Németországi munkát keresek
- SzGerg
- Nem elérhető
- Junior Member
- Nem vagyok tökéletes, hiányzik belőlem a hiba :-)
- Köszönetek: 3
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
lacko írta: Ami azt illeti nekem se nincs pont redőnyös végzettségem.
A diplomámat lefénymásolták és eltették a fiókba.Nem sokat foglalkoztak vele.
Tapasztalatom szerint fontosabb az , hogy hogyan dolgozol.
Ertem, de nekem pl. redonyos vegzettsegem sincs ES nem is tudok redonyoket csinalni. Ez a nagy kulonbseg pl. koztem meg kozted . Tehat en hiaba kuldozgetnek oneletrajzokat kulfoldrol nemet cegekhez, nem valaszolnanak, mivel nem tudok semmi olyan munkat elvegezni amit a mar ott levok ne tudnanak. Nagyon jo hogy neked sikerult, de szerintem neked nem 'szerencsed volt', hanem olyan tudasod ami jelenleg keresett a nemet munkaeropiacon.
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
itt vannak meg felvetelek:
לאחר דעתי אתה צריך להתקשר לשר העבודה, אולי הוא אמץ אותך
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- Trixi0606
- Nem elérhető
- Junior Member
- Az élet illúzió. Csupa-csupa illúzió. :-)
1. Még Magyarországon vagyunk, német számot nem tudunk megadni.
2. Nem tettük magasra a mércét, mindössze jópár, nagyjából szóba jöhető, a férjem kvalifikáltságának tapasztalatának és nyelvtudásának megfelelő helyre küldte el az önéletrajzokat.
3. Férjem ipari elektronikai technikus, aki a szakmában konkrétan egy évet sem dolgozott, mert más felé vitte az élet, mint már korábban írtam.
Telefonálni éppen tudnánk, de nem 130-150 helyre, mert az úgy érzem kissé húzós lenne és irreális.
Jó hír:
A reptéri munkahellyel kapcsolatban ma hívta fel egy magyar nyelvű hölgy a megadott magyar telefonszámunkon a férjemet, hogy 19-20:30 között német nyelvű telefoni meghallgatásra készüljön fel.
Szóval lehet szurkolni! Mi ezt tesszük most
Kanga, nagyon köszönöm a hozzászólásodat. Igen még Magyarországon vagyunk. Lányom most kezdi a 8. osztályt, fiam most töltötte a 4. életévét. Szeretnénk, ha az utolsó osztályt még itt végezné el a lányom, velem együtt rákészülve közben a német nyelvre. Gondoltunk már arra, hogy a tartalékainkból kimenjen a férjem, és ott keressen helyben állást, de egyenlőre úgy gondoltuk, megpróbálkozunk az itthonról való jelentkezéssel. Passauba egy német autós cégnél már hívták meghallgatásra, de akkor olyan lehetőséget ajánlottak, amit az itthoni kollégákra és jelenlegi munkahelyére való tekintettel elvből nem tudott elfogadni. Ígyhát maradt a további próbálkozás.
Ha nem sikerül itthonról az állás keresés, tisztában vagyunk vele, hogy ki kell utaznia.
A fórumon majd rákeresek, hogyan is ajánlott ezt tenni, milyen ügyintézések szükségesek a kinti hosszú távú tartózkodáshoz.
Trixi
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
SzGerg írta: Illetve hogy hol érdemes kamionos állást keresni a BRD-ben, a nemrég említett weboldalon kívül?
Modjuk itt,
jobboerse.arbeitsagentur.de/vamJB/starts...gsfunktionaktiv=true
Beírod a keresőbe "Berufskraftfahrer", kiválasztod a környéket és már löki is . Ha megy a német, akkor egyszerű mint a pofon. Több ezer LKW Fahrer állás van. Kezdő sem akadály, mert olyan nagy a hiány. Ha lehet akkor kerüld a "Verkausf, Auslieferungs és Kurierfahrer" nevezetű Stellenangebote. Kidolgozhatod a beled alamizsnáért.
Sok szerencsét. Ha igazán komolyan érdekel, két nap alatt meg van az állás.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ajjaj! Nos, területenként változik. Lehet 300 eurótól (rezsi nélkül) a csillagos égig több ezer eurós lakást bérelni havonta! A nagyobb városok drágábbak: München, Hamburg, stb. A lányom Münchenben 1200 eurót fizet / hó rezsi előleggel, amit évvégén rendez, s rendszerint ráfizet. A vételről itt is különböznek a vélemények. Szerintem több 100 ezer eurót kiadni nem érdemes, mert 20-30 évre lekötöd magad anyagilag, s nem vagy a munkahely szempontjából sem flexibilis! (Ez a gond Mo.-on is!) Mi 23. éve lakunk itt bérlakásban, s inkább elutazzuk a vilgban azt, amit más a banknak fizet! Itt jó a rendszere és a törvényes háttere is jó a bárlakásoknak!SzGerg írta: A másik. Ca milyen összeggel számoljunk rezsire (Miete-vel) és megélhetésre. alap igényekkel... Illetve érdemes-e kinn lakást venni.Köszönöm...
DCT