Németországi munkát keresek
- tamas93
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Megszeretnem kerdezni evel a site-al kapcsolatban tud e valaki akarmilyen at elt velemenyt,vagy hireket,vagy akarmit rola.. Megkoszonnem mivel ezen gondolkozunk hogy ok altaluk mennyjunk ki
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Tamás! Ismét egy rejtvény számomra, hogy miért akartok ismeretlen "szervezőkkel" közösködni? Miért nem magán úton indultok el! Az internet tele állásirdetésekkel, de bármikor vehettek német/osztrák újságokat iis, amikben szintén dögivel van munkalehetőség! Miért akartok ilyen óriási rizikóba belemenni? Először is fenn áll lehetősége annak, hogy átvernek! Másodszor nagy a rizikója annak, hogy nem azt kapjátok kint, amit Mo.-on igértek! Szerintem másképpen fogjatok hozzá!tamas93 írta: Megszeretnem kerdezni evel a site-al kapcsolatban tud e valaki akarmilyen at elt velemenyt,vagy hireket,vagy akarmit rola.. Megkoszonnem mivel ezen gondolkozunk hogy ok altaluk mennyjunk ki
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Előszőr is tanuljatok meg valamennyire (verbálisan) németül.(Beszéd +értés.) Közben gyüjtsetek 2-3 ezer euró tartalékot fejenként. Párhuzamosan böngésszétek a szakmátoknak megfelelő hirdetéseket. Ezután ha valami van, álljatok páran össze (3-4 személy) és gyertek ki az adott munkára. Béreljetek közösen egy kérót és meló, meló meló! Tudom ez a hosszabik út, de ez a biztos! Ennek így szinte nincs semmi rizikója, legfeljebb az hogy nem a megfelelő szakmád van. (Ez viszont most is fennáll!)
Ha egy idegen szervezőre voksoltok, birítékolom nektek, hogy a legtöbb ilyen simlis! Tisztelet a kivételnek! Egyet azért jegyezz meg: ha előre kell valamit, s valamiért fizetni** , akkor azonnal fujj riadót, és szállj ki a buliból, mert a lé az elúszik! Becsületes munkaszervező vagy közvetítő utólag számol el, miután már munkába állította a munkavállalót! (S legtöbbször a munkaadóval.)
**Szállítás, szállás, akármi.
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ha nincs nyelvtudás pedig 2 dolog történik általában:
1. Nem kellesz a cégnek
2. "Lehúzás"
Amúgy max. 1 évet adok és nem lesz ennyi "munkaközvetítő"
Ugyan a legtöbbnek még csak dereng de egy év múlva kristálytiszta lesz, hogy nincsen már Magyarországon német nyelvet alapfokon (sem) beszélő munkavállaló
VÉGE! Ennyi volt!
Még lehet(ne) bohóckodni finnanszírozott nyelvtanfolyamokkal de felesleges mert januártól a románok mindent lesöpörnek! Aki kicsit is komolyan gondolja, hogy lép az még a nyáron németezzen és legkésőbb szeptemberben jöjjön ki! 2014 januártól az esélyek mint egy lottóötös lesznek, nem több, nem kevesebb!
- tamas93
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
DECOTEXT írta:
Kedves Tamás! Ismét egy rejtvény számomra, hogy miért akartok ismeretlen "szervezőkkel" közösködni? Miért nem magán úton indultok el! Az internet tele állásirdetésekkel, de bármikor vehettek német/osztrák újságokat iis, amikben szintén dögivel van munkalehetőség! Miért akartok ilyen óriási rizikóba belemenni? Először is fenn áll lehetősége annak, hogy átvernek! Másodszor nagy a rizikója annak, hogy nem azt kapjátok kint, amit Mo.-on igértek! Szerintem másképpen fogjatok hozzá!tamas93 írta: Megszeretnem kerdezni evel a site-al kapcsolatban tud e valaki akarmilyen at elt velemenyt,vagy hireket,vagy akarmit rola.. Megkoszonnem mivel ezen gondolkozunk hogy ok altaluk mennyjunk ki
Előszőr is tanuljatok meg valamennyire (verbálisan) németül.(Beszéd +értés.) Közben gyüjtsetek 2-3 ezer euró tartalékot fejenként. Párhuzamosan böngésszétek a szakmátoknak megfelelő hirdetéseket. Ezután ha valami van, álljatok páran össze (3-4 személy) és gyertek ki az adott munkára. Béreljetek közösen egy kérót és meló, meló meló! Tudom ez a hosszabik út, de ez a biztos! Ennek így szinte nincs semmi rizikója, legfeljebb az hogy nem a megfelelő szakmád van. (Ez viszont most is fennáll!)
Ha egy idegen szervezőre voksoltok, birítékolom nektek, hogy a legtöbb ilyen simlis! Tisztelet a kivételnek! Egyet azért jegyezz meg: ha előre kell valamit, s valamiért fizetni** , akkor azonnal fujj riadót, és szállj ki a buliból, mert a lé az elúszik! Becsületes munkaszervező vagy közvetítő utólag számol el, miután már munkába állította a munkavállalót! (S legtöbbször a munkaadóval.)
**Szállítás, szállás, akármi.
Elso sorban, ERdelyben lakok enis, Nagyvaradon, kozel a magyar hatarhoz. ALlampolgarsaggal nincs gond,meg van szemelyi es utlevel egyarant. En 20 eves vagyok,a nemet nyelvet gyermekkorom ota gyakorlom,csiszolom, es eljutottam B1 irasbeli es B2 beszed - ertes. De nem en lennek a gond.. Edesapam aki csak ert nemetul de nem beszeli,kenytelen vagyok vele egy munkahelyre menni hogy segithessem mindenben. FOntos az indulas most,mivel edesapam 1 honapja munkanelkuli es nem akar tobbet itten dolgozni apro 200 EUroert napi 12 orat , heti 1 szabadnappal... Nem tudom mitevok legyunk.. 2000 Euronk van ,amibol eltudunk indulni... AMi eleg kene legyen egy lakas kauciojara = ami altalaban amit talalok 80% ban 900 euro. Az etel nem tobb mint 300 euro kettonkre , de szerintem ti jobban tudjatok... Es hogy a papirok meg minden max 200 Eur..... De lenyegtelen... Mi lehetne a teendo?..Valaki esetleg egy allast ahova 2 en tudnank menni? Sokat jelentene
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Felejtsd el! Partnerünk két hét együttműködés után ragaszkodott hozzá, hogy a jelentkezők fogadják el azt a jelentkezési feltételt, hogy a munkára önállóan jelentkeznek, nem kötik azt barát, rokon családtag jelentkezéséhez illetve annak elbírálásához. Nyilván nem ok nélkül ragaszkodott hozzá!tamas93 írta: Valaki esetleg egy allast ahova 2 en tudnank menni? Sokat jelentene
Javaslat! Indulj előre, édesapád majd követ amikor tudod finanszírozni, hogy Ő csak érti a nyelvet! Addig is gyakorolhat és lehet nem csak érteni fog addigra! Ha viszont ragaszkodsz a Te verziódhoz akkor csak az esélyeiteket rontod. Nem is kicsit!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
tamas93 írta: 2000 Euronk van ,amibol eltudunk indulni... AMi eleg kene legyen egy lakas kauciojara = ami altalaban amit talalok 80% ban 900 euro. Az etel nem tobb mint 300 euro kettonkre , de szerintem ti jobban tudjatok... Es hogy a papirok meg minden max 200 Eur..... De lenyegtelen... Mi lehetne a teendo?..Valaki esetleg egy allast ahova 2 en tudnank menni? Sokat jelentene
Kedves Tomi! A 2000 euron az talán elég, ha egyedül indulsz el! Mivel nem derült ki, hogy mi a szakmátok igy nagyon nehéz érdemlegeset mondani! Ha semmilyen nincs, akkor ne induljatok el! Szakma nélküli segédmunkás (német anyanyelvü) van 1,5 millió. Ha van keresett szakmátok (lakatos, hegesztö, CNC marós, CNC esztregélyos, stb) esetleg magasabb végzettségetek , akkor is próbálkozz egyedül. Késöbb 1-2 éven belül, apukádat is ki tudod hozni (talán), s szerezhetsz neki munkát ha korban még nem elörehaladott! (40 éven felül az esélyek rohamosan csökkennnek) Igyekezzetek, mert hamarosan a horvátok is beindulnak....!
DCT