Németországi munkát keresek
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Aki most jott ki az egyetemrol az nem mernok. CSak egy mernok vegzettsegu trainee! De IT, villanymernokkent meg ugyis nagyon karcsu!DECOTEXT írta:
Szerintem nem! Ha meg ennyiért nem jön el dolgozni, akkor keressen Borsodban munkát! Ott biztosan többet fizetnek.....Vannak kolegái akik most jöttek ki az egyetemről, s nem kapnak többet mint 2000€ brutto. Beosztás nélküli tervező az csak tervező! Megkapja a feladatot és elvégzi! Nem csop.vez., nem projekt vezető stb. Sőt legtöbbször még csak önállóan nem is dolgozik, s részkonstrukciókat készit! Van egy ilyen a csoportjukban s csak vezeték és kábel tartókat (Halterung) tervez dögivel szgk-hoz. Máshoz nem is ért! (Elvileg én annak idején mint müszaki rajzoló csináltam ilyeneket!)mahlzeit írta: 1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mit jelent a beosztas nelkuli tervezo?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mahlzeit;-)
Stimmt amit mond a Deco, ugyanis a kollega 320 ugymond zöldfülü
nemetben. A masik hogy valoban a kezdö berek brutto 1500-2000 Euro,
es a 320 miert is kapna többet, mint az a nemet aki fossa a nyelvet.
Ha perfekt nemet lenne valoszinü ugy adja el magat ahogy tudja, de
nyelv nelkül (ne gyere az angollal) inkabb a Uni lanyokat es fiukat
(nemet) reszesitik elönybe.
Wie gesagt, vagy elkezded lentröl , majdnem lentröl, vagy bele se
vagjal, mert 4600 bruttoert jo par evet le kell nyomni egy munkahelyen,
ahol bizonyitottal is, hogy ennyit megkeress.
Rossz pelda.
En is irtam mar ala munkasnak szerzödest 2.800 bruttorol es egy het
utan kiderült, hogy meg a felet sem eri meg.
De ezzel csak azt akarom mondani, hogy elöször bizonyits, hogy vagy
olyan jo mint aki itt lenyomott egy helyen 10 evet es utana lehetnek
esetleg ber szandekaid, nem követelesek.
De azt hiszem ezt a temat mar csontra ragtuk.....................
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Akkor pontositok, mert ugy latszik hajlamos vagyok az en teruletembol megitelni minden mernokot. Akkor ugy fogalmazok, hogy itt felenk NRW-ben, havi 2000ert, IT/Telekom teruleten asszisztenst (se) kapsz, nem mernokot. Meg traineet sem. (Felesegem, egy hotelben keres kozel 2000-ret, elso munkakent Nemetorszagban) Es mivel ezek a szektorok altalaban nem tisztan nemet piacra dolgoznak, meglehetosen nagy a bevandorlo arany, nincs a nemet elonyben reszesitve. Nincs is beloluk eleg. Az a pozi amire most engem atvettek pl., nem volt nemet befuto a vegso kivalasztasnal. (Nem viccelek)prosperus írta:
1500-2000brutto EUR-ert valodi mernok, valodi mernok pozicioba nem megy el dolgozni. Traninee-kent talan. Szerintem meg keleten sem.. Ott vmi nem stimmel.
Mahlzeit;-)
Stimmt amit mond a Deco, ugyanis a kollega 320 ugymond zöldfülü
nemetben. A masik hogy valoban a kezdö berek brutto 1500-2000 Euro,
es a 320 miert is kapna többet, mint az a nemet aki fossa a nyelvet.
Ha perfekt nemet lenne valoszinü ugy adja el magat ahogy tudja, de
nyelv nelkül (ne gyere az angollal) inkabb a Uni lanyokat es fiukat
(nemet) reszesitik elönybe.
Wie gesagt, vagy elkezded lentröl , majdnem lentröl, vagy bele se
vagjal, mert 4600 bruttoert jo par evet le kell nyomni egy munkahelyen,
ahol bizonyitottal is, hogy ennyit megkeress.
Rossz pelda.
En is irtam mar ala munkasnak szerzödest 2.800 bruttorol es egy het
utan kiderült, hogy meg a felet sem eri meg.
De ezzel csak azt akarom mondani, hogy elöször bizonyits, hogy vagy
olyan jo mint aki itt lenyomott egy helyen 10 evet es utana lehetnek
esetleg ber szandekaid, nem követelesek.
De azt hiszem ezt a temat mar csontra ragtuk.....................
Ha azt mondjatok, hogy 4600 egy jo ber gepeszmernokkent, akkor elhiszem. De a fenti teruleten ez az osszeg alatta van egy lelektani hatarnak, ergo ez itt egy eros kezdober. Es ezt nem nagyzolasbol es tulzasbol irom, hanem ez van. Nyilvan nem vegtelen ideig, de ez most igy mukodik..
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Senki nem feltetelezi, hogy nagyzolnal, mire fel, mit ernel el vele?Ha azt mondjatok, hogy 4600 egy jo ber gepeszmernokkent, akkor elhiszem. De a fenti teruleten ez az osszeg alatta van egy lelektani hatarnak, ergo ez itt egy eros kezdober. Es ezt nem nagyzolasbol es tulzasbol irom, hanem ez van. Nyilvan nem vegtelen ideig, de ez most igy mukodik..
El vagy, jol vagy es ez a lenyeg.
Az elet az egy Schicksal, vagy van szerencsed, vagy hiaba is vered a
ny......ad.
Jo idöben, jo helyen, jokor
Nalunk is dolgoztak villamosmernökök, mint egy "egyszerü" villanyszerelö
addig mig nem vagtag (+/-) a nemet nyelvet es utana küldtek körbe-körbe
szakszerüen a Bewerbungjaikat es hadd ne mondjam mind sikeresen.
Csak rolunk. Volt olyan Auftrag amit mar lemondtunk mert 2 eve adtuk
be az ajanlatunkat, es mar le is mondtunk arrol ,hogy lesz belöle valami.
2 ev utan kaptunk egy telefont mar azt sem tudtuk, hogy kitöl jön es amikor
a telefonban közöltek ,hogy el van fogadva ajanlatunk segg.........ket
verhettük örömünkben.
Tehat ha a 320 ma nem, de lehet hogy megnyer egy palyazatot ahol
tan-tan megkapja a remelt kiemelt brutto orabert.
De ez nem marol holnapra megy.
Nektek szerencsetek volt es ennek örülj, huzd ki magad es veregesd meg
szeles vallaidat
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- dreizwanzig
- Nem elérhető
- Senior Member
- O'zapft is!
- Köszönetek: 23
Köszönöm a válaszokat, egész jó kis vitát sikerült vele kirobbantanom
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, bár egy kicsit kezdem magam kellemetlenül érezni... Próbálok érdeklődni illedelmesen, persze lehet, hogy számotokra hülyeség, amiket írok azokat nem magamtól találom ki, ezek jönnek itt a médiából, hogy diploma után már egyből 2,5-3 ezer EUR az alap fizu, ha IT vagy villamosmérnök vagy, akkor még több...
Egyébként igazából inkább projektvezetői/projektmérnöki munkakörökre pályázok, azokhoz általában annyira nem kell a német... De akár elmennék pár évre valami technikusnak is, amíg nem tanulom meg a nyelvet, nem büdös nekem a munka, most sem irodában ülök naphosszat sőt, szinte semmit...
Minden esetre tegnap elkezdtem egy német tanfolyamot... Valahol el kell kezdeni a dolgokat
Prosperus, meg lehet kérdezni, hogy Te mivel foglalkozol? Az írásaidból nagyon úgy tűnik, hogy valami állásközvetítő cégnél, de lehet, hogy tévedek...
[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ne érezd magad kényelmetlenül! Ha már kint leszel és jóideje nem látod azt a szemetet amit médiának mernek nevezni Magyarországon de néhány hetente, inkább havonta elkapsz belőle valamit, nos akkor tiszta lesz a kép. Jelenlegi kedvencem amikor egy évvel a munkaerőpiac nyitása után, most májusban a Destatis jelentését a magyar "szemétgyárak" a média 99%-a egyszerűen megvágta. MInd csak azt fújta, hogy 40 ezren mentek ki, azt, hogy 25 ezren pedig vissza szinte mind elfelejtette beleírni a cikkbe. Én inkább Prosperusnak hiszek ebben a kezdőfizetés kérdésben, a magyar média meg szerintem a maximumot fújja minimumként és lemerném fogadni, hogy forintosítva még sokkolja is az embereket. Gondolom ilyen címekkel nyomulnak azok az agyatlanok, hogy: 850-900 ezer forintos kezdőfizetés!dreizwanzig írta: Köszönöm, hogy próbáltok segíteni, bár egy kicsit kezdem magam kellemetlenül érezni... Próbálok érdeklődni illedelmesen, persze lehet, hogy számotokra hülyeség, amiket írok azokat nem magamtól találom ki, ezek jönnek itt a médiából, hogy diploma után már egyből 2,5-3 ezer EUR az alap fizu
Hát persze, hogy nem a kisujjából szippantotta a rengeteg ember, hogy szallagmunkán is megvan a 2000 nettó, meg azt sem, hogy 12 euró a minimál órabér!
Fel kell rakni egy parabolát és angol, német adókat nézni, azokat a retkeket pedig elfelejteni akik ontják a hülyeséget Magyarországon!!!