Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12964 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Juditka írta: Szerintem nálad sohasem fogja a külföldi elérni a 8 euró nettót, hisz mindig a szemére fogod tudni vetni, hogy nem tudsz úgy németül mint a német.

Kedves Judit! Én sem tudok úgy németül mint a német kolegák, s ez nem is fontos, ha a munkádban, feladatodban kiválló vagy és jobban tejesítesz, akkor ez mindenhol honorálják! (Vagy így vagy úgy!)
;)

Én sok mindendenben jobb vagyok a kolegáknál, igy mindenki békén hagy, kellek nekik, s noha biztosan nem keresek többet mint ők, akkor jövök és megyek amikor akarok, mindig minden szabimat akkor adják ki amikor kell, és a túlórákat is akkor csúsztatom le amikor jólesik! Volt már, hogy betelefonáltam, hogy ma nem megyek be, ma csúsztatok! Azt kérdezték miért? Mondom nincs ma kedvem..... Soha semmi gondom nem volt! Engem ezzel becsülnek meg, s nem 2 ueró plusszal amit az adó amúgy is bezsebelne!
:blink:

Igaz, hogy a munkám mindig kész van, és hát a 12. évemet taposom a cégnél s ez idő alatt összesen 3x voltam táppénzen, egyszer 6 napig, egyszer 2 napig, s 1x egyetlen egy napot.....
(Ez 1,3 nap/év!) :woohoo:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12967 Írta: Eclipse85
Eclipse85 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta: Mit vártál? A kijövő magyarok többsége (van kivétel!) csak követel, úgy akar élni ahogy otthon, s alig van bennünk kötelességtudat! Ennek oka az, hogy még mindig ellenségnek tekintik a munkaadót, mert ezt otthon megszokták!

Itthon valóban elég sok helyen ez megy (bár itt is van kivétel) munkáltató részről, de ezt gondolom senkinek nem kell bemutatnom. Az a része viszont már gáz, ha az ember ezt a felfogást nem tudja itthon hagyni...Ez a fizetés téma is szerintem itthonról mehet az emberekkel, mert itt nem igazán tesznek különbséget a bérekben. Aki rendesen be van jelentve, az teljesen mindegy, hogy román, szlovák, stb., ugyanúgy megkapja azt a bért, mint a magyar. Nem tudom, melyik lenne a normális. Ez a verzió, vagy az, amit ismerősöm is mondott. Egyik haverja kint van németben hegesztőként. A német munkások egy szakban dolgoznak (7-től 3-ig, vagy valahogy így), nettó 12eur/óra, a magyarok váltott szakban, ráadásul az egyik szak éjszaka dolgozik, nettó 6eur/óra. Nem rossz fizu ez sem, mivel sokat dolgoznak, és így azért összejön 1200-1300eur egy hónapra nettóban, de azért érdekes :) Persze ezt is meg lehet érteni, és ha valaki kicsit leinformálódna kiindulás előtt, akkor megspórolna magának pár kört. Azt a részt viszont tényleg nem értem, hogyha ennyire sok a panasz a gyenge nyelvtudásra, akkor miért alkalmaznak ilyen embereket? Válogatni bőven lehetne, mert lassan már tényleg minden harmadik ember el akar húzni magyarországról.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12969 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia!
Nem en vetem a szemere, hogyha nem tud jol nemetül, attol függ, hogyan tudja ellatni a munkajat.
Egyebkent reszmunkaidöt hirdettem akkor, lehet, te nem tudod.
De bizony van egy magyar alkalmazottam, aki nem emiatt jött ki, hanem a baratja miatt. Elöször ö is 6.50-ert volt, de mar elerte a 8 eurot, söt többet is, mert ha jol dolgozik valaki, akkor a honap vegen a fizetessel kap plusz penzt is. Igy most mar tul van a 8-on is.
Olyan a munkaszerzödesem - a Steuerberater javaslatara - hogy van egy alapber, ez növernel tarifa szerint, es bele van irva, hogy adhato plusz is, de ez mindig egyedi alkalom. Mostanaban igen jo a team, es mindig kapnak a lanyok pluszt, kaptak karacsonyi penzt is. Termeszetesen a magyar is,( Ö eleg jol tud nemetül, jart tanfolyamra is. A tamfolyam ideje alatt kapta a 6.50-et, es most mar többet kap.) Szerencsem van, most igen jol tudunk együtt dolgozni.
Most van ket Arzthelferinem - ök nemetek - es a Bea, ö magyar, reszidöben. Regebben kevesebbet dolgozott, de most ugy alakult az elete, hogy tud többet vallalni, es nekem eppen szüksegem volt ra, igy mindkettönknek jo.
szia:
Eva

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12973 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Pingpong!
Pontosan hogyan gondolod, hogy a kaucioba es a provisioba besegiteni jo munkaerönel?
Honnan tudom pl en, hogy valoban jo munkaeröröl van szo? Attol,hogy valaki mondja? Ez nem eleg.
Bizony szerintem a kauciot, provisiot, egyebeket mindenkinek maganak kell kitermelni. öt az elsö idöben meg az eletre is kell. Aztan ha jol dolgozik, kap bert.
Es lehet keresni provisiomentes lakast.
Nem gondolom, hogy nekem, mint munkaadonak lakast, egyebeket kellene keresni, biztositani.
Tudod, az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a nemetek sem dolgoznak mindig jol. Nekem 2 evembe telt, mire 2 jo növert talaltam.
Csak itt egyszerübb a kerdes, felmond az ember es kesz. Ja es nalam 6 honap a probaidö, igy irta a Steuerberater. Gondolom, mashol is hasonlo lehet a helyzet.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12977 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Eclipse85 írta: Azt a részt viszont tényleg nem értem, hogy ha ennyire sok a panasz a gyenge nyelvtudásra, akkor miért alkalmaznak ilyen embereket? Válogatni bőven lehetne, mert lassan már tényleg minden harmadik ember el akar húzni magyarországról.

Mert a német és azok akik már kenik vágják a németet, nem vállalnák el ennyiért!

A bérnél azért van sok kritérium! A legtöbb ilyen "jobban" fizetett német kolega már régebben van az adott cégnél, a másik meg az, hogy benne vannak legtöbbször a szakszervezetben és ami mégfontosabb van jogi biztosításuk is, ami a munkaügyre is érvényes! Egy munkaadó sem akar ilyen dolgozóval újat húzni! Mindent meg nem küldheti el, igy marad a rosszabb munka azoknak akik kussolnak és ott takarékoskodnak ahol nem kellene: biztositás, szakszervezet. Én nem értek egyet azzal, hogy egyenlő bére legyen az adott munkakörben mindenkinek! Ez egyáltalán nem motiváló! A jó ás tartós teljesítményt előbb utóbb honorálják valamilyen módon!.
Megjegyzés: én nem vagyok semmilyen szakszervezetben, de nyakig be vagyok biztosítva mindenre és minden ellen! Én speciel nem szeretem sem a szakszervezetet, sem az üzemi bizottságot, mert pont akkor akartak béremelést, amikor ramaty volt a cég helyzete ezzel mindenki munkahelyét veszélyeztetve! Hát engem olyan áron ne képviseljenek, hogy elbocsájtásokat provokálnak!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12982 Írta: Eclipse85
Eclipse85 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta: A jó és tartós teljesítményt előbb utóbb honorálják valamilyen módon!

Így viszont teljesen rendben van a dolog. Én személy szerint nem azért akarok kimenni, mert megtetszett az új Ferrari, és fél év alatt kp-ra venni akarok egyet, hanem azért, hogy a családnak egy nyugodt, és biztos jövőt fel tudjak építeni. A munkával nem vagyunk esküdt ellenségek. Amennyiben van értelme, tolom látástól mikulásig. És ha ez azzal jár, hogy pár évig kicsit rosszabbul megy, akkor ám legyen :)

DECOTEXT írta: Én nem vagyok semmilyen szakszervezetben, de nyakig be vagyok biztosítva mindenre és minden ellen! Én speciel nem szeretem sem a szakszervezetet, sem az üzemi bizottságot, mert pont akkor akartak béremelést, amikor ramaty volt a cég helyzete ezzel mindenki munkahelyét veszélyeztetve! Hát engem olyan áron ne képviseljenek, hogy elbocsájtásokat provokálnak!

Ez a szakszervezet dolog engem sem nagyon vonzott soha, de azért volt pár olyan eset, amikor jól jött, hogy vannak :)