Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11199 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

A nyelvtanfolyamhoz még kiegészítésül. Önmagában pl. egy 100 órás intenzív nyelvtanfolyam arra elég, hogy kiugorjon az ember vásárolni és ne mutogatnia vagy (egy fórumtársunkat idézve) eltáncolnia kelljen, hogy mit szeretne. A napi 4-5 órás tanfolyam mellett 1-2 órát még minimum otthon is kell (kéne) foglalkozni vele. Turbózni lehet német nyelvű tv nézéssel, rádióhallgatással, hangos könyvek hallgatásával, internetes csevegéssel. Így, ha nem csak részt vett a tanfolyamon az illető van esélye (nem sok csak elég) németországi munkára, van esélye (nem garantált), hogy nem húzzák le, nem használják ki.
Nem tudom mikor hangsúlyoztam (néhány napja talán) utoljára:
Németországban, németül kell beszélniük a munkavállalóknak!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11201 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Gergö!
Csak egyeterteni tudok Veled! Ugye emlekszel, amikor reszmunkaidös kisegitöt kerestem a rendelömbe nemreg, es ugy gondoltam, magyart keresnek, mert miert ne segitsek, ha megtehetem. Ugyanannyi bert ajanlottam, mint a nemetnek - aki ugye beszeli a nyelvet - es raadasul ugy adtam volna munkat, hogy az elejen, amikor meg nem megy a nyelv, takaritas es hasonlok, es kesöbb, amikor mar beszel nemetül, besegithet a növeri munkaba is, a kepessegeknek megfelelöen. De keves volt! Mert miert nem segitek a lakaskeresesben, es miert nem adok többet....elfelejtödött közben, hogy nyelvtudas nelkül bizony nem tud a kismütetekben segedkezni, mert a nemet beteggel nemetül kell beszelni, es velem is a beteg elött! Legfeljebb müszert lehet mosni, az megy nyelvtudas nelkül. Es: ha mar tudja a nyelvet, akkor sincs meg az a tudas, ami a nemet növernel megvan, a betegellatas ismerete....termeszetesen nem talaltam magyart az allasra.
Nemetet igen! Es termeszetesen, mivel jol dolgozik, most mar joval többet is keres! De ezt a magyarnak is igertem - de csak ha mar jol dolgozik! Merrt nekem is akkor van penzem, ha a rendelö jol megy, ha nem, akkor nincs!
Nem tudom, irtam-e, de a takaritonöm brutto 7,50-et kert es kapott. De ö mashol is takaritott regebben, talan nem varhato el, hogy olyannak, aki most kezdi ezt a munkat ugyanannyit adjak. Kisegitökent, nyelvtudas nelkül brutto 6,50-et adtam volna az elejen. Hasonlo munkaert a nemet is annyit kapott - es elfogadta. A magyar nem!
Hat bizony nem var senki itt arra, hogy a magyar munkavallalonak megaranyozza meg a szeket is, ahova leül. Kemenyen kell dolgozni, sokat, jol, es minel jobb nyelvtudassal.
Ja, van azert egy magyar dolgozom, mar regen, ö is kisegitökent kezdte, es mostanra bizony felküzdötte magat! Örülök is neki!
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #11209 Írta: hirmanna
hirmanna válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Szugya! Én is magamnak próbálom kikaparni a gesztenyét, ha figyelmesen olvastad volna az írásomat láthattad volna, hogy én is tanulom a német nyelvet. Igaz ugyan, hogy itthon, ingyenes programokkal +tankönyvek+német cd. Egyszóval nem várom a sült gesztenyét csupán a kijutásomhoz szerettem volna egy kicsi segítséget kérni. Nem várok a 3 kívánságra!! Üdv. és Boldog Új Évet!!

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11210 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

hirmanna írta: Egyszóval nem várom a sült gesztenyét csupán a kijutásomhoz szerettem volna egy kicsi segítséget kérni.

Egy kis segítséget? :unsure: Valaki 2 információt tartalmazó hozzászólást írt.
1. Kint dolgozik
2. Kevés még a nyelvtanfolyamon szerzett nyelvtudás is
A kicsi segítség pedig abból állt volna, hogy szabályzatban foglaltak ellenére egyből gondoltad, hogy adsz egy e-mail címet és egy vad idegennek, 0 kommunikációval segít is egy kicsit (kijutni) neked amikor Ő is ismerős révén jutott a munkához.
Egyáltalán, hogy gondoltad? Miért nem az a természetes, hogy van egy szakmám, x gyakorlatom, egy alapfokú (minimális) nyelvtudásom és elkezdek munkát keresni. Tudod mennyivel egyszerűbb? Sokkal.

Több
12 éve 10 hónapja #11217 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia hirmanna!
Én nem lövöldözgetnék veled tovább, kívánom, hogy sikerüljön kijutnod!
Mindenesetre én jan.13.-án indulok München mellé egy magánklinikára,
onnan is szeretnék majd fórumozni, talán egy idő után tudok majd jó öt-
leteket adni, netán tanácsot is!

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #11221 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Egyetertek Gergoo urammal!!!
Mindenki tisztaban volt vele mar evekkel ezelött, hogy 2011 -töl meg lesz könnyitve a munkavallalas Nemetorszagban, es megis (majdnem) mindenki most kezdi el a nemet nyelvet tanulni. Mit mondjak? Mire megtanulod a nyelvet mar el lesznek azon munkahelyek foglalva, ahol te esetleg lehetöseged lett volna dolgozni. Valami remlik! Pato Pal ur?

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!