Németországi munkát keresek

Több
12 éve 1 hónapja #25362 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dreizwanzig írta: Hello!
Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani :)
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)

Keletet nem ismerem. Nyugaton, IT, villanymernok kezdo az lehet alacsony, nem tudom. Par eves tapasztalattal 50-60, tobb tapasztalattal 60+ evi. Sok tapasztalattal, kiemelten meg megtobb:) JA es plusz evi bonusz. Ezek a permanentek nagyjabol. (Gepeszmernoki teruleteket nem ismerem)
Kontraktorkent 400EUR/nap alatt ne vallalj el semmit. Szerintem. BAr ehhez a 2 ev tapasztalat meg keves szvsz.
Viszont itt is ugy tunik mennek kisse lefele a fizuk mostanaban, uj kezdeskent lehet kevesebbet ajanlanak.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #25367 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dreizwanzig írta: Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani :)
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)

Néhéz beletalálni! Kétélű dolog! Ha túl keveset kérsz, azt mondják hogy olcsón adod magad lehet, hogy nem érsz még annyit sem. Ha meg túl sokat kérsz, akkor drágállnak! A nejem gépészmérnők, de sok sok év gyakorlattal most 4600 bruttot kap. A cégnél ahol van, ott ez a jobb fizuk kategóriája beosztás nélküli tervezőnek! (Nem két éves gyakorlata van hanem 1978 óta mérnökként dolgozik!) Van azonban sokkal magasabb fizu is nagyobb cégeknél és bizony van ahol csak 1500-2000 € bruttó! Hát kalkulálj hova tartozol!

DCT

Több
12 éve 1 hónapja #25371 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta:

dreizwanzig írta: Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?

Néhéz beletalálni! Kétélű dolog! Ha túl keveset kérsz, azt mondják hogy olcsón adod magad lehet, hogy nem érsz még annyit sem. Ha meg túl sokat kérsz, akkor drágállnak! A nejem gépészmérnők, de sok sok év gyakorlattal most 4600 bruttot kap. A cégnél ahol van, ott ez a jobb fizuk kategóriája beosztás nélküli tervezőnek! (Nem két éves gyakorlata van hanem 1978 óta mérnökként dolgozik!) Van azonban sokkal magasabb fizu is nagyobb cégeknél és bizony van ahol csak 1500-2000 € bruttó! Hát kalkulálj hova tartozol!

1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mit jelent a beosztas nelkuli tervezo?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 1 hónapja #25373 Írta: DECOTEXT

mahlzeit írta: 1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mit jelent a beosztas nelkuli tervezo?

Szerintem nem! Ha meg ennyiért nem jön el dolgozni, akkor keressen Borsodban munkát! Ott biztosan többet fizetnek.....Vannak kolegái akik most jöttek ki az egyetemről, s nem kapnak többet mint 2000€ brutto. Beosztás nélküli tervező az csak tervező! Megkapja a feladatot és elvégzi! Nem csop.vez., nem projekt vezető stb. Sőt legtöbbször még csak önállóan nem is dolgozik, s részkonstrukciókat készit! Van egy ilyen a csoportjukban s csak vezeték és kábel tartókat (Halterung) tervez dögivel szgk-hoz. Máshoz nem is ért! (Elvileg én annak idején mint müszaki rajzoló csináltam ilyeneket!)

DCT

Több
12 éve 1 hónapja #25374 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszi a válaszokat!

Nyilván nehéz kérdés, de nagyjából alátámasztottátok azt, amire gondoltam, hogy durván 3000 euróból kiindulhatok és munkától/földrajzi helytől függően lehet kérni többet vagy kevesebbet.

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 1 hónapja #25377 Írta: DECOTEXT

dreizwanzig írta: Nyilván nehéz kérdés, de nagyjából alátámasztottátok azt, amire gondoltam, hogy durván 3000 euróból kiindulhatok és munkától/földrajzi helytől függően lehet kérni többet vagy kevesebbet.

Szerintem a 2 éves tapasztalatooddal legfeljebb Münchenben
kérhetsz ennyit! Ne feledd, pályakezdőnek számítasz!

DCT