Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #11346 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Esküszöm néha annyira...válaszokat bírnak adni egyen és kettes emberek hogy a szőr feláll a hátamon.Bátran azt tudom mondani hogy nem sok közeli barátja lehet azoknak akik,nem bírnak kúltúrált módon elmagyarázni valamit,még ha nem értik hogy pl jelen esetben Eleonora83 talán a szakmai nyelvre gondolt,mondjuk nem mintha ez lenne az érdekes,csak azért mert másvalaki jobbnak tapasztaltabbnak hiszi magát ám legyen,de ha ő így akarja próbálja meg,maximum vissza kell jönnie,de miért kell mindenkit megszólni,leszólni...nagyon sok fele ezt látom hogy megszóljátok a másikat,mi értelme?
Talán nem volt olyan rokokna,ismerőse annyi pénze vagy ideje hogy eddig arra az útra lépjen mint ti.NEM vagyunk egyformák nem ráerőltetni kell a másikra a saját tapasztalatodat,elég ha információt osztatok meg,a többi a még itthoniak vagy tapasztalatlan kintiek döntése...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balazsbene76

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11349 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Minden kedves fórumozó társamnak.
Valamennyire csatlakozva az előttem szólóhoz, arra kérnék mindenkit, kicsit visszafogottabban, empatikusabban fogalmazzuk meg a mindanivalónkat. Ne DCT stílusa legyen példakép!
Higgyétek el, a legjobb tanácsot sem könnyű meg(el)fogadni, ha nem a megfelelő formában van tálalva.
Sok hozzászólást olvasva néha nekem is keresetlen szavak fordulnak meg a fejemben, de minél inkább felbosszant valami, annál később válaszolok:)
Természetesen Eleonora83 számára is van mit üzenjek, Először is, ha már tanácsot, segítséget KÉRSZ, tiszteld meg azoka, akiknek írsz azzal, hogy alaposan átgondolva, pontosan fogalmazz. Bármennyit törtem a fejem, nem tudtam eldönteni, mire utaltál a nyelvtudásod minősítésével. (konyha nyelv).
A másik, mint már írtam, teszteld a tudásodat. REngeteg szint felmérő teszt érhető el ingyen.
Ami szintén legalább ilyen fontos, halgass meg hanganyagot, érted-e?
Keress valakit, aki ért németül, és próbálj neki mondani néhány dolgot.
Ha ezek mennek, akkor nyugodtan kijöhetsz, nyelvtani problémák, szokincs hiányosságok miatt nem lesznek nem elutasítóak, sok esetben segítőkészségre találsz. DE meg kell tudnod SZólalni. Ez nagyon fontos.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: szemydavis21

Több
12 éve 10 hónapja #11357 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves szamydavis21!
A topic neve: Németországi munkát keresek!
Eleonoora már talált munkát egy ismerőse segítségével, ha elolvasta volna részletesen az első pár oldalt, tudta volna, hogy kevés lesz a kinti munkához. NEM helyes biztatni, ösztönözni pedig saját magát kell, hogy tanuljon, mert felnőtt ember.
A te hozzászólásod alapján egy mási topicot kellene indítani, lehetne az a címe,hogy: Lelki segítségnyújtás!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #11359 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Rossz a valaszod, mert halvany fogalmad nincs arrol, mire figyelmeztettük a hölgyet a nemet nyelvtudas hianya miatt.
A masik, hogy akik 30 vagy 35 evvel ezelött elhagytak a nagy Magyar Hont nem rendelkeztek sem rokonokkal sem ismerössel a "nagy nyugaton", megis mertek elindulni, hogy egy uj Existentiat teremtsenek. A penzre vonatkozoan igazad van, mert mielött tervbe vettük a baratainkal (akkor meg volt meg ilyen) ,hogy lepattanunk, elötte egy even keresztül valutaztunk Budapesten ,hogy egy indulo tökevel rendelkezzünk.
Tehat mi terveztük jövönket.
A masik amit figyelmen kivül hagysz, most alljon fel a ször a hatadon, hogy mi akkor Lagerben kellett, hogy eljünk minimalis elelmezesi es ruhazkodasi lehetöseggel.
En szemely szerint nem beszeltem a nemet nyelvet, es megis 3 honapra ra elmentem egy epeitkezesre dolgozni mint segedmunkas. A legszarabb munkat adtak a "Kanakenak", es egy fel havi penzt (nyelhiany miatt) ,megis összeszoritottam fogam, es este holtfaradtan, naponta 10 szot megtanultam, amit az epitkezesen a nemet kollgakkal gyakoroltam.
Most eletek van talalva minden!!
Nem kell tartozkodasi, munkavallalasi engedely, lehet hivatalosan bejelentett lakasotok es hivatalos bankszamlatok.
A nyelvet nem fogjuk helyettetek megtanulni!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
12 éve 10 hónapja #11362 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szugya írta: Kedves szamydavis21!
A topic neve: Németországi munkát keresek!
Eleonoora már talált munkát egy ismerőse segítségével, ha elolvasta volna részletesen az első pár oldalt, tudta volna, hogy kevés lesz a kinti munkához. NEM helyes biztatni, ösztönözni pedig saját magát kell, hogy tanuljon, mert felnőtt ember.
A te hozzászólásod alapján egy mási topicot kellene indítani, lehetne az a címe,hogy: Lelki segítségnyújtás!

Értem én hogy mire gondoltok,meg hogy mit akartok "mindenki arca elé tolni".
De mint ahogy te írtad magára vessen ha hazaküldik mert nem érti mit akarnak tőle.
Ezen nem fog változtatni az sem ha szépen megfogalmazva írjátok le hogy mit is kéne tennie(TANULNI A NYELVET)de az sem ha elrettentő módon majdhogynem lekiabálva a haját a sok lelkes Mo.-t otthagyni kívánó kevésbé tanult inkább bátor fórumozóknak.
Mert tudom hogy itt is sokan inkább a vak szerencsére bízzák hogy kinnt megéljenek,de szerintem bőven elég ha maga dönti el hogy mit vállal be az ember.Ti itt már sokszor sok helyen elmondtátok mi kell hozzá hogy sikere legyen az embernek,most is itt is,és hogy a régi mondással éljek "Okos a másik kárából,buta a sajátjából tanul"
Egy szó mint száz,menjen ha akar,rájön hogy igazatok volt,de persze lehet hogy szerencséje lesz és amellett a munka mellett lesz ideje tanulni...

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11367 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

peteratde írta: Minden kedves fórumozó társamnak.Valamennyire csatlakozva az előttem szólóhoz, arra kérnék mindenkit, kicsit visszafogottabban, empatikusabban fogalmazzuk meg a mindanivalónkat. Ne DCT stílusa legyen példakép!.

Kedves Peterade! Nem hiszem, hogy valakit megsértek vagy sértegetek. Ezt az Admin sem türné (jogosan), de egyáltalán nem is a stilusom! Igyekszem mindig racionálisan irni, mert csak ez használ azoknak, akik valóban ide a BRD-be készülödnek! Ha csak valaki kalandot keres, az el sem induljon, viszont én nem vagyok hajlandó sem alakoskodni, sem rózsaszinüre festeni a tényket! Azt meg, azt hiszem, Te sem veszed zokon, ha idöben kizökkentünk valakit a téves álmodozásából! Ez itt nem játék szerintem, mert itt bizony emberek életéröl, s megélhetéséröl van szó! Ennél nem lehet finomkodni vagy körbeirni, mert ez egy téves reményt gerjeszt az indulókban, aztán amikor kiérkeznek hamar kiderül, hogy valami mást vártak! Bizony, még igy is gyakran elöfordul, hogy minden stimmel (tudja a nyelvet, van tartalék a starthoz, stb) mégsem találják meg a számitásukat, mert hamis információjuk volt a bérekröl és az árakról!

DCT