Németországi munkát keresek
- vargasanyane
- Látogató
Először is köszönöm a gyors válaszod, Nos ahogy egyre több hozzá szólást olvasok, rá kell jönnöm az én végzettségeim nem igen érnek "semmit". Azt szeretném még megkérdezni, hogy itthonról is elindíthatom a honosítást az email. címen, vagy előbb menjek ki valami "alacsonyabb" munkát végezni( ami nem derogál) és utána ha már kint vagyok, indítsam el a honosítást és keressek magamnak megfelelő állást. Sajnos itthon rendesen félrevezetik azokat, akik most kezdenek egy átképzést, mert annak idején(2004) is nekem is azt mondták olyan lesz a végzettségem amit az unió elfogad. Na most is így indítanak átképzéseket, arról szó nincs, hogy ha ki akarsz menni ezt még honosítani kell.Üzenem minden hasonló korú régebben végzett sorstársamnak, ne legyen ilyen naiv mint én, és jól nézzen először körbe minden hasonló fórumon, megéri tájékozódni, és aztán álmodozni! Ez persze nem azt jelenti részemről hogy lemondok a kimenetelről, sajnos nem vagyok itthon olyan helyzetben hogy ezt megtehetném. Pénzt kell keresnem nem "alamizsnát" mert különben mehetek a híd alá. Tudom örüljek, hogy egyáltalán van még állásom, de én is belestem abba a csapdába, hogy rengeteg az adósságom és már nem tudom őket fizetni.
Köszönettel:Kata
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- vargasanyane
- Látogató
Valóban azt írtam hogy számítógép kezelői papírom van és tudom, hogy ma már ez úgymond semmi, de 2000-ben ez még ért valamit.Igen ma már az óvodások is tudják kezelni a gépet. Mivel az önéletrajzban az összes elvégzett "iskoládat" kérdezik, (van-e számítógépes ismeretséged) így került ez a papír is az én végzettségeim közzé. Most hogy így felvilágosítottál, meggondolom hogy egyáltalán beleírjam-e a következő állás hirdetésbe. Üdvözlettel: Kata
- Eva10
- Látogató
Nem nekem irtad a kerdest, csak egy reszere reagalok.
A honositast intezd el otthon! Nem tudni, mi minden kellhet, esetleg szemlyesen kell bemenni helyekre, ha kint vagy, ez mar nehezkes.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Kata! Feltétlenül ird be minden végzettséged és minden tanfolyamról szerzett akármit! Minél több annál jobb! Én nem azt írtam, hogy értéktelen csak azt, hogy nem kell annyira felértékelni, mert ez alapkövetelmény! Tehát ez ugyan nem szakma, de feltélenül szökséges!vargasanyane írta: Valóban azt írtam hogy számítógép kezelői papírom van és tudom, hogy ma már ez úgymond semmi, de 2000-ben ez még ért valamit.Igen ma már az óvodások is tudják kezelni a gépet. Mivel az önéletrajzban az összes elvégzett "iskoládat" kérdezik, (van-e számítógépes ismeretséged) így került ez a papír is az én végzettségeim közzé. Most hogy így felvilágosítottál, meggondolom hogy egyáltalán beleírjam-e a következő állás hirdetésbe. Üdvözlettel: Kata
Tipp: sokak azt hiszik, hogy a sok, különböző munkahely felsorolása rossz. Ez a múltból eredő "vándormadár kategória" szemlélet nagyon hibás és itt kint ezt másképpen értékelik! Ha itt egy munkavállalónak sok, pláne különböző munkahelye és különbőző szakmákban szerzett tapasztalata van az JÓ, mert úgy gondolják, hogy sok helyen hasznositható az adott mukaerő. Vagy pl könnyebben átképezhető! Ez tehát itt a BRD-ben nem negativum, inkább pozitiv! Egy olyan munkaerőt akinek széleskörű tapasztalata és ismerete van azt jobban szeretik mint a frissen jövő egyeteimstákat, akik még reménykednek a világ megváltásában!
(Nekem is 3,5 szakmám van, de ebben a félben dolgozom mint grafikus, mert a "műszaki illusztrátor" mint olyan, nem elismert szakma > viszont megfizetik!)
S mégegy! Legyél a fellépéseddel öntudatos. Lássák hogy tudod mennyit érsz! Ne add el magad bagóért! Egyszer engem meghivtak egy interjura. 65 (!) pályázóból négyet hivtak meg, s az egyik én voltam! Grafikust kerestek! Én semmit nem küldtem nekik (életrajz, minták, szakmai papirok, stb) csak egy fehér lapot amin az én fotóm volt középen, s alatta a szöveg: "Titok előttem, hogy eddig hogyan tudtak Önök, nélkülem a piacon maradni?!"
Meg akartak tartani, (ha enyire pofátlan valaki, akkor valamit csak tud), de lemondtam családi okok miatt! Amit mondani akartam az az, hogy egy kis (nem túlzott!) pofátlanság sem árt! Igy nyert ügyed lesz, de hát ehez is kell jól tudni németül!!!
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
A honositast eltudja vegezni a jövöbeni munkaltatod is, ahova benyujtottad a palyazatodat.
Addig amig nem erkezik meg a honositas nem vagy hajlando mint kisegitö apolo dolgozni, jol ertettem? Gondolod, hogy nincsenek Romaniaban, Szlovakiaban, Csehben, Lengyelben, Litvaniaban stb...vegzett Examaennel rendelkezö apolok? Vannak es hajlandok addig is mig a honositas nem törtenik meg ,mint segedapolo dolgozni, mert ök a jövöt tartjak a szem elött!
Meg nem beszeltel a B2-es nemet nyelvvizsgadrol, amit a munkaltato meg finanzierozna is neked.
Szallj le a magas lorol es ,ha kiakarod fizetni addosaggaidat "reißt dein Arsch auf" es allj be a sorba!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- vargasanyane
- Látogató
Ez úton kérek elnézést ha félre érthető volt a levelem: én nem segédápolásra értettem az "alacsonyabb" munkát és azt is oda írtam, hogy nem derogál! Ha segédápolónak felvennének az már maga lenne a gyönyörűség,mert valamilyen szinten akkor elfogadnák a végzettségem. Én az "alacsonyabb" munkára a mosogatást, értettem hisz még az is jó lenne, mert akkor már féllábbal kint lennék. Tehát egy szónak is száz a vége Hajlandó vagyok segédápolóként is dolgozni, sőt ha mód van rá tovább is képezném magam!
Üdv: Kata