Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #23311 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

SzGerg írta: A másik. Ca milyen összeggel számoljunk rezsire (Miete-vel) és megélhetésre. alap igényekkel... Illetve érdemes-e kinn lakást venni.Köszönöm...

Ajjaj! Nos, területenként változik. Lehet 300 eurótól (rezsi nélkül) a csillagos égig több ezer eurós lakást bérelni havonta! A nagyobb városok drágábbak: München, Hamburg, stb. A lányom Münchenben 1200 eurót fizet / hó rezsi előleggel, amit évvégén rendez, s rendszerint ráfizet. A vételről itt is különböznek a vélemények. Szerintem több 100 ezer eurót kiadni nem érdemes, mert 20-30 évre lekötöd magad anyagilag, s nem vagy a munkahely szempontjából sem flexibilis! (Ez a gond Mo.-on is!) Mi 23. éve lakunk itt bérlakásban, s inkább elutazzuk a vilgban azt, amit más a banknak fizet! Itt jó a rendszere és a törvényes háttere is jó a bárlakásoknak!
A megélehtés is különböző! Van itt olyan a fórumon aki (állítólag) 150 euróból is meg tud élni havonta. Mi ketten a nejemmel, heti 100-120 eurót költünk, luxus nélkül, (nem cigizünk) igaz nem is nézzük az árakat mert jól keresünk!

Mi jól élni jöttünk ide ki nem sóherkedni. Pénztkeresni és pénzt költeni, a mottónk! Nem takarékoskodunk soha, noha azért vannak tartalékaink vészhelyzetekre! Szerencsére a két gyerek is jól él s már felnőttek!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: SzGerg

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23315 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Prosperus, nem sértődés volt a részemről, csak helyre szerettem volna rakni a dolgokat, hogy tisztán láss. Őszintén, tisztelettudóan kértem segítséget de nem várt módon magas lóról kaptam tökösségmércét. :-S

Jó hír, hogy épp ma keresték a férjemet a magyar telefonszámunkon (mivel német nincs) a reptéri állással kapcsolatban és német nyelvű interjút adott.
Ez volt az első körös meghallgatás.
Lehet szurkolni, hogy összejöjjön a munka, és a további meghallgatások is jól alakuljanak. Mi drukkolunk! ;-)

Kanga, igen, azt számításba vettük, hogy ha innen Magyarországról nem sikerül záros határidőn belül állást keríteni, akkor a tartalékainkat feláldozva kiutazik majd és ott helyben próbál állást keresni. :-) Ez a legvégső lehetőség lenne.

Trixi

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23316 Írta: SzGerg
SzGerg válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

prosperus írta: Hallo St.György!
itt vannak meg felvetelek:
לאחר דעתי אתה צריך להתקשר לשר העבודה, אולי הוא אמץ אותך

Ha ez nekem szólt akkor, én normális stílusban kérdeztem, és olyan választ is vártam volna, még ha héberül is tetted...

• SzGerg
  • SzGerg profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23317 Írta: SzGerg
SzGerg válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECO!
Köszönöm a válaszaidat, ismét sokat segítettél... Mi családot szeretnénk alapítani kinn, mert bárhogy is szeretnénk MO-n nem lehet gyermeket vállalni a jelenlegi munkahelyünkön főleg nem... Mi sem sóherkedni szeretnénk a spórolást én úgy gondoltam, hogy egy 6havi vésztartalékot képezni, mert BRD-ben sincs tejfelből meg kolbászból a kerítés és bármikor bármi megtörténhet... Plusz szeretnénk elutazni nyaralni, amit itt nem igazán tehetünk meg, mert nincs miből... És ezen felül meg nem azt számolgatni, hogy "mikor mennyi hónap marad a pénz végére..."

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #23318 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

SzGerg írta: Köszönöm a válaszaidat, ismét sokat segítettél... Mi családot szeretnénk alapítani kinn, mert bárhogy is szeretnénk MO-n nem lehet gyermeket vállalni a jelenlegi munkahelyünkön főleg nem... Mi sem sóherkedni szeretnénk a spórolást én úgy gondoltam, hogy egy 6havi vésztartalékot képezni, mert BRD-ben sincs tejfelből meg kolbászból a kerítés és bármikor bármi megtörténhet... Plusz szeretnénk elutazni nyaralni, amit itt nem igazán tehetünk meg, mert nincs miből... És ezen felül meg nem azt számolgatni, hogy "mikor mennyi hónap marad a pénz végére..."

No, azért számitsatok arra, hogy nem lesz könnyü! Mi 23 éve vagyunk már kint s bizony az elsö 4-5 év nagyon nehéz volt, pedig mi mind a négyen (2 gyerek) folyékonyan beszéltünk németül! Ezt a mentalitást meg kell it szokni, s föleg a legnehezebb a honfitársainknak, hogy mindenért magunk felelünk. Mindennek magadnak kell táná nezni, Itt nem intézkedik az állambácsi, s a hivatalokban is mindenért magunk kell lépni! A német támogatási rendszer is csak töredéke a magyarénak!

DCT

• Trixi0606
  • Trixi0606 profilkép
  • Nem elérhető
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Több
12 éve 3 hónapja #23330 Írta: Trixi0606
Trixi0606 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Tamás hozzászólásához egy újabb információ:
Ez az nyelvtanulási oldal már elérhető Google Maps szolgáltatásként. Letölthető androidos készülékre :-)
Link: play.google.com/store/apps/details?id=co...e.f50languages&hl=en

Nekem elsőre nagyon okosnak és jól kidolgozottnak tűnik a rendszer :-)

Trixi