Németországi munkát keresek

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 5 hónapja #5427 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

www.dw-world.de/dw/function/0,,83389_cid_15176985,00.html

A cikkből kiderül, hogy 150000 mérnök és orvos számára nyílik meg a lehetőség a Németországi munkavállaláshoz, mégpedig azonnal. De ez nem megy csak német nyelvtudással!!
A cikk 21. 06. 2011ről származik.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• rigo
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #5429 Írta: rigo
rigo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

szia Eva10,
az itthoni tanulmányaim is anyagi gondok miatt kellett félbeszakítani, így ha folytatni is akarnám, a sorrend:
1. munkahely találás,
2. tanulmány folytatása.
én pedig ugye az első lépésnél leragadtam.
IT közvetítőkhöz mostanában kezdtem el jelentkezni, lévén nem tudtam, hogy it-seknek vannak külön portál hegyek.

r

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #5438 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Maya,
Ez a 150 000 nekem kicsit soknak tünik. De ha azt nezzük, hogy csak ebben a jarasban több, mint 20 haziorvos hianyzik, akkor azert lenne munka...persze nem minden szakiranyban. Haziorvosbol van a legnagyobb hiany, es itt keleten nagyobb, mint a nyugati reszen. Valoban nem eleg csak a nyelvtudas, minimum szakmai nyelvtudas is kell. En csak az orvosi reszeröl tudok nyilatkozni, meg kellenek bizonyos tovabbkepzesek, az itteni betegellatas ismerete pl.
Es: sokat kell dolgozni. Sok munkaval jol meg lehet elni. De nem az elsö perctöl! En emlekszem az utolso idökre, mielött dolgozni kezdtem, mar minden zsömlet meg kellett szamolni, annyira nem volt penzünk. Ugyanakkor 100 000Euro volt a szamlankon hitel, de nem tudtunk hozzanyulni, amig nem volt jogerös engedelyem.
Persze nem mindegy, hogy alkalmazottkent dolgozik valaki, vagy sajat rendelöben.
Sokat dolgozni mindenütt kell, es ami uj, hogy mindenkinek kell altalanos orvosi ügyeletet adnia - de utalom! Mindegy, milyen praxisod van, ügyelni kell, meg a röntgenesnek is.
A hely valoszinüleg azonnal van, de mire abbol munka lesz, az idö. Mert ugye kellenek a papirok otthonrol, es itt is az ügyintezes idöbe telik.
szia:
Eva

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
13 éve 5 hónapja #5444 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Nem tudom, mi a problemad a munkaval a havi 800 euroval, de ez a te ralatasod.
Nem szandekozom szemelyeskedni, mert mit mond a magyar, ez az en ügyem, senkit nem erdekel.
De azert a sok sirankozasotok miatt meg kell, hogy jegyezzem, hogy a 50-60-70-es evekben meg töke volt egy ferfinak a gatyaban es nem jajveszekelt, hanem összeszoritotta fogait es tört elöre celja erdekeben!
En 1976 tipliztem meg magyarbol, külker diplomaval, es egy szot sem beszeltem nemetül csak angolul. Kaka, mert a nemetek 1 nagyon ,de nagyon nem szeretik a "honfoglalok" nyelvet!
Diploma ide- diploma oda, ennem kellett, laknom kellett, el kellett vallalnom az epitöiparban a kanalisok takaritasat HAVI 800 MARKAERT!
Ha bele gondolsz, hogy hany vezetekes bejarata volt a központi gyüjtönek es amikor valahol lehuztak a WC- nyakamba zudult a barna ömlemeny, nem tapsoltam örömömben.
Nem volt öröm, de celomat tartottam szem elött.
Es a csoda!
Mindennap 20 szot tanultam meg este hazatertem utan mielött aludni tertem es lass csodat 1 even belül közepfokon beszeltem a nemet nyelvet.
Ekkor mar olyan munkat valaszthattam ahol 2000 markat kerestem havonta, ami ma mar 5000 Eurora hatvanyozodott.
Valoszinü talan azert ,mert volt egy celom amit el akartam erni, s lasd el is ertem.
Az eddigi itt eltem alatt igen sok embert lattam a hid alatt landolni, de lattam sokat is akik igenis egy igen jo nevet es ceget epitett fel.
Hany eves is vagy ? 60?
Meg akkor sem kesö. Razd meg magad es ne nyafogj!!!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
13 éve 5 hónapja #5445 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Mar lement az Eperszezon.
Hogy miert a Romanok?
Mert ök 5,00 Euroert dolgoznak.
Ezert.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• agi2645
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 5 hónapja #5448 Írta: agi2645
agi2645 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

kedves prosperus!

Érdeklődnék, hogy mi a helyzet a csomagoló hölgy munkával, amire még áprilisban jelentkeztünk???