Németországi munkát keresek
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Keletet nem ismerem. Nyugaton, IT, villanymernok kezdo az lehet alacsony, nem tudom. Par eves tapasztalattal 50-60, tobb tapasztalattal 60+ evi. Sok tapasztalattal, kiemelten meg megtobb:) JA es plusz evi bonusz. Ezek a permanentek nagyjabol. (Gepeszmernoki teruleteket nem ismerem)dreizwanzig írta: Hello!
Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)
Kontraktorkent 400EUR/nap alatt ne vallalj el semmit. Szerintem. BAr ehhez a 2 ev tapasztalat meg keves szvsz.
Viszont itt is ugy tunik mennek kisse lefele a fizuk mostanaban, uj kezdeskent lehet kevesebbet ajanlanak.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Néhéz beletalálni! Kétélű dolog! Ha túl keveset kérsz, azt mondják hogy olcsón adod magad lehet, hogy nem érsz még annyit sem. Ha meg túl sokat kérsz, akkor drágállnak! A nejem gépészmérnők, de sok sok év gyakorlattal most 4600 bruttot kap. A cégnél ahol van, ott ez a jobb fizuk kategóriája beosztás nélküli tervezőnek! (Nem két éves gyakorlata van hanem 1978 óta mérnökként dolgozik!) Van azonban sokkal magasabb fizu is nagyobb cégeknél és bizony van ahol csak 1500-2000 € bruttó! Hát kalkulálj hova tartozol!dreizwanzig írta: Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.DECOTEXT írta:
Néhéz beletalálni! Kétélű dolog! Ha túl keveset kérsz, azt mondják hogy olcsón adod magad lehet, hogy nem érsz még annyit sem. Ha meg túl sokat kérsz, akkor drágállnak! A nejem gépészmérnők, de sok sok év gyakorlattal most 4600 bruttot kap. A cégnél ahol van, ott ez a jobb fizuk kategóriája beosztás nélküli tervezőnek! (Nem két éves gyakorlata van hanem 1978 óta mérnökként dolgozik!) Van azonban sokkal magasabb fizu is nagyobb cégeknél és bizony van ahol csak 1500-2000 € bruttó! Hát kalkulálj hova tartozol!dreizwanzig írta: Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Mit jelent a beosztas nelkuli tervezo?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szerintem nem! Ha meg ennyiért nem jön el dolgozni, akkor keressen Borsodban munkát! Ott biztosan többet fizetnek.....Vannak kolegái akik most jöttek ki az egyetemről, s nem kapnak többet mint 2000€ brutto. Beosztás nélküli tervező az csak tervező! Megkapja a feladatot és elvégzi! Nem csop.vez., nem projekt vezető stb. Sőt legtöbbször még csak önállóan nem is dolgozik, s részkonstrukciókat készit! Van egy ilyen a csoportjukban s csak vezeték és kábel tartókat (Halterung) tervez dögivel szgk-hoz. Máshoz nem is ért! (Elvileg én annak idején mint müszaki rajzoló csináltam ilyeneket!)mahlzeit írta: 1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mit jelent a beosztas nelkuli tervezo?
DCT
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Nyilván nehéz kérdés, de nagyjából alátámasztottátok azt, amire gondoltam, hogy durván 3000 euróból kiindulhatok és munkától/földrajzi helytől függően lehet kérni többet vagy kevesebbet.
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
dreizwanzig írta: Nyilván nehéz kérdés, de nagyjából alátámasztottátok azt, amire gondoltam, hogy durván 3000 euróból kiindulhatok és munkától/földrajzi helytől függően lehet kérni többet vagy kevesebbet.
Szerintem a 2 éves tapasztalatooddal legfeljebb Münchenben
kérhetsz ennyit! Ne feledd, pályakezdőnek számítasz!
DCT