Németországi munkát keresek
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Gutti doktort hamisitott. Az egész más mint egy pár év munkájának magasabb megitélése, mivel ez ugyis szubjektiv dolog.DECOTEXT írta:
Zu Gutenberg úr is csinált hasonlót aztán, mint tudjuk.... Jobb szerintem ha kihagyja, mintha hamistja! A legjobb azonban, ha már az elején "beárazza" magát, akkor értékes marad!Attila_BRD írta: Megoldás: uj frizurát kell adni a CV-nek, kivasalni az idöt, mással megindokolni, de nehogy gyanus legyen! Aztán remélni hogy 7-10 év mulva kiesik a fókuszbol.
A munkaadók azomban szeretik a kimaradásmentes életrajzokat. Aki kihagy idöket az el is felejtheti a munkát. Ha viszont a "kábelt ástam a Matávnak" helyett azt irja hogy "Matávnál dolgoztam a telefon részlegnek" egész másképp hangzik és nem valótlan.Ha rákérdeznek kétszer akkor pech.
Mivel a 82 mio németböl 40 mio már megtanulta ezt, az van hátrányban aki nem csinálja. Ezt már iskolában oktatják.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- hunger
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Segítséget szeretnék kérni mert én 5 hónapja tanulom a németet (heti 3×1 óra), és kiszeretnék menni dolgozni mint villanyszerelő. Néztem a hirdetéseket és láttam, hogy rengeteg villanyszerelőt keresnek. A tanárom azt mondta ha kijutok többet ér egy havi kint tartózkodás mint itthon 5 hónap iskola. A-hoz, hogy kijussak mindenhova kérik a társalgási szintű nyelvet, de anyagilag már nem bírom fizetni itthon a tanulmányomat.
Üdv.:Attila
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Az egyetem (főikola?) elvégzése után jelentkezz ismét. Addig tanulj meg németül (is), ha eddig nem tanultad. Az angol gondolom a könyöködön jön ki..... Itt 25 km-es körzetben 2 céget is tudok akik azonnal meghivnának, ha pályázol!forrest írta: Mérnök-informatikus vagyok, valamint folyamatban van egy villamosmérnöki(embedded system) diploma. Harmad éves vagyok jelenleg. Ha tudsz légyszives segíts.Köszönöm előre is.
(Niedersachsen - Brauschweig és környéke - szinte minden cég itt a VW-nek dolgozik, még a hentes is...!!)
DCT
- Doorika
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Olvasgattam az előzményeket és sok hasznos infot találtam és ezt köszönöm. Párommal kinnt élünk lassan fél éve Passau mellett, neki van munkája egy magyar-német cégnél, de nekem még nincs. Német nyelvtudásom alapszintű de úgy érzem gyorsan tanulok, az angolom pedig középszíntű. Már próbálkoztam sok helyen.....de eddig még nem sok sikerrel:( leginkább szobalányi, konyhalányi, takarítói meló érdekelne.
- forrest
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
A futás azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez.
- Hoborc
- Látogató
Nagyon sok hasznos információt találtam ezen a fórumon. Kérlek, ha tudtok segítsetek a munkakeresésben.
Férj: Informatikus (rendszerüzemeltetés, help desk), illetve villanyszerelő. Közép angol és kezdő, de intenzív német nyelvtanulással. (kb. 1 hónap múlva kommunikációs tudás).
Én: HR és Kereskedelmi végzettséggel, közép angol és szintén kezdő, - de intenzív német nyelvtanulás folyamatban,- rendelkezem. Bármilyen asszisztensi, szállodai, házvezetőnői munka érdekel.
Hol érdemes keresni?
Köszönöm!