Németországi munkát keresek
- AntiHanna21
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Ok, köszönöm szépen. Megpróbálok most a saját biztonsági zónámon kívül próbálkozni. Remélem összejön. Mi Giengen an der Brenz-ben élünk, Ulm-tól nem messze. Tényleg köszönöm, hogy segítettél.
Ich wünsche Dir, schönes Tag.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Már régebb óta olvasgatom az oldalt és a fórumot és nagyon hasznos.
Szeretnék kimenni dolgozni Németországba, de már egyre kevésbé érzem azt, hogy sikerülni is fog, annak ellenére, hogy a médiából az ömlik, hogy mennyire hiányszakma az enyém nem csak Németországban, hanem az egész világban és hogy még kezdőként is könnyű vele állást találni, nemhogy tapasztalattal.
Gépészmérnök a végzettségem és már több, mint 2 éve dolgozom a világ egyik legnagyobb autóipai beszállítójánál, mint mérnök, úgyhogy úgy gondolom, hogy azért van releváns tapasztalatom.
Angolul jól beszélek, napi szinten használom a munkám során. Németül sajnos nem tudok, de nagyon szeretném megtanulni, ami szerintem viszonylag gyorsan is menne. Most kezdek el egy tanfolyamot. A németországi anyavállalautnknál több olyan embert is ismerek, aki szintén külföldről ment oda és nem tudott németül, de ez sok pozíciónál nem gond, hiszen annyira nemzetközi, hogy igazából az angol a fontos. Sajnos kint nem ismerek senkit, aki tudna segíteni, abban, hogy cégen belül találjak egy kinti állást, az itthoni HR pedig egyenesen "alámrak", ha ilyenre kérem őket....
Már fél éve próbálkozok a neten jelentkezni állásokra, hasonló munkakörbe, mint a jelenlegi, illetve projektmérnöki/projektvezetői pozíciókba. De mindig olyan állásokat pályázok, amikhez nem kötelező a német nyelv, illetve a szakmai tapasztalatom is elegendő. Sajnos semmi eredménye a sok erőfeszítésemnek
Ezért gondoltam, hogy írok ide, hátha tudtok nekem valami jó ötletet adni, valami weboldalt, ahol még érdemes nézegetni, vagy hátha valakinek van valami ismerőse, akit érdekelhetek, mint mukaerő.
Előre is köszönöm a tanácsokat
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Jellemzoen a multik magyar leanyvallalatai ugy altalaban nem tamogatjak a kulfoldi kimenetelt. Ez azt jelenti, hogy ha a HR-t felulrol nem rugdossak, ill nem vezetnek be felulrol vmi job rotation programot, akkor igy jarsz ahogy most. En is cegen belul mentem ki, de evekig semmi lehetoseg nem volt, nem volt tamogatva. Egyszer veletlenul ugy alakult, hogy nem titkoltak el egy pozit amit megpalyaztam, megkaptam. Es onnantol hozzaferest kaptam olyan belso oldalakhoz, ahol hirdetve voltak bizonyos pozik. Amiket a magyar fonokok persze eldugtak a fiok melyere:)dreizwanzig írta: Sziasztok!
Már régebb óta olvasgatom az oldalt és a fórumot és nagyon hasznos.
Szeretnék kimenni dolgozni Németországba, de már egyre kevésbé érzem azt, hogy sikerülni is fog, annak ellenére, hogy a médiából az ömlik, hogy mennyire hiányszakma az enyém nem csak Németországban, hanem az egész világban és hogy még kezdőként is könnyű vele állást találni, nemhogy tapasztalattal.
Gépészmérnök a végzettségem és már több, mint 2 éve dolgozom a világ egyik legnagyobb autóipai beszállítójánál, mint mérnök, úgyhogy úgy gondolom, hogy azért van releváns tapasztalatom.
Angolul jól beszélek, napi szinten használom a munkám során. Németül sajnos nem tudok, de nagyon szeretném megtanulni, ami szerintem viszonylag gyorsan is menne. Most kezdek el egy tanfolyamot. A németországi anyavállalautnknál több olyan embert is ismerek, aki szintén külföldről ment oda és nem tudott németül, de ez sok pozíciónál nem gond, hiszen annyira nemzetközi, hogy igazából az angol a fontos. Sajnos kint nem ismerek senkit, aki tudna segíteni, abban, hogy cégen belül találjak egy kinti állást, az itthoni HR pedig egyenesen "alámrak", ha ilyenre kérem őket....
Már fél éve próbálkozok a neten jelentkezni állásokra, hasonló munkakörbe, mint a jelenlegi, illetve projektmérnöki/projektvezetői pozíciókba. De mindig olyan állásokat pályázok, amikhez nem kötelező a német nyelv, illetve a szakmai tapasztalatom is elegendő. Sajnos semmi eredménye a sok erőfeszítésemnek
Ezért gondoltam, hogy írok ide, hátha tudtok nekem valami jó ötletet adni, valami weboldalt, ahol még érdemes nézegetni, vagy hátha valakinek van valami ismerőse, akit érdekelhetek, mint mukaerő.
Előre is köszönöm a tanácsokat
Egyszoval az a megoldas, hogy kapcsolatepites a kulfoldi ceg fele. Probalj meg kijutni uzleti utakra, konferenciakram palyazz direktben a kinti anyaceg HR-e fele. Ebbol majd balhe lesz, de ha egyszer beteszed a labad egy interjura, onnantol lesz eselyed..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Dreiundzwanzig! Neked egyértelműen Norvégia az országod. Jól (jobban mint itt a BRD-ben!!!) lehet kertesni, minden szakember kell, rengeteg az olajuk, Európa leggazdagabb állama, a legmagasabb az életszinvonal, a munkanélküliség gyakorlatilag nulla (3,2%) és az angol a második hivatalos nyelv! Ne erőltessd a németet, nem fogod félvállról benyelni! Angollal még Nagybrittanniában is jobban el tudnál evezni, ott is kell a szakember!dreizwanzig írta: S
Gépészmérnök a végzettségem és már több, mint 2 éve dolgozom a világ egyik legnagyobb autóipai beszállítójánál, mint mérnök, úgy hogy úgy gondolom, hogy azért van releváns tapasztalatom.
Angolul jól beszélek, napi szinten használom a munkám során.....
....Németül sajnos nem tudok, de nagyon szeretném megtanulni, ami szerintem viszonylag gyorsan is menne. Most kezdek el egy tanfolyamot.
UI: az, hogy releváns e a tapasztalatod vagy sem, azt majd a munkaadód eldönti az első héten....
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Multi cegnel, azert nem eselytelen az angol munkanyelvu pozicio, ezt viszont csak a kerdezo tudhatja. Nemetul megtanulni meg miert ne, 2 ev alatt akar mukodhet is.DECOTEXT írta:
Kedves Dreiundzwanzig! Neked egyértelműen Norvégia az országod. Jól (jobban mint itt a BRD-ben!!!) lehet kertesni, minden szakember kell, rengeteg az olajuk, Európa leggazdagabb állama, a legmagasabb az életszinvonal, a munkanélküliség gyakorlatilag nulla (3,2%) és az angol a második hivatalos nyelv! Ne erőltessd a németet, nem fogod félvállról benyelni! Angollal még Nagybrittanniában is jobban el tudnál evezni, ott is kell a szakember!dreizwanzig írta: S
Gépészmérnök a végzettségem és már több, mint 2 éve dolgozom a világ egyik legnagyobb autóipai beszállítójánál, mint mérnök, úgy hogy úgy gondolom, hogy azért van releváns tapasztalatom.
Angolul jól beszélek, napi szinten használom a munkám során.....
....Németül sajnos nem tudok, de nagyon szeretném megtanulni, ami szerintem viszonylag gyorsan is menne. Most kezdek el egy tanfolyamot.
UI: az, hogy releváns e a tapasztalatod vagy sem, azt majd a munkaadód eldönti az első héten....
Norvegiarol, meg egy kis javitas, immar huszadszor. A magasabb ber nem jelent magasabb eletszinvonalat. Ott a megelhetes nem kicsivel, hanem nagysagrendekkel magasabb. Auto=luxus, Benzin=luxus, lakas 50nm felett= luxus, 1l tej = 2.5EUR. Es akarmilyen hihetetlen, de az atlag norveg nyakig el van adosodva. Angollal onmagaban MAR nem eleg boldogulni altalanosan, mert ellepte oket a norvegul (svedul, danul) mar beszelo bevandorlo reteg. A regisztralt munkanelkuli reteg lehet alacsony, ellenben Oslo belvarosaban lepni nem tudsz a keregeto roman ciganyoktol. Bozonyos reszeiben Oslonak meg feher ember nem teszi be a labat. Tele vannak illegalis arcokkal. A Jernbanetorget meg full tele drogosokkal, nyiltan adjak veszik. Egyszoval ott sem sut a nap mindenkinek. Ha gepeszmernok valaki es egy olajplattformon lehuz par evet, akkor viszont 30evesen elmehet nyugdijjba, annyi penzt ossze lehet szedni! ez egyebkent siman lehet karrier. Csak fiatalokat, jo fizikumu es relevans mernokoket keresnek!
Norvegia gyonyoru, elkepeszto tajak, de atlagmernokkent hiaba magasabb ott a berezes, itt azert szvsz jobban lehet elni es vegul ugyanannyit felre tenni.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem vitára bocsájtottam! Gépészmérnök, tud angolul, és kell ott a szakember! Olvass figyelmesen! Most sem él rosszul és van munkája! Nem gazdasági menekült, viszont nem tud németül és itt nincsenek kapcsolatai! Ott legalább meg tudja magát értetni és a büszke, releváns tapasztalatival ott nagyon jól bizonyithat! Ha csak most kezd németül tanulni, akkor MOST nem léphet erre! Ezért ajánlottam Norvégiát! Persze ugyan igy Canada is jó neki, csak hát az még arrébb van mint pl Ausztrália, ahol szintén szakember kell... Itt alul egy két szám, rágd át előbb, s utána elemezz! A német alkosság (ma) fejenként 25.973 euróval van eladósodva (a csecsemő is), mégis jólérzed magad......>> Schuldenuhrmahlzeit írta: Norvegia gyonyoru, elkepeszto tajak, de atlagmernokkent hiaba magasabb ott a berezes, itt azert szvsz jobban lehet elni es vegul ugyanannyit felre tenni.
A gyenguciknak:
BRD:
Bruttoinlandsprodukt Total (nominal) 2011/ $ 3.577 Mrd. USD
Total (PPP)>>>>>>>>>> $ 3.099 Mrd. USD
BIP/Einw. (nominal)>>>> $ 43.742 USD
BIP/Einw. (PPP)>>>>>> $ 37.897 USD
Norvégia:
Bruttoinlandsprodukt Total (nominal) 2011/ $ 483,6 Mrd. USD
Total (PPP)>>>>>>>>>> $ 265,9 Mrd. USD
BIP/Einw. (nominal)>>> $ 97.255 USD
BIP/Einw. (PPP)>>>>>> $ 53.471 USD
PS: és mi az úristennek félretenni és főleg mire?? Nektek ez a hülye beteges, magyar mániátok! Megszoktátok otthon és nem tudjátok sehol lerázni magatokról! Jól keresni és élni! A pénz arra van, hogy elköltsd! Ez a mottó és nem állandóan jövőfélelemben garasoskodni! Nehogy már egész életemben takarékoskodjak, aztán 65 évesen infarktusban az utókorra hagyjam amit összekaristoltam!
DCT