Németországi munkát keresek

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23386 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kanga meg egy: te munkavallalo gagy, en meg munkaado. Lehet, te jobban tudod nalam, mit csinal egy munkaado? Peldaul hogy nem tud postat?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hónapja #23389 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kanga írta: 1./ Nem kuldenek egy lakcimre postat csak azert mert egy allasra jelentkeztel, szerintem (es ha igen, akkor sem tortent semmi).
2./ En szemely szerint inkabb ezt csinalnam mint, hogy felmondjam a letezo allasomat, felaldozzam a tartalekomat es esetleg elesben deruljon ki hogy nem erdekli a munkaadokat az oneletrajzom..

1. Jó nagy tévedésben vagy! A 23 év alatt nekem itt 4 munkahelyem volt. (Az elsönél személyesen hivtak meg mert ismerös volt.) Az összes többi irásban hivott meg elbeszélgetesre. Még csak fel sem hivtak telefonon. Igaz, nekem nem kamu cimem volt, igy másnap már megkaptam a levelet s mivel a levél dátumára 4 nappal volt a megadott idöpont, ott is tudtam lenni! Te ezt hogyan csinálnád egy fiktiv cimmel??
2./ Mert rosszúl fogsz hozzá. Senki nem mondta, hogy éldd fel a tartalékodat, de lényegesen elönyösebb helyzetbe lennél, ha itt kint lennél! Aztán ha valóban munka kell akkor szerintem mindenképpen mobilnak kell lenned. (Mo.-on is igy kéne akkor lenne jobb munka.) A lehetö legrosszabb azonban, ha már az elején hamis kártyákkal játszil! Mégegyszer: a munkaadó nem ellenséged, hogy trükkökkel skkban kellene tartanod! Te vagy a cégért és nem a cég érted!

Nem is nagyon értem, hogy mi a célod ezzel a sim üggyel s hamis cimmel? Nekem az az érzésem hogy valójában nem is akarsz dolgozni csak a saját önbizalmadat megerösiteni abban hogy megis szüksége lehet valakinek rád? Sekély e kéj!

DCT

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 2 hónapja #23392 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Igy igaz Deco Uram,
"sokan" akik kapnak egy munkat azt hiszik, hogy hu de f...a gyerek vagyok,
mert engem valasztottak ki.
Egyet azonban mindegyiknek az agyaba kemenyen bele kellene vesni.
SENKI SEM NELKÜLÖZHETETLEN SENKI SEM POTOLHATATLAN!
Ha megbecsülöd magad ott öregszel meg, ha simliskedsz es vaganykodsz,
gyorsan gondoskodnak a valtasodrol!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: ilonafoto2011

• Rian
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 2 hónapja #23398 Írta: Rian
Rian válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Üdv mindenkinek!

Tudna nekem valaki segíteni,hogy Karlsruhéban milyen gyárakat érdemes megkeresni munkavállalás céljából ahol női betanított munkást foglalkoztatnak?Magam részére szeretnék munkát találni.
Ha valaki tud tanácsot adni,azt nagyon köszönöm!

Szép napot! Rian

Több
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #23399 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta:

kfz írta: ...de régebben más topic-ban leírtam, hogy hál'Istennek van annyi tartalékom*,míg összeszedem az 5,5-ik szakmám.........Jövő január-február környékén óhajtok kitelepülni.

Ird le kérlek, hogy hogyan jött ez* össze, mert amikor én rákérdezek itt, hogy X.Y.-nak miért nincs tartaléka, akkor én állandóan kapom a "pofonokat" , hogy nem lehet ennyiböl, meg, hogy honnan, stb. Aztán ha ennyi szakmád van, akkor mikor dolgoztál?

Félre ne értsd! Én csak a technikát kérdezem, mert ha ilyen tanácsot adsz itt, akkor a legtöbben megmonyoznak a beirásodért! Te vagy viszont az élö példája, hogy meg lehet csinálni! Biztosan nem volt könnyü, de müködik ha kitartó az ember! Láthatóan Te sem várod, hogy majd az állam megoldja a problémádat! A sültgalamb elkerült téged is?!

Soha nem vártam a sült galambot. Egyrészt már zsenge ifjoncként szakközépből mentem fősuliba. Volt a szüleimnek annyi esze, hogy bár minden idióta a gimnáziumot favorizálta, nekem lett egy szakmám. Nekik meg magyarázkodniuk kellett, hogy nem is hülye a gyerek, nem azért ment szakközépbe....(ez is magyar agylágyulás volt valaha, csak a gimi volt az igazi középiskola)
Aztán meg amíg mások a kocsmába járnak, meg quad-al basszák szét szórakozásból erdeinket, mezőinket (ez csak példa volt) addig Én levelezőn befejeztem még 3-at. Most novemberben meg meg lesz a 6.. Azért írtam 5,5-öt mert egynél még hibádzik a szakvizsga. Sőt két év múlva vagy kint vagy itthon a mesterlevelet is meg fogom szerezni!

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 2 hónapja #23400 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Ugy tunik felreertheto volt amit az elejen irtam. En arra gondoltam, hogy mivel egy allast Magyarorszagon feladni es tartalek penzzel Nemetorszagba jonni allas nelkul nagy kockazat egy atlagembernek, mielott valaki elszanja magat erre a lepesre, erdemes kiserlet keppen elkuldeni az oneletrajzot 'kitalalt' nemetorszagi adatokkal mondjuk kb. husz allashirdetesre, hogy fel tudja merni az ember, erdemes-e kockaztatnia es tenyleg Nemetorszagba menni allast keresni. Nem gondoltam, hogy ezzel a modszerrel tenylegesen allast lehetne talalni, csak az eselyeket felmerni. Pl. tegyuk fel pincer akar lenni az illeto Hamburg kornyeken, elkuldi az oneletrajzot 20 hamburgi cegnek ahol pincert keresnek, ha ebbol 5-10 felhivja / behivja interjura, az azt jelenti hogy realis eselye van pincerkent Hamburg kornyeken allast talalni. Tehat erdemes neki tenyleg Hamburgba koltozni es allast keresni.

Ezert mondtam, hogy ez idovesztegetesnek tunhet, mert ebbol nem lesz konkret allas, de szerintem jobb meg akkor megtudni mikor Magyarorszagon vagy hogy 200 jelentkezes utan sem kapnal-e egy interjut, vagy 20 jelentkezes utan 10-en felhivnak hogy masnap kezdhetsz dolgozni. Persze tulzok, de remelem most mar erthetobben fejeztem ki magam. Idealis esetben Trixinek nem lesz szuksege minderre a trukkozesre, mert a ferje remelhetoleg megkapja az allast amivel kapcsolatban mar felhivtak :) . Egyebkent szerintem jo lenne ha lenne egy nemet szama is amin hivhatnak a magyar mellett; meg ha ki is derul az oneletrajzbol hogy Magyarorszagon el, akkor is lehet hogy szivesebben felhivjak a nemet szamon.

A tobbi felmerult kerdesre reagalva:
- szerintem szokatlan / regimodi levelben hivni valakit allasinterjura;
- ha valakinek ilyen oriasi moralis dilemmat okoz, hogy elvesztegesse egy nemet ceg HR-emberenek 2 percet, akkor ne tegye - inkabb koltse, nagyon erkolcsos modon, csaladja osszes megtakaritott penzet arra hogy Nemetorszagba koltozzon es ott lakast bereljen, aztan vagy bejon vagy nem;
- nem mintha szamitana de nem tudok ezzel mit kezdeni miszerint en nem is akarok dolgozni - hadd jegyezzem meg hogy 16 eves korom ota dolgozom, es jelenleg is.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606