Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #11743 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

prosperus: "az illetekes hivatal nem tekint el a nemet B2 -es nyelvvizsgatol akarhogy is könyörögnek a nemet munkaltatok"

Ez egy hivatalos infó? Vagy mit jelent ez pontosan?

2 hónappal ezelőtt voltam egy "Integrationsberatungon" az AWO-nál, és konkrétan arra kérdeztem rá, hogy ha dolgozni szeretnék majd esetlegesen a szakmámban, diplomás ápoló vagyok, szükséges lesz-e egy B2 nyelvvizsga letétele. Ez azért merült fel bennem, mert épp most fejeztem be egy B2 tanfolyamot, de hacsak nem feltétlenül szükséges, nem stresszelném magam egy vizsgával + 150 euróal, mivel szeretnék továbbtanulni, és majd C1-et csinálni. Nekem az ott ülő hölgy azt mondta, hogy nem kell a B2.
A B1-em megvan, a B2 tanfolyamról kaptam egy Zertifikat-ot, és úgyis le tudják majd tesztelni személyesen, hogy hogy állok a nyelvvel.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11749 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

astarta írta: prosperus,itt nem csak arról van szó, hogy piti munkának érzi az ember a mosogatást vagy egyéb hasonló kategóriás munkát miközben diplomája van, hanem igenis rohadt érzés, hogy az ember 4-5 évet tanult, pénzt, időt és energiát fektetett a főiskolás vagy egyetemi éveibe, majd dobhatja félre a diplomáját. Én ebben a cipőben jártam. És bár miután 2 év után félretettem a diplomámat, sokkal jövedelmezőbb és több lehetőséget adó munkát találtam, mégis rosszul éreztem magam, hogy hever egy használat nélküli diploma a fiókomban. Frusztrálja az embert. Hát még ha mosogatnom kellett volna...

Kedves Astarta! Nekem nincs diplomám, de van egy csomó szakmám. Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy az nem "fusztrált", hogy az adófizetök pénzén elvoltál 4-5 évig az egyetemen és olyan diplomát szereztél ami sehol nem kell? Tudod ez azért mindig furcsa a szememben, hogy mindig utólag gondolkoznak az emberek! Ez ugyan az, mint amikor az ápolónök sirnak, hogy milyen keveset keresnek és milyen sokat kell dolgozniuk! Pedig amikor erre szakmára adják a fejüket mindenki tudja elöre, hogy soha nem foganak jól keresni! Amikor egyetmere mentél, nem mondták, hogy inkább hiányszakmában csináld diplomádat? A nagy helyzet az, hogy itt a BRD-ben is tizezrek csinálnak BWL-böl diplomát, mert könnyü, de sehol nem kell, vagy nagyon keveset tud felvenni a piac. (BWL= Betriebswirtschafts Lehre) Elöre boritékolni lehet a sok munkanélküli "diplomást", akik késöbb kenytelenek elmenni hegesztönek vagy pincérnek!

DCT

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #11753 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

"Én ebben a cipőben jártam. És bár miután 2 év után félretettem a diplomámat, sokkal jövedelmezőbb és több lehetőséget adó munkát találtam, mégis rosszul éreztem magam, hogy hever egy használat nélküli diploma a fiókomban. Frusztrálja az embert. Hát még ha mosogatnom kellett volna... "
Astarta!
Mivel en is diplomaztam tudom, hogy mit jelent ejjel- nappal tanulni, es vegre a diplomaval a kezemben munkat keresni.
1) Ha tul qualifikalt vagy, vagy csinosabb vagy ,mint a fönöknö mar semmi eselyed.
2) van olyan Schweizi ismerösöm (nem magyar) akinek 3 diplomaja van 4 nyelven beszel, 41 eves es sehol nem talal munkat, mert tul qualifikalt. Hol akar egy fönök olyan embert beallitani aki okosabb , netan meg intelligensebb is.
En sem a szakmamban dolgozom 30 eve , megis beletanultam es eredmenyes a cegem.
35 evvel ezelött mindent bevallaltam, mert nem beszeltem a nemet nyelvet csak angolul.
Miutan közepszintü volt a nemet beszedem, irasom, olvasasom en valogattam.
Az egesz elet egy "Schicksal".
Talan neked is szerencsed lesz, es jo idöben ,jo helyen ajanlatokkal fognak ostromolni.
Fel a fejjel es denk positiv!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• amy
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11757 Írta: amy
amy válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Te abszolút félreértettél! Nem nézem le a kétkezi munkát, sőt, én is ezt csináltam 2 évig kint. Csak az érzésről írtam, hogy rossz, hogy itthon nehéz elhelyezkedni abban a szakmában amit szeretek.

• amy
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11758 Írta: amy
amy válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Köszönöm, pontosan erre akartam utalni. :)

Több
12 éve 10 hónapja #11759 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

prosperus,

pozitív vagyok. :) Mindennek oka van, minden valamiért történik.
A főiskola után 2 évet dolgoztam a diplomámmal eü.-ben, diplomás ápolóként.
Majd miután körvonalazódott a helyzet, hogy ennek nincs jövője, elmentem egy Call centerbe, ami nagyon jó döntés volt. A 8 év alatt sokat jutottam előre, középvezetői pozícióig, jó fizetéssel, sok tapasztalattal és élménnyel lettem gazdagabb (azzal is, hogy ha csinosabb vagy, mint a főnöknő, akkor bajban vagy :-D)
De ettől függetlenül fájt, hogy elpazaroltam 4 évet az életemből a főiskolán, ezt tudva annyi minden mást tanulhattam volna...
Persze aztán idővel lehet minden értelmet nyer. Mert most itt Németországban lehet ismét előtudom venni a diplomámat, hiszen ápolónőket mindig keresnek, itt lehet ez adja meg majd az esélyt, hogy dolgozhassak. Meglátjuk.