Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #13076 Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat...az egyik egy cseppecskét ugyan lehangolt, mert mintha ha nem ács, villanyszerelő, virágkötő, eladó vagy egyéb szakmám lenne, akkor esélyem sincs munkát találni itt kint??!

Inkább a környéken szeretnék munkát találni, pont most olvastam, 400 euro-s állás lenne tőlünk 20 percre (gyalog :) ) Cipőboltban eladót keresnek, talán erre van esélyem.
Ez a dolog egy újabb kérdést vet fel bennem: ha így hirdetnek (400 euro) akkor ez részidős munka lenne? Ez azt jelenti, hogy 4-6 óra naponta? Itt mennyire tartják be, hogy ha 4 órában dolgozol akkor naponta VALÓBAN csak annyit kell dolgozni? Vagy inkább heti 2 és fél nap?
:)
Köszi az újbóli válaszokat!
Panna

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #13077 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Panna27 írta: 1 / Köszönöm a válaszokat...az egyik egy cseppecskét ugyan lehangolt, mert mintha ha nem ács, villanyszerelő, virágkötő, eladó vagy egyéb szakmám lenne, akkor esélyem sincs munkát találni itt kint??!

2 / Inkább a környéken szeretnék munkát találni, pont most olvastam, 400 euro-s állás lenne tőlünk 20 percre (gyalog :) ) Cipőboltban eladót keresnek, talán erre van esélyem.

3 / Ez a dolog egy újabb kérdést vet fel bennem: ha így hirdetnek (400 euro) akkor ez részidős munka lenne? Ez azt jelenti, hogy 4-6 óra naponta? Itt mennyire tartják be, hogy ha 4 órában dolgozol akkor naponta VALÓBAN csak annyit kell dolgozni? Vagy inkább heti 2 és fél nap?

1 / Stimmel.

2 / Lokális (lakhelyed szerinti) munkalehetöségekröl itt nem tudunk neked tanácsot adni!

3 / A 400 eurós állás, ahogy itt a fórumon nevezik "mini job", nem feltétlenül 4 óra munkaidöt jelent. Megegyezés kérdése minden! Egy cipöboltban a munkaidöd a nyitvatartástól függ.

Szerintem erre is csak jó nyelvtudással van esélyed. A vásárlóval kommunikálni kell!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #13079 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Panna!

Lehet, nem olvastam figyelmesen, de mi a szakmad?

szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #13098 Írta: Panna27

Sziasztok!

Szakmám...hm...mivel közel 17 évig csak tanultam (mert naiv fejjel úgy gondoltam, akkor viszem is majd vmire) ezért kifejezett SZAKMA nincs a kezemben. Amúgy a végzettségem egyik részről közgazdász, másrészt pedig kommunikátor. Ezzel sajnos otthon sem sokra mentem, itt meg nyilván senkit sem érdekel, hogy nekem diplomám van egy magyar főiskolától.
Nem ez a célom itt, hogy a magyar diplomámmal villogjak (mintha tudnék :laugh: )...csak vmi melót találni, ahol jobb rálátásom nyílna mindenre...és persze, hogy ne haszontalan időpocsékolás legyen az az idő amit itt kint töltök. Sajnos meló nélkül elég nehéz megismerni az itteni embereket, a morált stb.

Én csak annyit szeretnék kérdezni (kérni) tőletek, hogy mikor anno vagy akár mostanában ide kikerült vki, az hogy kezdte, milyen munkakörben gondolkozott? tippek, ötletek...nem konkrétan az adott lakhelyemen lévő lehetőségekre gondolok...bármi tipp jól jön és ötletet ad :)

Kösziiiii!! :)
Jó munkát mindenkinek!

Panna :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #13102 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Panna27 írta: Én csak annyit szeretnék kérdezni (kérni) tőletek, hogy mikor anno vagy akár mostanában ide kikerült vki, az hogy kezdte, milyen munkakörben gondolkozott? tippek, ötletek...nem konkrétan az adott lakhelyemen lévő lehetőségekre gondolok...bármi tipp jól jön és ötletet ad

Kedves Panna! Három és fél szakmám volt, a feleségemnek kettő (az egyik gépészmérnök) és mind a négyen (2 gyerek) tudtunk folyékonyan németül! Mi régen kezdtünk, még 1989-ben. Akkor a nejem 4 (négy) munkahely között válogathatott és nekem sem kellett keresnekm emrt még otthon megkaptam a munkaszeröződésemet csak mennyjünk...Lakatosként és hegesztőként kezdtem, most grafikus vagyok.. Nejem azonnal tervezői állást kapott, s azóta is azt csinálja! A 17 év tanulás az nem sok ám. Én még ma is tanulok, igaz csak hobbyból és 55 múltam..... Mindig olyat ami kellhet!

Mi az a "kommunikátor"? Nagyon sajnálom, hogy nem tudok jó hírrel szolgálni, de ezzel a végezttséggel még akkor is nehezen kapnál állást, ha perfekt németül tudnál! Igy gyakorlatilag végzettség nélkülinek számítasz, s mint ilyennek alig van munkalehetősége mert ilyen helyeken meg azt mondják, hogy "túlképzett vagy"! Érdeklődj hegyvidéken, síparadicsomokban, hoteleknél, szobalány munkakörökben.

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #13107 Írta: Panna27

Köszönöm a hozzászólást. :)
A kommunikátor (intézményi kommunikátor) lenne pontosan, többnyire PR, marketing és kommunikációs ismereteket tanultam.
A mostani önéletrajzaimba egyébként már bele sem írom, hogy diplomám van, ha ilyen eladói vagy részmunkaidős állásokra adom be.
Lényeg a lényeg, ez nem lesz egyszerű (nem is gondoltam, hogy az lesz), de azért bizakodok. ;)

Panna