Németországi munkát keresek
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Itt mindenki megrekedt a 80-as evekben v. csak a megmondo emberek?DECOTEXT írta:
1. Jó nagy tévedésben vagy! A 23 év alatt nekem itt 4 munkahelyem volt. (Az elsönél személyesen hivtak meg mert ismerös volt.) Az összes többi irásban hivott meg elbeszélgetesre. Még csak fel sem hivtak telefonon. Igaz, nekem nem kamu cimem volt, igy másnap már megkaptam a levelet s mivel a levél dátumára 4 nappal volt a megadott idöpont, ott is tudtam lenni! Te ezt hogyan csinálnád egy fiktiv cimmel??Kanga írta: 1./ Nem kuldenek egy lakcimre postat csak azert mert egy allasra jelentkeztel, szerintem (es ha igen, akkor sem tortent semmi).
2./ En szemely szerint inkabb ezt csinalnam mint, hogy felmondjam a letezo allasomat, felaldozzam a tartalekomat es esetleg elesben deruljon ki hogy nem erdekli a munkaadokat az oneletrajzom..
2./ Mert rosszúl fogsz hozzá. Senki nem mondta, hogy éldd fel a tartalékodat, de lényegesen elönyösebb helyzetbe lennél, ha itt kint lennél! Aztán ha valóban munka kell akkor szerintem mindenképpen mobilnak kell lenned. (Mo.-on is igy kéne akkor lenne jobb munka.) A lehetö legrosszabb azonban, ha már az elején hamis kártyákkal játszil! Mégegyszer: a munkaadó nem ellenséged, hogy trükkökkel skkban kellene tartanod! Te vagy a cégért és nem a cég érted!
Nem is nagyon értem, hogy mi a célod ezzel a sim üggyel s hamis cimmel? Nekem az az érzésem hogy valójában nem is akarsz dolgozni csak a saját önbizalmadat megerösiteni abban hogy megis szüksége lehet valakinek rád? Sekély e kéj!
Eleg alap dolog, hogy a mai vilagban e-mailen palyazunk es emailen/telefonon kapjuk az interjura az idopontot. Postai levelben az ELUTASITAS szokott jonni! Az a ceg aki postai levelben akar interjura hivni , annak a levele es ajanlata megy a kukaba, mert kokorszaki mikrovallalkozasokban akinek nincs emailje, meg BRD-ben sem bizok!(Ilyen ugy sincs)
Barki tulajdonolhat nemet SIM kartyat, aruljatok mar el ebben mi a csalas? Semmi, csak megint megmondhatneka tamadt egyeseknek. Emberek az EU-ban elunk. Akkor veszel kulfoldi SIM kartyat amikor akarsz es ha penzed van ra. Ez egy elerhetoseg.
Lakcim.. Oneletrajzban nem azt a lakcimet adjuk meg elsodlegesen ahol lakunk, hanem egy olyan lakcimet ahol elerhetoek vagyunk postai levelben! (Az elutasitashoz:) )Egy ceg nem hatosag, semmi koze nincs a lakcimbejelenteshez. Egy postafiokot barmikor lehet berelni, barmilyen ismeros lakcimet meg lehet adni elerhetosegnek. Kamu lakcimnek nem sok ertelme van, de egy ismeros lakcime barmikor megadhato. Nem mellesleg egy palyazatban a lakcim siman ki is hagyhato. Van email cim es telefonszam. Ezen kivul ha tudom biztositani, hogy 2-3 napon belul megjelenek egy interjun es a szerzodesben rogzitett elso napon (plusz utana) megjelenek a munkahelyen, a munkaltatonak semmi koze, hogy hol lakom.
Oszinten szolva eddig meg se fordult a fejemben, hogy valaki magyar telefonszammal es lakcimmel palyazik Mo.-rol:) Ebben aztan semmi atveres nincs, miutan minden korlatozas nelkul dolgozhat egy magyar allampolgar Nemetorszagban.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
itt nem azzal van a gond, hogy ki melyik évszámnál maradt le, illetve hogy EU-ba tartozik-e Magyarország. Inkább arról, hogy miért adjak meg Német lakhelycímet, amikor nem hogy hivatalosan nem, de egyáltalán nem lakunk még ott?
Létezik telefon, e-mail, skyp, google hangout (bár az utóbbi kettőn csak a nagyon haladó szellemű cégeket lehet elérni) és ma már a távolság is áthidalható. 5-12 óra alatt Németországban lehet lenni.
Minek adjunk meg fal címet?
Trixi
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Trixi0606 írta: Igen még Magyarországon vagyunk. Lányom most kezdi a 8. osztályt, fiam most töltötte a 4. életévét. Gondoltunk már arra, hogy a tartalékainkból kimenjen a férjem, és ott keressen helyben állást, de egyenlőre úgy gondoltuk, megpróbálkozunk az itthonról való jelentkezéssel. Ha nem sikerül itthonról az állás keresés, tisztában vagyunk vele, hogy ki kell utaznia.
Szerintetek tenyleg a legjobb megoldas ebben a helyzetben hogy a csaladapa - aki jelenleg dolgozik Magyarorszagon, van allasa - magyar telefonszammal es lakcimmel jelentkezik allasokra, majd ha ez esetleg nem jon ossze, felmondja az allasat, es a csalad tartalekait arra forditja hogy Nemetorszagba menjen lesz ami lesz alapon? Nekem mindegy, en nem vagyok Magyarorszagon es nincsenek gyerekeim, mindenki azt csinal amit akar. Csak egy velemenyt fogalmaztam meg, ha masok nem ertenek egyet velem, semmi gond. Remelem minden a legjobban alakul Trixieknek.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Azert mert egy nemet cimre, telefonszamra nagyobb a Chance egy
visszajelzesenek a munkaltatonak.
Nalunk a szakmunkasok a magyar lakcim, telefonszam es email
cimmel jelentkeznek, de nekünk ott van az hogy mi beszelünk magyarul
es vissza is jelentkezünk vagy emailben vagy telefonon a "kollegaknal."
Ne vard el egy nemet munkaltatotol ahol nincsen magyar nyelvü
kollega, hogy teged magyarban fel fog hivni., ha nem egetöen
szükseg lenne a szakmai ismeretetekre.
Ha a kiirt szakmara van 50 jelentkezö keves az esely hogy kapsz is
egy visszajelzest.
De ezen kar is itt vitatkozni, azt es ugy csinalod ahogy akarod.
Nem a mi, a te jövödröl van szo.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Rian
- Látogató
Nagyon köszönöm a jó tanácsot és a segítséged!
- Eva10
- Látogató
Mahlzeit, nem tudom, miert kell az elutasitast postan megküldeni? Nem reagalok, es kesz.