Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #11975 Írta: adrian
adrian válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

attinak ui.: kösz a linket jó lesz gyakorolni a németet ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11982 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

adrian írta: (kereskedő, szolgáltatói munkatárs= eladó vagy recepciós munkához jó) A fizetési igényem abból merülne ki, hogy szállás vagy étkeztetést is kapjak mellé (ha nem tolják rögtön elém a szerződésüket magyarul és németül is) valamint félre tudjak tenni, ha meghúzom a gatyamadzagomat.Jelenlegi helyzetem miatt bármit elvállalnék ami mellett tudok németül is tanulni egy tanár segítségével.A kérdéseim: Hol lenne érdemes munkát keresnem? - Itt az oldalon már nézegetek, de nem merek telefonálni a lassú felfogásom miatt vagy túl bonyolultnak látom a jelentkezés menetét. (Mcdonaldsnál még a fizetés és munkaidő is lehetne a duplája vagy azt nem csak részmunkaidőben lehet vállalni?) Szerintetek milyenek a kilátásaim?

Kedves Adrián! A szakmádban szerintem nincs esélyed! Rengeteg ilyen munkaerő van s munkanélküli! A 200 ezer forintnyi euró kevés a starthoz, mert ez ma kb. 650 euró, pedig ma erősödött a forint! Ez itt nem sokáig elég, s még akkor is nagy rizikó ennyivel elindulni ha azonnal lenne munkád és ingyen szállásod, mert rengeteg vonzati kiadással kell a kezdetben számolni!

Javaslom, hogy 2-3000 euró alatti összeggel ne indulj el, hacsak nincs rokonod vagy jó ismerősöd aki segit az első 2-3 hónapban!! (A 2000 euró 622.000 Ft kb)

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #11985 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

adrian írta: ÉVA:

Szállást én 18€-ért láttam, ez apartman volt egy kisvárosban vagy faluban és itt kapnék kaját is (31x18€ ).

18 Euroért maximum ágyat kapsz. De ennyi pénzért megnézném hogy bele feküdjek e.

De ha ehhez még kellene kaja is akkor kell még 200€ is az itthoni árakat figyelve.

A szociális segély (Hartz-4) 384 Euro, amiböl garantáltan nem lehet megélni. (Ebben a lakás nincs benne) Közlekedned is kell.

Tehát minimum 800-850 € kellene fizetésnek a zsebpénzzel együtt, ha nem kapok semmit.
Ha nem tolják az orrom elé magyarul is akkor a lényeg számomra, hogy biztosra tudjak menni és a hónap végén amikor már nincs pénzem megkapjam a fizetésemet. (A magyar nyelvű szerződés egy plusz lenne számomra.)
Meg persze az is jó lenne, ha lenne magyar származású munkatársam akivel beszélgethetnék néha vagy ez is álom?

Szerzödj magyar cégnél magyarországon. Jönnek onnan is ide dolgozni.

Attila_BRD: Igazad van abban, hogy nem tudom mit akarok... A MUNKÁN ÉS KENYÉREN KÍVÜL.
Eladni meg szerintem te se tudtad volna magadat annó, ha nem kapsz valamilyen segítséget.

En német egyetemen végeztem, más tehát az alapom. Azota szedtem össze magyart az utcán és segitettem hazajutni nekik, mert ök is csak enni jöttek volna ki, más gondolatra nem jutott.
Mellékesen ugy 3 millio ember munka nélkül van itt. Azokkal - helybeliekkel - is versenyezned kell.

A fő problémám az, hogy be vagyok x@rv@. De azt látom, hogy a körülöttem lévők még inkább félnek az új dolgoktól.
A Zeitarbeit-on, ha azokat érted akik napi 12 óránál többet dolgoztatnának akkor inkább betablettáznék és lefeküdnék aludni. :S [/qzuote]
En is 12 orát vagyok a munkahelyemen. Nekem sem maradt fehéren az ingem mindig estére.
A "Zeitarbeit" egébként nem az amire gondolsz. Ez egy cég aki regulárisan felvesz és kikölcsönöz más cégekhez. Normál tarifa alapján, normál munkaidöre. Kicsit kevesebbet keresel, de biztos a dolog és tanulhatsz közben. Pl. hogyan kell eladni magát az embernek, valamit a nyelvet is.

Már azt is elég nagy gondnak érzem, hogy 3 szakmámmal nem tudok elhelyezkedni (az egyik diploma) és szívesen mosogatnék is akárhol. De itt Magyarországon ha mosogatni jelentkezek körberöhögnek a hátam mögött az interjúztatók, a lehetséges munkatársak meg kiközösítenek... sőt még a szalagmunkánál is ez van. :(

akkor nem csak az országban van a hiba, a tükör elé is kellene állnod talán. Öszinte önkritika jol áll. Ki segitett eddig neked?
Ha akarod megnézem mit használsz Bewerbung helyett.
Milyen diplomád, szakmád van, hogyan lettek a papirjaid leforditva.

Te hogyan jutottál ki?

Kádár alatt ........ Akkor kijönni volt nehezebb, ma maradni nehéz.

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #12014 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Hat apukam ez a sok klug Sche............e, tenyleg.
18 Euroert agyat es megnezned, hogy belefeküdjel e? Te ember itt dolgoznak a magyar szakmunkasok es a szallasuk 13-15 Euro egy ejszakara, konyha, fürdöszoba , WLAN ,es naponta van takaritva, minden heten agynemü csere, egyszoval sokan jobb körülmenyek között laknak itt ,mint magyarban.
Honnan jöttel, hogy halvany fi....d nincs az itteni helyzetröl?
Hol van a 3 millio munkanelküli? Ha nemetröl beszelsz akkor ez a TV Statistika. A kormany fiokjaban 7,8 millio munkanelküli van nyilvantartva!
Magyarnyelvü munkaszerzödest vartok el a munkaltatotol?
Hö? Röhej. Hol elsz?
Te jöttel ide dolgozni es nem a munkaltato ,ment hozzad könyörögve ,hogy gyere hozza dolgozni. Senki nem kötelezheti a munkaltatot ,hogy több nyelvü munkaszerzödessel rendelkezzen.!
Komolyan (tisztelet a kivetelnek) de neha olyan erzesem van ,mintha Harshegyi leveleket olvasnek!
Es, ha valaki kemenyen es öszinten megmondja a velemenyet( Decotext) pl. akkor mindenki meg van sertödve.
Mar csak balhebol is fogom a Forumot olvasni ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
12 éve 10 hónapja #12021 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Adrian, fogadd meg Attila_BRD tanácsát, én is "Zeitarbeit" dolgozom, és kezdetnek valóban ideális. Tisztán a bankszámlára utalva 1200-1300 EUR között kapok, amikor dolgozom. Eddig mindig szereztek munkát. Vannak állítólag szemét cégek is, de elég komolyan felügyelik őket. Nekem még soha nem volt olyan komoly szerződésem, mint amit ők kötöttek velem. Mindig pontosan utalnak. Ha nagyon utána jár az ember, vidéken 300 EUR körül minden további nélkül lehet olyan szállást találni, ahol főzni is lehet, és akkor egyészen olcsón megvan a kaja.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Caty

Több
12 éve 10 hónapja #12024 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

prosperus írta: Hat apukam ez a sok klug Sche............e, tenyleg.
18 Euroert agyat es megnezned, hogy belefeküdjel e? Te ember itt dolgoznak a magyar szakmunkasok es a szallasuk 13-15 Euro egy ejszakara, konyha, fürdöszoba , WLAN ,es naponta van takaritva, minden heten agynemü csere, egyszoval sokan jobb körülmenyek között laknak itt ,mint magyarban.

Igazad lehet. Nem ismerem a magyar körülményeket igazán, utoljára 1970-esekben láttam ágybérletet Budapesten. Az már magában ok volt kijönni.
Azota itt vagyok és lehet hogy elveszettem a szemmértéket erre a szintre.

Honnan jöttel, hogy halvany fi....d nincs az itteni helyzetröl?

Két emelettel magasabbrol azt hiszem.

Hol van a 3 millio munkanelküli? Ha nemetröl beszelsz akkor ez a TV Statistika. A kormany fiokjaban 7,8 millio munkanelküli van nyilvantartva!

Ez politika, ebbe nem szolok itt bele. Nekem nincs kulcsom a kormány fiókjához. Örülök, hogy neked van.

Magyarnyelvü munkaszerzödest vartok el a munkaltatotol?
Hö? Röhej. Hol elsz?

Nem én mondtam, de bizonyos esetekben lehetséges. A nagy munkásközvetitöknek szinte mindnek van Budapesten irodája. Ha azokkal jössz, kaphatsz magyar szerzödést.

Te jöttel ide dolgozni es nem a munkaltato ,ment hozzad könyörögve ,hogy gyere hozza dolgozni. Senki nem kötelezheti a munkaltatot ,hogy több nyelvü munkaszerzödessel rendelkezzen.!
Komolyan (tisztelet a kivetelnek) de neha olyan erzesem van ,mintha Harshegyi leveleket olvasnek!
Es, ha valaki kemenyen es öszinten megmondja a velemenyet( Decotext) pl. akkor mindenki meg van sertödve.
Mar csak balhebol is fogom a Forumot olvasni ;)

Nagyszerü. Remélem akkor követni is tudod majd, hogy mit ki irt és miért.