Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11459 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Puskas80 írta: Ha valakinek van ötlete, tanácsa ossza meg velem.Köszönöm!

Kedves Puskás80! Nekem csak 2 kérdésem lenne!
1 Mi a bajod Ausztriával?** (Szerintem ott is nagyon jó és sokkal közelebb van Mo.-hoz.)
2 Mi a szakmád? (Ha itt segitséget vársz a témában, azért egy kicsit több információot kellene megadnod!)

:whistle:

Nehogy itt valakinek ismét baja legyen a stilusommal!
Igy bocs' már előre is, hogy kérdezni mertem!

;)

** Én bármikor szivesen elmennék (s költöznék) Ausztriába dolgozni, ha kapnék
ott a nejemnek (gépészmérnök 55), s nekem (grafikus 55) valahol Graz körül,
vagy Burgenlandban (Fürstenfeld, Oberwart) állást! Wien és Eisnestadt környéke
is jó lenne, de hát teli ingázó magyarral.....!

:dry:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11464 Írta: MenoMano
MenoMano válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok.
Remélem sokan olvassátok a fórumot kint élő magyarok. Nekem, nekünk egy kis segítségre, útbaigazításra volna szükségünk. Mi egy 3-4 fős építő ipari brigád "tízen éves baráti társaság" vagyunk. Külföldi munkát keresünk egyben brigád szinten vagy legvégső esetben külön külön. Van közöttünk 2db kőműves köztük az egyikük perfektül beszéli a német nyelvet és a másikuk erős középfok. Jómagam hideg burkoló volnék b,c1,C jogosítvánnyal, csekély nyelvtudással. Olyan ügyben kérném a tanácsotokat, útbaigazításotokat, hogy mit tudtok javasolni, milyen fórumokat olvassunk milyen oldalakon találhatunk álláslehetőségeket illetve az egyéb olyan dolgokra, költségekre, tapasztalatokra volnék kíváncsi amit megosztanátok velem, velünk. Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.:Menő Manó

• viorg
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11466 Írta: viorg
viorg válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Viktor vagyok.Dolgozni szeretnék Ausztriában, pár dolog rólam.A szakmám ás-tetőfedő,11 éve dolgozom a szakmámban,31 éves vagyok,nős egy gyermekem van.A gipszkartonozás is nagyon közel áll hozzám.Munkámra igényes vagyok.A sok munkától nem riadok meg,csak fiszesék meg!

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11467 Írta: simonedit12
simonedit12 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Edit vagyok Magyarországról! Röviden magamról, a párommal együtt lakunk egy faluban, már lassan 2 éve vettük a házunkat, csak akkor még nem gondoltuk, hogy ennyire rossz lesz itthon a helyzet! Nekem sajnos nincs munkám egy pár hónapja, a páromnak még van de ki tudja meddig! :( nekem adminisztratív végzettségem van érettségivel egy kis gyakorlattal, de vendéglátásban több mint 5 év tapasztalatom van pultosként, valamint gyári betanított munkában is van 2 év gyakorlatom!A páromnak számítógépes végzettsége van érettségivel, valamint kereskedő boltvezető végzettsége 4 éves gyakorlattal, valamint gyári munkában szintén van több év gyakorlata!Ezen kívül telefon,számítógép bekötése,festés,glettelés amiben még van tapasztalata! Én alap német, ő alap angol nyelvtudással rendelkezik!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11475 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

simonedit12 írta: Sziasztok!
Edit vagyok Magyarországról! Röviden magamról, a párommal együtt lakunk egy faluban, már lassan 2 éve vettük a házunkat, csak akkor még nem gondoltuk, hogy ennyire rossz lesz itthon a helyzet! Nekem sajnos nincs munkám egy pár hónapja, a páromnak még van de ki tudja meddig! :( nekem adminisztratív végzettségem van érettségivel egy kis gyakorlattal, de vendéglátásban több mint 5 év tapasztalatom van pultosként, valamint gyári betanított munkában is van 2 év gyakorlatom!A páromnak számítógépes végzettsége van érettségivel, valamint kereskedő boltvezető végzettsége 4 éves gyakorlattal, valamint gyári munkában szintén van több év gyakorlata!Ezen kívül telefon,számítógép bekötése,festés,glettelés amiben még van tapasztalata! Én alap német, ő alap angol nyelvtudással rendelkezik!

Kedves Edit! Hogyan fogalmazzak, hogy ne legyen a végén sértődés belőle? Talán tényeket irnék s majd magad következtess a dolgokból! Itt a BRD-ben az érettségi egy pár tanfolyammal kiegészitve, az semmi. Legalább valamilyen technikusi végzettség kell, vagy valamilyen keresett szakmunkás végzettség! Adminsztrativ dogozóval itt Németországban Dunát lehet rekeszteni! A férjed tapasztalatai nem elegendőek, de ha van egy IT (az az rendszergazda és programmozói) végzettsége, akkor jók az esélyei, egy jól fizető munkahelyre! Ilyenből sokat keresnek!! Ha a tapasztalatok csak autodidakta módon szerezte és semmilyen végzettsége nincs, akkor már sőtéten látom a dolgot!
:blink:
S a minden kioktatás nélküli véleményem:
szerintem otthon nézzetek jobban körül, mert ilyen végzettséggel
(szerintem) nem sok esélyetek van, de próbálkozzatok, hátha
másnak nem lesz ilyen borúlátó a véleménye, de itt a BRD-ben
is van hasonló, közel 3 millió munkanélküli!

;)

PS an alle: war ich freundlich genug? :angry:

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #11476 Írta: IrányNémetország
IrányNémetország válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Vendéglátós gyakorlattal Ausztriát javaslom, persze lehet Németországban is próbálkozni de nem véletlen együttműködésünk az Ausztriai munka weboldallal. ;)