Németországi munkát keresek

Több
12 éve 7 hónapja #17038 Írta: fecosan
fecosan válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Én nem hinném, hogy én okoztam magamnak a helyzetemet, ilyen alapon a Dunántúlon élők 90 %-a vehetné a sátorfáját és nyugatra utazhatna.

Nem tudom ki a feleséged, de ha eltart téged, örülj neki. Nálunk fordítva van, még ebből a kevés pénzből is. Azért nem szabad elfelejteni, ki honnét jött...

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17039 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

szia Fecosan,

én teljesen megértem a helyzetedet. Magam sem voltam jobb helyzetben mikor kijöttem, illetve annyival, hogy én tűrhetően beszéltem németül. Ne add fel. Nem tudom mennyire tudsz most németül, de ha eljutsz odáig, hogy meg mersz szólalni, és ha lassan, egyszerűen beszélnek megérted, akkor nagyon jó eséllyel kapsz munkát. Hozz össze egy önéletrajzot, körülnézek, mikor lesz időm.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 7 hónapja #17041 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia fecosan, bocsánat, hogy közbeszólok,de .. Megértelek téged, azokat is, akik ragaszkodnak a nehezen felépített életükhöz otthon, de egyet nem szabad elfeledned - ha kijössz a családod nélkül (ahogy olvastam, a feleséged a fizetéséből igen nehézkesen él majd otthon a családod többi tagjával)... szóval, valószínűleg szeretnél haza is küldeni pénzt. Eltartani magadat, egy háztartást itt, plusz egyet otthon. Talán szeretnétek vmit még félre is tenni (hiszen gondolom ez az értelme az elhatározásotoknak). És hazautazni, amikor csak lehet. Biztos marad annyi euro a fizetésedből a végén, hogy tényleg megéri a két háztartás fenntartása, utazgatás, meg a külön sok probléma, amit egyedül kell megoldanotok, mert a másik nincs ott?... szerintem próbáld meggyőzni a feleségedet, hogy együtt vágjatok bele - vissza mindig mehettek (annál rosszabb viszont nem hiszem, hogy lenne itt, mint amiben most tipródtok, ha tényleg jó szakember vagy, és a feleséged is akar dolgozni), de felőrlődni így nem biztos, hogy megéri..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #17056 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

fecosan írta: Én nem hinném, hogy én okoztam magamnak a helyzetemet, ilyen alapon a Dunántúlon élők 90 %-a vehetné a sátorfáját és nyugatra utazhatna.
Nem tudom ki a feleséged, de ha eltart téged, örülj neki. Nálunk fordítva van, még ebből a kevés pénzből is. Azért nem szabad elfelejteni, ki honnét jött...

Kedves Fecosan! Pontosan azért írok igy mert tudom, hogy honnan jöttem, s hogy nulláról indultunk. Semmilyen segitséget nem kaptunk, nem volt még internet sem és kezdetben itt kint lenyúlták a nehezen megtakaritott 5000 DM indulótőkémet! Nekem nem kell megmagyarázni, hogy ki mit okoz. Soha nem tartott el a nejem, mert mindig mindketten dolgoztunk. Mo.-on a végzettsége ellenére sokkal kevesebbet keresett később mint én, mert én krupié voltam a casinóban. Itt ő keres jobban. Tök mindegy, egy lábosba megy! S bizony magatok okozzátok a helyzeteteket! Én nem mondtam, hogy menj külföldre, van Mo. audi (Győrben) van merci (Kecskeméten) van ople, susuki és még egy csomó sokkal jobban fizető cég BP-en. Aki megelégszik a 80 ezerrel napi 10 óra kürizésért az meg is érdemli!

Ha semmi mást nem, de azt itt kint a 23 év alatt megtanitották nekem a németek, hogy: MINDENKI ANNYIT KERES AMENNYIT ÉR, ILLETVE AMENNYIÉRT ELADJA MAGÁT!

S mi 1998-ben nem gazdasági okolból jöttünk ide ki, hanem a gyerekek képzési lehetőségei miatt és bizony az nem ér egy darab mosott sza@rt sem, hogy tudjuk, hogy honnan jöttünk, mert azok vagyunk, amit MAGUNK elértünk!! Akinek tehát nem tetszik otthon a rendszer, az vagy válasszon olyan kormányt amelyik normális országot csinál (és nem 2/3-os egypártrendszert) vagy vágjon neki a világnak és változtasson! Elég ha egy olyan, országon belüli (!) terültere megy ahol jobban van ipar, és nem csak a sümegi vár van, ahonnan nagy kirándolásokat tehetsz a Sztupához vagy a tapolcai barlanga, esetleg a Szent Mihály káplonához, hogy a Balatont is lássd néha........

DCT

Több
12 éve 7 hónapja #17082 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta: Kedves Astarta, ismét nem olvasol figyelmesen és nem vetted a fárdságot hogy elolvasd az expozémet amit a 70-es évekről írtam, hogy milyen borzasztó anyagi helyzetben voltunk huszonévesen 2 kiskorúval és most ismét csak butaságokkal dobálodzol! Olyan csórok voltunk, hogy (ird és mond) volt olyan hét, hogy 70 forintunk volt. (Hetven, nem elírás!) S ráadásul akkor még cigiztem is! Azt is megírtam, hogy én akkor újságos voltam a póstán, bagóért és nem akartam dolgozni, így többek között, magam okoztam az akkor baj, DE AKKOR SEM ENGEDETT A NEJEM, olyan munkát végezni amibe belerokkanhattam volna! Igy hogy nem dolgoztam érthető volt hogy nincs elég pénzünk, de mi visz embereket arra, hogy 10 órát gürizzenek és mégse legyen pénzük???[/color][/i][/b]
;)

S mégegyszer! Amint olvashattad, a sümegi forumtársunk hozzászólásait, egyértelműen, maga okozza azt a helyzetet amiben van, mert nem pakol össze a családjával és nem akar jobb helyre költözni, mert minden oda köti!
:P
Mindig megfogadom, hogy nem hagyom magam tőled provokálni, de mindig lépre megyek!
:angry:

Én nem provokállak, csak leírom, hogy zavar, hogy nem veszed a fáradságot sokszor, hogy beleképzeld magad más helyzetébe.

Abból amit leírtál, nem lehetett olyan szar a helyzet, ha még cigire is futotta, és a gyerekek sem éheztek.
Ettől van még lejjebb...
Tudod a kevés is több, mint a semmi. Az viszi rá az embereket, hogy akár annyiért is eladják magukat.

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17086 Írta: zsenike
zsenike válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

sziasztok!Németországba szeretnék munkát vállalni de nem tudom h induljak el ha valaki tud segítsen már nekem!20éves lány vagyok Olyan munkahelyen szeretnék elhelyezkedni, ahol színvonalas, igényes munkát végezhetek; szakmai képzésem, fejlődésem és eredményeim alapján előmenetelem biztosítható.Munkámban megbízhatóság, pontosság, precizitás, dinamizmus, kitartás jellemez.