Németországi munkát keresek

Több
12 éve 1 hónapja #25272 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Egyben válaszolnék mindenkinek, ha nem baj.
A nicknevem történelmi okokból ez és nem huszonhármat akar jelenteni, hanem azt, hogy "háromhúsz".
Pályáztam állásokra Nagy-britanniába is, de én igazából úgy érzem, hogy a britek semennyire nem szeretik a bevándorlókat, igazából csak kisegítő munkákra szeretik alkalmazni a külföldieket... Legalábbis nekem ez jött le, aztán lehet, hogy nem így van...
Decotext! Nem verem a mellem, hogy én milyen büszke vagyok a 2 éves tapasztalatomra, csupán annyit akartam mondani, hogy nem egy hatdiplomás munkakerülő vagyok, aki még életében nem dolgozott, mert anya-apu fizette a kaját, albit, sulit, de mostmár nem tud egy hetedik diplomát megcsinálni és nem füllik arra a foga, hogy itthon dolgozon bagóért, mert majd kint az ölébe hullik az s-merci... Csak annyit akartam mondani, hogy egy olyan cégnél van tapasztalatom, ami mindenki számára ismerős....
Jó állásom van és az itthonihoz képest jó fizum, ettől függetlenül mégis úgy érzem, hogy bizonytalan itthon a jövőm és nem jutok 1-ről a 2-re. (Csalódtam az egész országban és nem akarok tovább itt élni, mert ez nem a hazám, a haza nem csinál ilyet a saját "fiaival", de ebbe nem menjünk bele, nem ide tartozik) Tudom, hogy máshol sem kolbászból van a kerítés, de biztos könnyebben boldogulnék máshol...
Természetesen próbáltam már cégen belül is kijutni, van egy elég jó belső álláskereső portál, de nem sok sikerrel. Van kapcsolatom több német kollégával is, van akit meg is kértem, hogy segítsen. De valljuk be őszintén, kevés az az ember, aki a minimálisnál több erőt fektetne be mások ügyeivel kapcsolatban...
Köszönöm ezeket a statisztikákat, de igazából nem nagyon értem ezeket, no nem azért mert hülye vagyok, csak tudom, hogy igazából a legtöbb számadatnak, ha nem látsz a mélyére, nem is érted a különbséget egy összehasonlításban... pl.jó, hogy le van írva, hogy x országnak Y USD/fő az egy főre jutó adóssága, ez nekem nem mond semmit.... Egyáltalán, ezek csak a lakossági eladósodásra vonatkozó adatok, vagy ebben már benne vannak a cégek is vagy az ország adóssága is?? Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy olyan statisztikákkal nem tudok mit kezdeni, amiket igazából nem is értek... És talán egy laikus nem is fog, csak egy pénzügyekben jártas ember....

Elnézést, kicsit hosszúra sikerült a hozzászólásom és talán túl sok is benne az eszmefuttatás....
Ha esetleg van valami tippetek, vagy hasznos tanácsotok, várom továbbra is. :)

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #25273 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dreizwanzig írta: Pályáztam állásokra Nagy-britanniába is, de én igazából úgy érzem, hogy a britek semennyire nem szeretik a bevándorlókat, igazából csak kisegítő munkákra szeretik alkalmazni a külföldieket... Legalábbis nekem ez jött le, aztán lehet, hogy nem így van...

Bizony, hogy nem így van! Egy munkaadó mindig az adott pozícióra legmegfelelőbb embert keresi, Angliában pedig garantálom, hogy a beérkező pályázatoknál fel sem merül, hogy szelektálják a bevándorlókat mert a meghirdetett legegyszerűbb állásoktól a hiányszakmákig jelentős hányada a jelentkezőknek tuti külföldi.
Nem régen is írta valaki, hogy jelentkezett már állásokra de a Te esetedben sincs még lilaszinüm sem róla, hogy ez mit takar? :unsure: Azért kérdem mert ha 3-4 hónap és 150-200 önéletrajz megvolt már akkor valami nem okés az önéletrajzzal, ha pedig nem akkor inkább úgy kéne fogalmaznotok, hogy küldözgettem már ide-oda de....

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hónapja #25274 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

320!

Pályáztam állásokra Nagy-britanniába is, de én igazából úgy érzem, hogy a britek semennyire nem szeretik a bevándorlókat, igazából csak kisegítő munkákra szeretik alkalmazni a külföldieket... Legalábbis nekem ez jött le, aztán lehet, hogy nem így van...

Jo a meglatasod, csak ott tevedsz, hogy nem szeretik a Brittek a
bevandorlokat. Miert is szeretnek, amikor majdnem 2x annyi van ott mint
Nemetben. Tehat, ha leszallsz a Victoria palyaudvaron nem latsz csak
turbanos fazonokat es indiai gagyi kereskedöket.
Hol szeretik a bevandorlokat? Szeretik a magyarok a bevandorlo "roman"
melosokat, akik miatt a magyar el van bocsajtva. Nem valoszinü.
De.
De mi a banatot szarakodsz ! kemenyen kell közölnöm veled, ha
az eletedröl es a jövödröl, csaladodrol van szo!!?? :angry:
Küld el Bewerbungodat a külföldi cegeknek akiknek jelenleg magyarban
dolgozol es ne törödj vele, hogy ott mit mondanak.
Ezt nemetben könyökharcnak hivjak.
Jo tanacsot, hogy milyen margo legyen a Bewerbungodon nem fogsz
kapni.
;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #25276 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dreizwanzig írta: Köszönöm ezeket a statisztikákat, de igazából nem nagyon értem ezeket, no nem azért mert hülye vagyok, csak tudom, hogy igazából a legtöbb számadatnak, ha nem látsz a mélyére, nem is érted a különbséget egy összehasonlításban... pl.jó, hogy le van írva, hogy x országnak Y USD/fő az egy főre jutó adóssága, ez nekem nem mond semmit.... Egyáltalán, ezek csak a lakossági eladósodásra vonatkozó adatok, vagy ebben már benne vannak a cégek is vagy az ország adóssága is?? Na ezzel csak azt akartam mondani, hogy olyan statisztikákkal nem tudok mit kezdeni, amiket igazából nem is értek... És talán egy laikus nem is fog, csak egy pénzügyekben jártas ember....

A statisztika nem neked szólt, hanem a "kolegának", aki lehúzta Norvégiát a BRD-vel szemben. Azzal, hogy ha egy ország el van adósodva, soha nincs baj, ha fizetőképes! Ezért tettem be a német adatokat (is). Mivel a német állam is nyakig el van adósodva, de kivállóan fizetőképes mert egy erős és ütőképes gazdasága van, így bárhol, s bármikor kaphat további hiteleket a lehető legolcsóbban! Ezért él a német jól (többek között). Persze ez ennél kicsit bonyolultabb, de azért hidd el, hogy Norvégiában kiválló lehetőségeid vannak, csak hát tenni is kell ezért!

Kiemeltem az egy főre jutó nemzeti jövedelmet is,
ami Norvégiában kétszerese a németének! S azért
valljuk be, itt a BRD-ben sem élünk mi azért rosszul.....

;)

DCT

Több
12 éve 1 hónapja #25277 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia!
Akkor tévedek, én nekem ez az érzésem, de hiszek neked :)

Hát körülbelül így állok a pályázatok mennyiségével, kb fél éve pályázok és szerintem már 100-on felül van a beküldött önélterjzok száma. Egy médiában dolgozó barátommal nézettem át az önéletrajzot, aki HR-es ügyekkel is foglalkozott, úgyhogy úgy gondolom, hogy azért annyira nem lehet rossz. De egyébként mostanság esezmbe jutott, hogy egy erre szakosodott profihoz fordulok... Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tippje, tapasztalata, hogy kihez érdemes fordulni? :) Nézegettem a neten, sokan foglalkoznak ilyesmivel, csak érdekel, hogy volt-e valakinek személyes tapasztalata..

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #25282 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

dreizwanzig írta: De egyébként mostanság esezmbe jutott, hogy egy erre szakosodott profihoz fordulok...

Tipp: nem feltétlenül fontos minden képességedet és tudásodat papirral bizonyítani! Légy öntudatos a stilussal s igérj többet mint ami a papírjaidból következik.*
Ez nem önfényezés hanem csak tudatod a leendő munkaadóddal, hogy tisztában vagy az értékeddel. Sorolj fel olyan már végzett munkákat is, ami nem ellenőrizhető, pl. már voltál X évig vállalkozó.**
Nyugaton nem hátrány ha sok munkahelyed volt. Ez nem azt tükrözi, hogy vándomadár vagy, hanem, hogy sokféleképpen használható, "bevethető" vagy, egy szóval irgalmatlan nagy a flexibilitásod és sok mindenhez értesz!

* Csak olyat igérj, amit be is tudsz tartani. Pl. ha valamit autódidaktaként jól csinálsz, de nem tanultad vagy nem végzettséged. (Nálam pl sok grafikai program ismerete volt , de soha nem tanultam csak magam, otthon, de kentem vágtam..... s hát manuálisan is jól rajzolok!)

** Ez ugyan nem kis füllentés persze, de ha biztos vagy a képességeidben és hogy vállalsz minden továbbképzést, terhelhető vagy stb. akkor ez csak "Der Zweck heilt alle Mittel", szóval, ha bizonyítasz, senki nem kérdezősködik! Életemben nem vállalkoztam, de amikor ezt a grafikai munkakört pályáztam, (13. éve dolgozom itt) akkor "voltam maszek" Yugoszláviában és Mo.-on is mint grafikus. No, de ma is jobb vagyok, mint a kolegák..... .

;)

DCT
Mellékletek: