Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Mert pl. valahol meghirdetsz egy szuper állást, van 400 jelentkező**. Neked csak 1-2 kell, de nem küldhetsz 399 levelet, mert ez már költség is lehet, arról nem is szólva, hogy a leveleket akkor is individuell kell megirni, ha csak a belső megszólitást változtatod! Egyébként nagyon sok cég szereti ha postai úton (kézzel irott) pályázatokat kapnak, mert az írás sok mindent elárul a tuljadonosáról.Eva10 írta: Mahlzeit, nem tudom, miert kell az elutasitast postan megküldeni? Nem reagalok, es kesz.
** Így volt a lányom esetében a Microsofnál. Az első jelentkezés online volt (kétnylevű néemet és angol) 400 pályázat ment be. Több fordulós tesztek után (levélben, telefonon, személyesen 3x) 10 pályázó maradt akiből kettőt felvettek. Az egyik a lányom volt, holott az egyetemi végzettsége "csak" szociológus. Igaz, itt már mindenkivel közölték telefonon (a 400 jelentkezőnél), hogy "kösz' nem Te vagy".
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
Kanga írta: Szerintetek tenyleg a legjobb megoldas ebben a helyzetben hogy a csaladapa - aki jelenleg dolgozik Magyarorszagon, van allasa - magyar telefonszammal es lakcimmel jelentkezik allasokra, majd ha ez esetleg nem jon ossze, felmondja az allasat, es a csalad tartalekait arra forditja hogy Nemetorszagba menjen lesz ami lesz alapon? Nekem mindegy, en nem vagyok Magyarorszagon es nincsenek gyerekeim, mindenki azt csinal amit akar. Csak egy velemenyt fogalmaztam meg, ha masok nem ertenek egyet velem, semmi gond. Remelem minden a legjobban alakul Trixieknek.
Elnézést, ha félreérthető volt, de jelenlegi állásának felmondása nem került szóba. Két-három hétre ki tud menni állás keresésre és ha nem jön össze, ott tudja folytatni a jelenlegi munkáját, ahol abbahagyta. Úgy sincs szinte soha szabadságon és beteg sem szokott lenni. Ennyi ráfér :-D Mindössze a tartalékaink fogják megsínyleni ha erre a lépésre kéne szánni magunkat.
De tényleg kár ezen tovább rágódni, őszintén bízom benne, hogy sikerül Magyarországról állást találni. Mindenesetre biztató, hogy a német cég, akinek küldte férjem az Önéletrajzát, átadta azt egy magyar fejvadász cégnek, akinél átment az első meghallgatáson és megküldte az állásról a bővebb tájékoztató anyagot, így jelenleg a másodikra várunk, amit már a németeknek végeznek majd.
Trixi
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Te egy orvos vagy, igaz munkaado is, de a te "piaci mereted" a munkaeropiacon egy mikro-mikro vallalkozas. Raadasul te nem a klasszikus piaci alapu munkaeropiac vagy..Eva10 írta: Nekem nem az a gondom, ha valaki nem lakik azon a cimen, de kaphat oda levelet - mert ebben az esetben OK. De ha csak egy kitalalt a cim, es a posta vosszamegy, akkor mar hazugsag - szerintem. Es akar artalmas is lehet.
Mahlzeit, nem tudom, miert kell az elutasitast postan megküldeni? Nem reagalok, es kesz.
Egy nagyobb cegnel, ahol a szolgaltatasnak/markanak "neve" van, a munkaerofelvetel is egyfajta marketingkommunikacio. Ha jelentkezik 200 ember akkor, min. egy standard koszonolevelet kikuldenek. Van az az alapmondas, hogy 1 elegedett ugyfel talan hoz egy masikat, de 1 elegedetlen lebeszel min. 10 masikat a szolgaltatasrol, markarol, etc.. Egy felvetel az ugyanolyan kapcsolat egy ceggel, mint bemenni egy boltba, felhivni az ugyfelszolgalatot, megrendelni a szolgaltatast etc.. Tehat ha valaki jelentkezik es rossz "szajize" marad, az hosszu tavon nagyon nem jo egy cegnek!!
Nem mellesleg, minden piaci izemize nelkul is, egy minimum ertesitest megerdemel az a palyazo! Ezt nem magyarazom..
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
NA ezidaig semmi hazugsag, csalas nincs, csak nincs felirva nagy betukkel, hogy MO.-on lakik az ember. Ez kell ahhoz, hogy egyaltalan VALAKI KEZBE VEGYE es ELOLVASSA a palyazat tartalmat!! (NA meg bizonyos esetekben az iskolak) Es innentolkezdve, fekete-feheren LATSZIK, hogy ha az illetonek ninvs Nmetorszagi tapasztalata, mert a tapasztalat es elozo munkahelyek a lenyegi resz! Ezt azonban nem fogjak elolvasni, amig nincs egy kicsit "testreszabva" a kulalak, szemelyes adatok!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
A lanyod trainee-kent kezdett! Gratula neki, nem is azert irok. HAnem traineeket jobban szurik, ugyanis tobb jelentkezobol, majdhogynem felveteli vizsga rendszerben valogatnak. Egy normal kivalasztast nem spiraznak tul, mert ott egy meghatarozott kepeseggel, tapasztalattal keresnek embert. Traineekent meg altalanos elvarasok vannak es a ceg "neveli", specializalja tovabb az illetot!DECOTEXT írta:
Mert pl. valahol meghirdetsz egy szuper állást, van 400 jelentkező**. Neked csak 1-2 kell, de nem küldhetsz 399 levelet, mert ez már költség is lehet, arról nem is szólva, hogy a leveleket akkor is individuell kell megirni, ha csak a belső megszólitást változtatod! Egyébként nagyon sok cég szereti ha postai úton (kézzel irott) pályázatokat kapnak, mert az írás sok mindent elárul a tuljadonosáról.Eva10 írta: Mahlzeit, nem tudom, miert kell az elutasitast postan megküldeni? Nem reagalok, es kesz.
** Így volt a lányom esetében a Microsofnál. Az első jelentkezés online volt (kétnylevű néemet és angol) 400 pályázat ment be. Több fordulós tesztek után (levélben, telefonon, személyesen 3x) 10 pályázó maradt akiből kettőt felvettek. Az egyik a lányom volt, holott az egyetemi végzettsége "csak" szociológus. Igaz, itt már mindenkivel közölték telefonon (a 400 jelentkezőnél), hogy "kösz' nem Te vagy".
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Nem lepne meg persze, ha ezzel egyedul lennek, engem az Ebay sem enged be, mert valami postan kuldott kodot ker, amit szinten nem kapok meg, mar harmadszorra sem, de mindenki azt mondja, h neki nem kuldtek soha semmit