Németországi munkát keresek

Több
12 éve 3 hónapja #23232 Írta: lacko
lacko válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Saját tapasztalat:
Március elején kezdtem küldözgetni az önéletrajzokat.Elküldtem kb. 13o-15o -et
Németország majdnem egész Déli területére (Frankfurttól lefelé) mivel úgy ítéltem meg ,hogy itt könyebb munkát találni.( Redőnyös szakmáról van szó).
Egy helyröl másnap kaptam e-mailt,hogy hívjam fel megbeszélni egy időpontot bemutatkozó beszélgetésre.Felhívtam,mondtam,hogy még nem tartózkodom Németországban és egy beszélgetés végett nem tudok kiutazni.Ok,szóljak majd ha kint leszek. B)
Egy másik helyröl kb. 1oo km-re az elsőtöl kaptam mailt,egy hét után,hogy mutatkozzak be egy kicsit bővebben levélen keresztül.Amikor megtettem szóltak,hogy szivesen látnának egy beszélgetésre.
Ekkor a család eldöntötte,hogy kijövök egyik helyen talán sikerül.
Kiutaztam és az első helyen az első próbanap után az asztalra tettek egy egyéves szerződést amit aláírtam. :)
Ezután egy-két hónapon belül jelentkeztek még kb. négyen-öten,hogy ha még szabad vagyok várnak megbeszélésre,amit udvariasan megköszöntem. ;)
Emellett kaptam kb. 15-2o levelet amelyekben megköszönték érdeklődésemet,de mást vettek fel.
Ennyi az én történetem.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Trixi0606

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #23236 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Trixi0606 írta: Itt Magyarországon (mivel korábban a pályáztatásokra beküldött önéletrajzokkal a cégnél ahol dolgoztam én foglalkoztam), elmondhatom, hogy a komolyabb cégek itt igenis visszaszólnak a jelentkezőnek,hogy köszönik, eltették későbbre, köszönik, elmehet a francba, vagy köszönik, jöjjön be meghallgatásra.

Kedves Trixi!
Azért ezt cáfolnám....profi önéletrajzzal, motivációs levéllel, megfelelő gyakorlattal 3 hónapja 64 db állást pályáztam meg. (Magyarország) Csak komoly cégekkel foglalkoztam, a vállalkozói réteg vicceit jól ismerem :unsure:
Mivel 40 elmúltam (gondolom ezért) ahogy mondom neked 2 db helyről jött annyi, hogy köszönjük nem Önt keressük. Egy fejvadász meg annyit írt, hogy betette a fiókba, majd ha kell előveszi ;)
Felhívni meg nem lehet őket, mert az esetek 90%-ban a recepciós(telefonközpontos) picsa elhajt ahogy elő van írva.

más:.....igazad van, csak együtt megy, egyenjogúan...bár van olyan elmaradott vidék, ahol a férfiak esznek először az asztalnál és csak ami marad azt ehetik meg a nők a kemencepadkán :woohoo:
De ezek a kövületek szerencsére lassan kipusztulnak ;)
Mondják: "minden sikeres férfi mögött egy nő áll" bár ebben a nyomorult világban van, hogy az a nő férfi....na ők utálják a nőket :evil:

Azt az önéletrajzot átnézném a helyetekben azért....A keresőkben, ha németül beütitek, hogy "lebenslauf muster" szerintem sok okos dolgot találhattok. :)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23239 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Lacko, nagyon köszönöm, ilyen hozzászólások sokat segítenek nekünk. :-)
Tehát mégiscsak van visszajelzési szokás Németországban is...
A kiküldött önéletrajz mennyiségedből látjuk már, hogy mi a mérce :-).
Neked talán szerencsét hozott, hogy egy speciális területre jelentkeztél. A férjem nem a végzettsége szerint szeretne elhelyezkedni, mert abban szakmai múltja nemigen van. :-(

Trixi

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23244 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

KFZ, köszönöm szépen.

Rákeresünk a "lebenslauf muster" -ra :-) és a férjem átnézi az önéletrajzát. :-)
Egyébként Veled azóta mi van? Sikerült új állást találnod?

Trixi

Több
12 éve 3 hónapja #23248 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Trixi, ha jol ertem a helyzetet, meg Magyarorszagon vagytok? Nekem az tunt fel nemetorszagi allaskeresessel kapcsolatban, hogy azok a cegek akiket erdekeltem, szinte kivetel nelkul felhivtak roviddel a jelentkezes utan a nemetorszagi mobilszamomon. Tehat ha nem lett volna helyi lakcimem / telefonszamom, akkor feltetelezem, nem foglalkoztak volna a jelentkezesemmel. Sot, sok helyi allashirdetesben megadnak telefonszamot es azt varjak hogy felhivja oket az erdeklodo, irasos jelentkezes helyett.

Nem tudom masok hogy csinaltak, feltetelezem hogy pl. Lacko szakmaja (redonyos) keresett volt es igy sikerult neki talalnia valamit anelkul hogy mar Nemetorszagban lakott volna jelentkezeskor. Egyebkent sajnos teljesen normalis az hogy cegek nem valaszolnak, hiszen konnyen lehet hogy tobb szaz oneletrajzot kapnak egyetlen allasra, nem tudnak mindenkinek valaszolni. Persze ez nem jo hir az allaskeresonek, de nincs mit tenni, mas, tobb allasra kell jelentkezni.

Oszinten szolva, nem tudom mennyi realis eselye van annak hogy talaltok olyan tipusu allasokat amilyeneket emlitettel ha nincs a ferjed Nemetorszagban. Hogy fogjatok az egeszet kivitelezni, ha tegyuk fel elmegy a ferjed interjura, megfelel, akkor fog maganak lakast keresni, elkezdeni adoszamot intezni, bankszamlat nyitni, stb.? Ez lehet hogy mukodik ha valakinek keresett szakmaja van, mert a munkaltato nehezen talal helyette valakit es igy hajlando ezekben segiteni illetve megvarni amig minden elkeszul, de oszinten szolva - ne haragudj ha nem ezt akarod hallani - raktarosnak, ugyintezonek valoszinuleg talalnak olyan embereket akik mar helyben laknak, es ezeket elonyben fogjak reszesiteni a ferjeddel szemben.

Több
12 éve 3 hónapja #23249 Írta: lacko
lacko válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Ami azt illeti nekem se nincs pont redőnyös végzettségem.Gépésztechnikusi oklevelem van (azért valami köze csak van a fémes szakmákhoz,de itt Németországban létezik külön redőnyös szak),melyet lefordítattam odahaza hivatalos fordítóval németre.Amikor kijöttem megkérdezték mit tudok csinálni a szakmában? :)
A diplomámat lefénymásolták és eltették a fiókba.Nem sokat foglalkoztak vele. B)
Tapasztalatom szerint fontosabb az , hogy hogyan dolgozol. ;)