Németországi munkát keresek
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Tudom, két év nem túl sok, nem is úgy gondolom, hogy akkor mostmár ezzel gyárigazgató leszek, de azt hiszem már ahhoz elég, hogy egy hasonló területen, hasonló pozícióban megálljam a helyem...
Egyébként egy autóipari cégnél dolgozom, ahol életmentő elektronikákat gyártunk.
Az egyetlen eredmény a munkekereséssel kapcsolatban az az, hogy most a harmadik (utolsó) körben vagyok egy ügynökségnél. (kcig.eu - hátha ismered)
tudnál mondani még ilyen ügynökségeket/oldalakat, ahol érdemes nézelődni??
Pár hozzászólással ezelőtt volt szó Kanadáról... Na hát oda kijutni azért nem egyszerű. Bár a mérnök, mint munkavállaló kategória kiemelt kategória, de lényegében csak állásajánlattal lehet így is kijutni. Azért a 2 év tapasztalatommal nem fogja a világ másik oldalán lévő cég azt mondani, hogy hú hát csak te kellesz és megvárjuk még azt az x hónapos hercehurcát, amíg lerendezed a papírokat.. Arról nem is beszélve, hogy a "legalapabb" mérnöki állásoknál is a legtöbbször legalább 5, de az sem ritka, hogy 8 év tapasztalat kell.... körüljáratuk a témát, mert Kanada is volt a tervek közt.
Na megyek is regelni a linkedinre
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Jobb egy 2 éves tapasztalattal, mint egy sem, 8 évvel....dreizwanzig írta: Pár hozzászólással ezelőtt volt szó Kanadáról... Na hát oda kijutni azért nem egyszerű. Bár a mérnök, mint munkavállaló kategória kiemelt kategória, de lényegében csak állásajánlattal lehet így is kijutni. Azért a 2 év tapasztalatommal nem fogja a világ másik oldalán lévő cég azt mondani, hogy hú hát csak te kellesz és megvárjuk még azt az x hónapos hercehurcát, amíg lerendezed a papírokat.. Arról nem is beszélve, hogy a "legalapabb" mérnöki állásoknál is a legtöbbször legalább 5, de az sem ritka, hogy 8 év tapasztalat kell.... körüljáratuk a témát, mert Kanada is volt a tervek közt.
Mottóm: ne ijedj meg a nagy nevektől!! SIEMENS / BOSCH stb. Oda is pályázz ahol látszatra semmit nem keresnek! Tudod: "ártani nem használ".....legfeljebb megköszönik!
Egy jó link >> EU-JOB . Töltsd ki értelemszerüen és válassz országot vagy minden országot....Ma Norvégiában 4 gépészmérnök kell azonnalra, így indulhatsz!! (Csak kiváncsiásgból megnéztem!) EZ << az induló oldal ahol még nyelvet is válszthatsz, hogy az oldal hogyan fusson! Magyarul is műxik!
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Hogyne megkerdezheti az ejjeliört, megkerdezheti a nemetoda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel?
szobafestöt (de ha valamiert nem eppen baratsagosan reagalna),
ne csodalkozz.
Vagy kerdezd meg a Gergöt, hogy mi a banatert nincsenek az
"allashirdetesek " joval nagyobb betükkel es szivarvanyszinekkel
kiemelve.
Donké Mahlzeit
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
Nem félek a nagy cégektől, most is egy kb. Bosch kaliberűnél dolgozom Sőt igazából egyelőre csak hasonló óriáscégekez pályáztam
köszi a tippeket
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Csillamama!csillamama írta: ... oda lehet menni egy épitkezésen dolgozo festőhőz szerintetek megkérdezni, hogy van -e munkafelvétel vagy bármilyen munkára jelentkezni ? Van itt egy hivatal oda elmenni, és ott megkérdezni? Vagy levélben jelentkezni, vagy hogy induljunk el. Én már nem dolgozom mert nyugdijas vagyok, de páromnak még jól jönne, pár év a nyugdijához.
Természetesen bárkit megkérdezhetsz az utcán is! Vannak hivatalok is, sőt (valóban), lehet levélben is jelentkezni. Nekem azonban van ennél a dolognál két alapvető problémám.
1./ Nem derült ki, hogy milyen országból irsz ide. Valószínű, hogy nem Mo.-ról, mert ott semmiben nem különbözik a munkakeresés mint itt a BRD-ben igy erről akkor tudnál.
(-Életrajz, pályázat és szakmai papirok beadása-.)
2./ Ha Te már nyugdijas vagy, akkor engedj meg egy indiszkrét kérdést, s áruld már el nekünk, hogy a "párod" melyik korosztályhoz tartozik?
Ez a második kérdésem csak azért tettem fel, mert ha a párod
mondjuk már 45-50 éves, akkor jobb ha a lakhelyed körül
nézegettek munka után, mert külföldön szinte semmi esélye ha
csak nincs protekciótok vagy rokonotok aki kint él s foglalkoztatja!
DCT
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
Ismét én... Olvasgatom a hirdetéseket, legtöbb helyen nincsenek feltüntetve a fizetések. Mégis vajon mennyit tartotok reálisnak? Kb mennyit jelöljek meg a bérigénynél?
Persze tudom, hogy ez pozíciótól, cégtől és persze gondolom a helytől is függ. Gondolom kevesebbet fizetnek Drezdában, minth Hamburgban... De azért egy tól-ig összeget csak tud valaki mondani
pl ma láttam egy állást, innnen jött hírlevélben, ott egy mérnöki állás 1500EUR, ami sztem egy kicsit kevés, legalábbis azt lehet olvasni a neten, hogy kezdőként is meg lehet kapni 2500-3000 eurót.
(Én mondjuk olyan 3000EUR környékére tenném azt az összeget, amit megjelölnék... persze lehet több is vagy kevesebb a helytől meg az állás típusától függően)