatni cégekhez, mert már nagyon unom ezt a meddő levelezgetést.
Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen fogadok.
Egyúttal szeretném megköszönni a rendszeres (és rendszertelen) kommentelők tevékenységét, hónapok óta olvasgatom az oldalt, és sok segítséget találtam itt.
Üdv, Gergő

• Akos45
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16262 Írta: Akos45
Akos45 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszönöm a tanácsot. Nehéz elhinni,hogy németországban sem kell 50 éves ember? Mert nálunk így van,azt már tapasztaltam.Azért gondolom,ott is dolgozik ez a korosztály.
De feltétlenül utánanézek a termálfürdöknek.Esetleg még takarítás,konyhai kisegítés jöhet szóba,egy nagyon jó barátom dolgozik Tirolban,ö 1 évvel idösebb nálam.
Ákos

Több
12 éve 8 hónapja #16263 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Valoszinüleg a külföldi cimed riasztotta öket.
Kell itt egy cim és egy jó CV németül.
Ha angolul jobban tudsz ne is ide gyere hanem direkt Dubaiba.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Akos45

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16266 Írta: szabinacska
szabinacska válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Eni89 írta: SZIASZTOK! Enikő vagyok és látom hogy milyen segítőkészek vagytok mindannyian ezért most én is hozzátok fordulnék segítségért. Itthol Mo.-on egy nyomdában dolgozom jelenleg de nagyon rossz már a helyzet és ezért meg még sok másért például hogy egy kicsit én is összeszedjem magam nagyon szeretnék a párommal eggyütt kijutni Németországba és ott dolgoznio ivel én 23 éves és alapfokon de megétetem magam baszélem a nyelvet , a barátom 28 éves és ő már kevésbé tudja a nyelvet így gondolom nagyon nehezen jönne össze nekünk. Olyanra gondoltunk volna mint én magamnak szobalányi munka ő pedig ugyanott mondjuk kertész vagy parkosító vagy mindenesként tevékykedne .de mindegy amúgy csak eleinte ne kelljen nagyon a német folyékony beszéd és az már jó lenne meg ha egy helyen tudnánk dolgozni. Próbálkozunk ithonról ahogyan csak tudunk de kevés eséllyel

Én ritkán mondom ezt, mert szerintem a remény hal meg utoljára, de így ahogy ti képzelitek nagyon minimális az esély.Ha valami csoda folytán sikerülne akkor, hogy gondoltátok? Te tolmácsolnál neki? Mivel ő nem tud németül azt sem értené meg, hogy mit kellene csinálnia. Te pedig nem szaladgálhatsz csak úgy kedvedre, hogy segíts neki.
Picit nehezen értem a magyarodat is. Ne haragudj ez a véleményem, de másoké még keményebb lesz:)

• remek
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #16270 Írta: remek
remek válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Attila_BRD írta: Valoszinüleg a külföldi cimed riasztotta öket.
Kell itt egy cim és egy jó CV németül.
Ha angolul jobban tudsz ne is ide gyere hanem direkt Dubaiba.

Természetesen van CV-m németül, német telefonszámom is van. De cím? Ha kapok szerződést, akkor majd lesz címem is.
És oka van, hogy nem az 'iranydubai' fórumba írtam.