Németországi munkát keresek
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Orulo,, hogy visszatertel, kipehented magad es sikerul megint villantanod:) Tehat megegyszer, attol, hogy k. jol keresel Norvegiaban meg szarabbul fogsz elni atlagmernokkent ott, mint itt. En mernok vagyok, majdnem atmentem oda dolgozni, munkaajanlatom volt, tobbszor jartam Osloban etc. Ne kezdjuk ujra.DECOTEXT írta:
Nem vitára bocsájtottam! Gépészmérnök, tud angolul, és kell ott a szakember! Olvass figyelmesen! Most sem él rosszul és van munkája! Nem gazdasági menekült, viszont nem tud németül és itt nincsenek kapcsolatai! Ott legalább meg tudja magát értetni és a büszke, releváns tapasztalatival ott nagyon jól bizonyithat! Ha csak most kezd németül tanulni, akkor MOST nem léphet erre! Ezért ajánlottam Norvégiát! Persze ugyan igy Canada is jó neki, csak hát az még arrébb van mint pl Ausztrália, ahol szintén szakember kell... Itt alul egy két szám, rágd át előbb, s utána elemezz! A német alkosság (ma) fejenként 25.973 euróval van eladósodva (a csecsemő is), mégis jólérzed magad......>> Schuldenuhrmahlzeit írta: Norvegia gyonyoru, elkepeszto tajak, de atlagmernokkent hiaba magasabb ott a berezes, itt azert szvsz jobban lehet elni es vegul ugyanannyit felre tenni.
A gyenguciknak:
BRD:
Bruttoinlandsprodukt Total (nominal) 2011/ $ 3.577 Mrd. USD
Total (PPP)>>>>>>>>>> $ 3.099 Mrd. USD
BIP/Einw. (nominal)>>>> $ 43.742 USD
BIP/Einw. (PPP)>>>>>> $ 37.897 USD
Norvégia:
Bruttoinlandsprodukt Total (nominal) 2011/ $ 483,6 Mrd. USD
Total (PPP)>>>>>>>>>> $ 265,9 Mrd. USD
BIP/Einw. (nominal)>>> $ 97.255 USD
BIP/Einw. (PPP)>>>>>> $ 53.471 USD
Érted is miről beszélek, vagy csak olvasod!?
PS: és mi az úristennek félretenni és főleg mire?? Nektek ez a hülye beteges, magyar mániátok! Megszoktátok otthon és nem tudjátok sehol lerázni magatokról! Jól keresni és élni! A pénz arra van, hogy elköltsd! Ez a mottó és nem állandóan jövőfélelemben garasoskodni! Nehogy már egész életemben takarékoskodjak, aztán 65 évesen infarktusban az utókorra hagyjam amit összekaristoltam!
]
Nem az orszag van eladosodva, hanem az emberek, ne engem oktass, ha elfelejtettel olvasni Cubaban:). Epp egy ingatlanlufin ulnek, etc.. GDp-rol meg ne kezdjunk eszmet cserelni, mert 2 honapja meg azt se tudtad mia az:) Canadarol meg akkor beszelj, ha egyszer is legalabb elolvastad az immigration szabalyokat. Csak munkaajanlattal! Vagy kb. 2-3 ev es csak egy szukitett szakmai foglalkozasi lista alapjan. Ok. kb. 4eve "bezartak" a kapukat. Ausztralia szinten. Egyeb otlet?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nem huztam le, csak kozoltem, hogy ne kezd ujra a foteltudomanyod hangoztatni, amit a tv elott ulve szedtel ossze. Az egy fore juto norveg GDP nagy resze az olajpenzekbol jon es az allami olajalapba kerul, amibol az emberek semmit nem latnak nyugdijjas korukig. NA ezert vesznek fel ott hitelt autora, mert az adok miatt az autok ara a min. 2x-ese, mikozben az uzemeltetesi koltseg min. 5-7x mint itt. CSaladi minimalis megelhetes OSloban, Lakas es kaja, auto nelkul, semmi luxus, olyan 3500-4e EUR. Norvegiaba, penz keresni mennek, sporolni!!! es aztan a penzt mashol elkolteni. Na ugy jo. Nem veletlenul megy el a norveg 3-4x nyaralni kulfoldre 1 evben.DECOTEXT írta:
A statisztika nem neked szólt, hanem a "kolegának", aki lehúzta Norvégiát a BRD-vel szemben. Azzal, hogy ha egy ország el van adósodva, soha nincs baj, ha fizetőképes! Ezért tettem be a német adatokat (is). Mivel a német állam is nyakig el van adósodva, de kivállóan fizetőképes mert egy erős és ütőképes gazdasága van, így bárhol, s bármikor kaphat további hiteleket a lehető legolcsóbban! Ezért él a német jól (többek között). Persze ez ennél kicsit bonyolultabb, de azért hidd el, hogy Norvégiában kiválló lehetőségeid vannak, csak hát tenni is kell ezért!dreizwanzig írta: Köszönöm ezeket a statisztikákat, de igazából nem nagyon értem ezeket, no nem azért mert hülye vagyok, csak tudom, hogy igazából a legtöbb számadatnak, ha nem látsz a mélyére, nem is érted a különbséget egy összehasonlításban... pl.jó, hogy le van írva, hogy x országnak Y USD/fő az egy főre jutó adóssága, ez nekem nem mond semmit.... Egyáltalán, ezek csak a lakossági eladósodásra vonatkozó adatok, vagy ebben már benne vannak a cégek is vagy az ország adóssága is?? Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy olyan statisztikákkal nem tudok mit kezdeni, amiket igazából nem is értek... És talán egy laikus nem is fog, csak egy pénzügyekben jártas ember....
Kiemeltem az egy főre jutó nemzeti jövedelmet is,
ami Norvégiában kétszerese a németének! S azért
valljuk be, itt a BRD-ben sem élünk mi azért rosszul.....
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nem tudom miben van tapasztalatod, de 2 ev azert ugy nem sok mernokkent. Altalaban a kulfoldi mernokkarrierek 2 felek:) VAgy freelancer leszel, azaz szerzodeses. Adott munkara, projektre szerzodik az ember, napi rate, nincs szabi, mindent te fizetsz. Ellenben joval magasabbak berezes, koltsegelhetsz dolgokat etc.. Ehhez a karrier uthoz, erre specializalodott ugynoksegeken keresztul tudsz hozzaferni:) Altalaban egy ceg szerzodik vmi management companyval, aki behozza a kontraktorokat. Direktben nem tudsz bekerulni egy ceghez. Ezeket a munkakat keresd a jobserve.com, jobserve.de-n. Oneletrajzod elesitsd. Linkedin-re regisztralj ha meg nem vagy ott es kezd el a "networkinget". Fejvadaszok megtalalnak, ha erdekes a tapasztalatod. Ehhez a karrier uthoz a 2 ev azert eleg karcsu, de nem ismerem a szakteruleted.dreizwanzig írta: Szia!
Akkor tévedek, én nekem ez az érzésem, de hiszek neked
Hát körülbelül így állok a pályázatok mennyiségével, kb fél éve pályázok és szerintem már 100-on felül van a beküldött önélterjzok száma. Egy médiában dolgozó barátommal nézettem át az önéletrajzot, aki HR-es ügyekkel is foglalkozott, úgyhogy úgy gondolom, hogy azért annyira nem lehet rossz. De egyébként mostanság esezmbe jutott, hogy egy erre szakosodott profihoz fordulok... Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tippje, tapasztalata, hogy kihez érdemes fordulni? Nézegettem a neten, sokan foglalkoznak ilyesmivel, csak érdekel, hogy volt-e valakinek személyes tapasztalata..
Masik ut a normal alkalmazotti. 2 ev tapasztalattal itt sem tudsz meghatarozo szereplo lenni, de ide talan konnyebb. Itt is keresheted a fejvadaszokat, mert foglalkoznak permanent pozikkal is. Ami nagyon fontos, hogy tudd, hogy frelancer vagy alkalmazotti munkat keresel. HA interjun kiderul, hogy jatszol, azaz ha igy ha ugy, akkor elhajtanak:) Freelancerkent nem szeretik ha valaki nem birja a bizonytalansagot, alkalmazottkent meg nem vesznek fel, ha latjak hogy kontraktorkent elmennel hamarosan nagy penzert.
Ami nalad esetleg problemas egyelore, az a 2 ev, csak magyar tapasztalat. Ami fontos, hogy lehetoleg nemzetkozi tapasztalat legyen 3-5 ev, utana lehet nagy penzekert labdaba rugni.
Az angolszasz piacon meg en ugy tapasztaltam, hogy nem szeretik ha tavol vagy. HA beirsz magyar cimet, magyar telefon, lusta lesz felhivni. Annyira nem vonzo eg a 2 ev tapasztalatod. Esetleg menjel ki Londonba tavasszal 2 hetre, ne irj be cimet a CV-dre, vegyel egy anglius prepaidet es szord szet a CV-d. HA felhivnak, akkor meg mond, hogy Londonban vagy es szemelyes interjura tudnal menni es ami fontos, hogy "rovid tavon" elerheto vagy munkakezdesre.
Nemetorszagban, ha van eselyed cegen belul angolul, azt neked kell tudnod. Ha a kollegak munkanyelve itt angol akkor tudnal valamit kezdeni. HA nemet akkor nem. En angolul dolgozom itt, az a munkanyelvunk. Nemet nem is volt feltetel. Ez a nem gyakori, ha szamodra van ilyen pozi, akkor mar tudsz rola:) Kollegakat meg nyugodtan zargasd, de inkabb a fonokot aki donteshozopi poziban van. Akarmilyen hihetetlen, de itt a szandek kinyilatkoztatasa, azaz hogy te ide tovabb akarsz lepni, az nem nyalizas es nem negativum. Hanem elvaras. En majdnem azert csusztam le egy pozirol itt, mert nem jartam a fonok nyakara. O meg ugy ertelmezte, hogy en nem akarom igazan ezt a pozit es nem vagyok motivalt. A motivaltsag itt fo ertekelendo tenyezo! Nem azt kell mutass magadrol, hogy neked vmi nem tetszik MO.-on es ezert jonnel, hanem azt, hogy kokemeny celjaid vannak, motivalt vagy eziranyban es szakmai karriert igenis akarod. Mo.-on ez maskepp mukodik egy multi leanynal. Ott ha karrierista vagy, megbelyegeznek. Itt meg mutatni kell a motivaciot.
- mikulino
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 4
Új tag vagyok, még kezdő Ma regisztráltam fel ide, és azt szeretném én tudni, mint a többiek itt, hogy mennyi esélyem lenne újra elmenni németbe?!
Nem vagyok teljesen tapasztalatlan, már dolgoztam kint Hessen tartományban több mint 2 évet, csak hazapakoltam.
Beszélem a nyelvet, igaz nem perfektül, de azért rabszolgának nem tudnának eladni:) Ha lassabban és tisztán beszélnek, több mindent megértek. Szakmám asztalos, ebben is szeretnék elhelyezkedni.
Szeretném kikérni a véleményeteket hogy mennyi esélyem lenne.
Előre is köszönöm:)
- csillamama
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 8
jó olvasni benneteket nagyon jókat irtok,
lenne egy kérdésem már régebben irtam, aki festő már mint szobafestő-mázoló az merre kezdjen keresgélni,? hova menjen el, egyáltalán van olyan cég ahova magyarokat is felvesznek, ?
oda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel?
vagy bármilyen munkára jelentkezni, ? van itt egy hivatal oda elmenni, és ott megkérdezni? vagy levélben jelentkezni, vagy hogy induljunk el.
én már nem dolgozom mert nyugdijas vagyok,de páromnak még jól jönne, pár év a nyugdijához.
minden ötletet várok,
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
A weboldal jobb felso sarkaban talalsz egy olyat, hogy allashirdetes hirlevelek. Alatta, hogy aprohirdetesek es mindjart a 4.:csillamama írta: sziasztok
jó olvasni benneteket nagyon jókat irtok,
lenne egy kérdésem már régebben irtam, aki festő már mint szobafestő-mázoló az merre kezdjen keresgélni,? hova menjen el, egyáltalán van olyan cég ahova magyarokat is felvesznek, ?
oda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel?
vagy bármilyen munkára jelentkezni, ? van itt egy hivatal oda elmenni, és ott megkérdezni? vagy levélben jelentkezni, vagy hogy induljunk el.
én már nem dolgozom mert nyugdijas vagyok,de páromnak még jól jönne, pár év a nyugdijához.
minden ötletet várok,
"Szobafestoket + nyelvtanfolyam"
Raklikkeltek es jelentkeztek.. Itt a weboldalon:)