- Köszönetek: 23
Németországi munkát keresek
- dreizwanzig
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- O'zapft is!
Tudom, két év nem túl sok, nem is úgy gondolom, hogy akkor mostmár ezzel gyárigazgató leszek, de azt hiszem már ahhoz elég, hogy egy hasonló területen, hasonló pozícióban megálljam a helyem...
Egyébként egy autóipari cégnél dolgozom, ahol életmentő elektronikákat gyártunk.
Az egyetlen eredmény a munkekereséssel kapcsolatban az az, hogy most a harmadik (utolsó) körben vagyok egy ügynökségnél. (kcig.eu - hátha ismered)
tudnál mondani még ilyen ügynökségeket/oldalakat, ahol érdemes nézelődni??
Pár hozzászólással ezelőtt volt szó Kanadáról... Na hát oda kijutni azért nem egyszerű. Bár a mérnök, mint munkavállaló kategória kiemelt kategória, de lényegében csak állásajánlattal lehet így is kijutni. Azért a 2 év tapasztalatommal nem fogja a világ másik oldalán lévő cég azt mondani, hogy hú hát csak te kellesz és megvárjuk még azt az x hónapos hercehurcát, amíg lerendezed a papírokat..
Arról nem is beszélve, hogy a "legalapabb" mérnöki állásoknál is a legtöbbször legalább 5, de az sem ritka, hogy 8 év tapasztalat kell....
körüljáratuk a témát, mert Kanada is volt a tervek közt.Na megyek is regelni a linkedinre
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Jobb egy 2 éves tapasztalattal, mint egy sem, 8 évvel....dreizwanzig írta: Pár hozzászólással ezelőtt volt szó Kanadáról... Na hát oda kijutni azért nem egyszerű. Bár a mérnök, mint munkavállaló kategória kiemelt kategória, de lényegében csak állásajánlattal lehet így is kijutni. Azért a 2 év tapasztalatommal nem fogja a világ másik oldalán lévő cég azt mondani, hogy hú hát csak te kellesz és megvárjuk még azt az x hónapos hercehurcát, amíg lerendezed a papírokat..
Arról nem is beszélve, hogy a "legalapabb" mérnöki állásoknál is a legtöbbször legalább 5, de az sem ritka, hogy 8 év tapasztalat kell....
körüljáratuk a témát, mert Kanada is volt a tervek közt.
Mottóm: ne ijedj meg a nagy nevektől!! SIEMENS / BOSCH stb. Oda is pályázz ahol látszatra semmit nem keresnek! Tudod: "ártani nem használ".....legfeljebb megköszönik!
Egy jó link >> EU-JOB . Töltsd ki értelemszerüen és válassz országot vagy minden országot....Ma Norvégiában 4 gépészmérnök kell azonnalra, így indulhatsz!! (Csak kiváncsiásgból megnéztem!) EZ << az induló oldal ahol még nyelvet is válszthatsz, hogy az oldal hogyan fusson! Magyarul is műxik!
DCT
- prosperus
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Hogyne megkerdezheti az ejjeliört, megkerdezheti a nemetoda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel?
szobafestöt (de ha valamiert nem eppen baratsagosan reagalna),
ne csodalkozz.
Vagy kerdezd meg a Gergöt, hogy mi a banatert nincsenek az
"allashirdetesek " joval nagyobb betükkel es szivarvanyszinekkel
kiemelve.
Donké Mahlzeit :lol:
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- dreizwanzig
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- O'zapft is!
Nem félek a nagy cégektől, most is egy kb. Bosch kaliberűnél dolgozom
köszi a tippeket
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Csillamama!csillamama írta: ... oda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel vagy bármilyen munkára jelentkezni ? Van itt egy hivatal oda elmenni, és ott megkérdezni? Vagy levélben jelentkezni, vagy hogy induljunk el. Én már nem dolgozom mert nyugdijas vagyok, de páromnak még jól jönne, pár év a nyugdijához.
Természetesen bárkit megkérdezhetsz az utcán is! Vannak hivatalok is, sőt (valóban), lehet levélben is jelentkezni. Nekem azonban van ennél a dolognál két alapvető problémám.
1./ Nem derült ki, hogy milyen országból irsz ide. Valószínű, hogy nem Mo.-ról, mert ott semmiben nem különbözik a munkakeresés mint itt a BRD-ben igy erről akkor tudnál.
(-Életrajz, pályázat és szakmai papirok beadása-.)
2./ Ha Te már nyugdijas vagy, akkor engedj meg egy indiszkrét kérdést, s áruld már el nekünk, hogy a "párod" melyik korosztályhoz tartozik?
Ez a második kérdésem csak azért tettem fel, mert ha a párod
mondjuk már 45-50 éves, akkor jobb ha a lakhelyed körül
nézegettek munka után, mert külföldön szinte semmi esélye ha
csak nincs protekciótok vagy rokonotok aki kint él s foglalkoztatja!
DCT
- dreizwanzig
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- O'zapft is!
Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)