Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11761 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

astarta írta: Miért zavart volna, hogy ingyen van a főiskolai képzés? Nem én találtam ki az ingyenes felsőoktatást, és ha sok más ingyen tanulhat, nekem lelkiismeretfurdalásom kellett volna, hogy legyen amiért én is azt teszem? Olyan hülyeségeket írsz néha, hogy megfájdul az ember feje..

Nem hülyeség ez, csak simán félrertetted mert lehet hogy félre akartad érteni! èn nem arra céloztam hogy a rendszert kihasználtad és 4 évig ingyen jártál egyetemre, hanem arra, hogy most az a bajod, hogy nem kell a diplomád!! Szóval ha "frusztrált" valaki, akkor akkor legyen az, amikor van ideje belegondolni, hogy jó irányba megy e az élete! Utólag mindenki okos. Nekem 22 évesen még egy szakmám sem volt. Most 55 évesen van 3 + egy fél! Szóval soha nem késö.....S ha az egyik irány rossz, változtass a helyzeteden!
;)

UI: Egészségügy nem csak Mo.-on van, s a diplomáddal máshol biztosan kellesz! A "jól megélhetés" sehol nincs ebben a szakmában. Ezt viszont mindenki tudja, még az egyetem elött!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #11769 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DCT, ha nem arra akartál volna célozni, nem írod bele, hogy az "adófizetők pénzén"...
És mint írtam, én rögtön 2 év után elgondolkodtam, hogy ez nem jó irány, majd léptem is, így nem értem ezt miért hoztad szóba.

Több
12 éve 10 hónapja #11773 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Magyarországon magam is megtapasztaltam, milyen az mikor képzettebb, értelmesebb vagy mint a főnököd. Bizony, rúgtak ki már emiatt. (még meg is mondta, fél ), Pedig ő volt a tulajdonos, tehát az állását nem kellett féltenie :).
Többször dolgoztam a bban a szakmámban, ami a hobbim is (informatika), és elég sokat dolgoztam közgazdasági vonalon, amit szintén hobbimnak is tekintek. Szeretek adni-venni, kereskedő is voltam vagy 8-10 évet összesen. De higgyétek el, ennek ellenére sokszor fogott el hiányérzet, rossz érzés, mikor nem tudtam képességeimnek, tudásomnak (végzettségemnek) megfelelő munkát szerezni. Itt azért esett jól és tett jót nekem a fizikai munka, mert az otthoni kilátástalan helyzetben már teljesen elhanyagoltam a fizikai erőnlétemet. Felszedtem jó pár kilót, és mikor kijöttem alig birtam az első 2 hetet elviselni. Ez a fél év felért egy rekreációval. Lefogytam de megerősödtem, összehasonlíthatatlanul jobb az általános közérzetem. Az idegeim kisimultak. Csodálatos környezetben lakom. Ez az amit tényleg nem lehet pénzben kifejezni.
DCT téged arra kérlek, azt gondold át, mi lenne, ha mindenki a jól fizetett, anyagilag megbecsült állásokat akarná elfoglalni.
Ki foglalkozna a gyerekekkel, ki ápolna ha beteg vagy, ki takarítana és még lehet folytatni.
Ha már itt élsz olyan régen, a német mentalitásnak azt a részét is elsajátíthatnád, ahogyan megbecsülik a munka minden fajtáját, minde embert aki dolgozik.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #11785 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

astarta írta: DCT, ha nem arra akartál volna célozni, nem írod bele, hogy az "adófizetők pénzén"...És mint írtam, én rögtön 2 év után elgondolkodtam, hogy ez nem jó irány, majd léptem is, így nem értem ezt miért hoztad szóba.

Bocs' de az tény, hogy az adófizetők pénzén megy otthon az oktatás! Ez tehát nem személyeskedés csak ténymegállapitás volt! Másodszor nekem meglehetősen tele a "tornacsukám" azzal, hogy állandóan azt hallom a diplomásoktól, hogy nem becsülik meg őket, pedig hosszú éveket tanultak, s dolgoztak keményen a diplomáért! Ez senkinek nem volt kötelező és senki nem látja előre, hogy a piacnak mire van szüksége! Ha tehát valaki "nem kell" mire bekeretezheti az okmányát, az pech, és lépjen tovább, tanuljon mást!! Ennyi!

UI: én amikor a müszakirajzolói szakmát tanultam (felnőtt képzés, gépészet) akkor mi óriási rajztáblán tanultuk az anyagot és manuálisan szerkesztettünk. Mire "kész lettem" addigra eltüntek a cégeknél a rajztáblák és mindenki PC-n tervezett (AutoCAD-al, ICEM-el. PRO-E-vel és CATIA-val!) Ha akkor én otthon (önszorgalomból) nem gyakorlok cracklet programokkal akkor ma a kertészetben gyomlálnék, mert a szképzettségem nem ért annyit amennyit a papir ért amire kinyomtatták, mivel mindenhol már CAD volt....... Most igy érted, hogy mire akartam kilyukadni!

A offolást részemről lezártam!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #11814 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Ez egy olyan beszelgetes, aminek nincs vege...Mert a kepzettseget is jo hasznalni, de dolgozni is kell. Irjatok, hogy jo fizetes. Hat ez az, ami relativ. Mert ha valakinek, aki otthon munkanelküli, nem jo itt a mondjuk 800 euro netto, akkor az erdekes...gyakran latom, hogy valakik vagy nagyon alulfizetett allast vallalnak el, vagy a masik veglet, többet akarnak, mint az itt hasonlo munkakörben dolgozo nemet. Nem ketlem, hogy jo kepzettseggel, ez jogos, de csak jo kepzettseggel, nyelvtudassal.
En mindig is azt mondom, ha lehet, helyezkedjen el valaki a kepzettsegenek megfelelöen. Ha nem megy, akkor valami hasonlo munkakörben, ahol tudja a szakmai nyelvet is tanulni, es ha mar megy, akkor e kepzettsegnek megfelelö munkakörben lehet dolgozni. Igy valoszinüleg többet is keres, es azt csinalja, amihez ert.
En is dolgozom egy helyen megbizassal idönkent, es amig rosszabbul ment, kevesebbet kerestem, most mar OK, es piaci arat kerek es kapok.sziasztok:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #11841 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Továbbra sem értem minek jössz ezzel az adófizetők pénzével.
Én magam is adófizető voltam míg otthon éltem és dolgoztam. És tudod mit? Inkább felhasználom a befizetett adómból amit lehet, mint hogy bizonyos illetők ellopják és a saját zsebüket tömjék meg vele...

És nem értem minek esel túlzásba már megint. Egy pillanatig nem sírtam, megjegyeztem, hogy én így jártam a diplomámmal. Sokan vannak még így ezzel. Bocs, ha ez téged felzaklatott...
És igen, továbbléptem, mikor rájöttem, hogy nekem ez nem jövő. Csak mondod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád mit is ír a másik...