Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #12901 Írta: hajdupisti
hajdupisti válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Előszöris Németországba könnyebb munkát találnom-úgy gondoltam-,másodszor szimpatikusabb országnak tűnik.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12904 Írta: Eclipse85
Eclipse85 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Gergoo írta: A közvetítők pedig nem segélyszolgálatok, nyilván a közvetítésért közvetítési díjat szeretnének.

Nem tudom, ez németeknél hogyan működik, de itthon az értelmesebb közvetítők nem tőlünk kapják a pénzt, hanem a munkáltatótól, akihez közvetítenek (Amolyan előszűrést végeznek). Van persze olyan is, ahol a munkabérből húzzák le a díjakat, de arra meg nem kell jelentkezni. :)
Ilyen melót még itthon sem vállalnék el, nemhogy külföldön.

Több
12 éve 10 hónapja #12906 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

hajdupisti írta: Előszöris Németországba könnyebb munkát találnom-úgy gondoltam-,másodszor szimpatikusabb országnak tűnik.

Németországba?
Könnyebb?
Angol nyelvtudással?
Tévedtél!

Több
12 éve 10 hónapja #12909 Írta: baruch
baruch válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Több hozzászólóval is egyet kell értenem. Talán kicsit kívülállóként, mert nincs magyar indentitásom. A munkáltatók, szívesebben foglalkoztatnak, más kelet európai országokból származó dolgozókat. Miért? Mert a magyarok, mindig, mindent meg akarnak magyarázni, és mert bizalmatlanok egymással szemben, becsapásokról beszélnek állandóan. Egy külföldinek, nem feltétlenül ez az első gondolata. Ez is a probléma, hogy ha Magyarországon, munkája sincs az embernek, itt akkor is többet akar keresni, mint egy cégvezető. Régebben adtam fel én is hirdetést, amiben kértem egy elképzelést a fizetésről, és a legtöbb ajánlat úgy szólt, hogy "nem beszélek németül, nincs szakképesítésem, minimum fizetési igényem, nettó 2500 euro" Itt most egy privát üzenetet kaptam, de az is a "Hali, munka kéne németbe" stílus, amivel nem tudok mit kezdeni, és szerintem, semmilyen komolyabb munkáltató sem. A munkáltató, azzal sem szívesen foglalkozik, hogy a dolgozónak, szállást, étkezést intézzen. Más kérdés, hogy ezt, meg lehet csinálni egyszer, de utána sokan elvárják, hogy a munkáltató oldja meg minden gondjukat, vagy 3 munkanap után adjon előleget. Ezért vannak, gondolom a munkaközvetítők, akik kezelik a dolgozó problémáit. Bár nem ismerem, a munkamódszereiket.
Még egy hiány, a magyaroknál a nyelvtudás. Ez sem baj, feltétlenül, mert nálunk sincs rá szükség, de ha valaki nem tud németül, akkor ne próbáljon meg, két hét itt tartózkodás után, a magyar szavak közé befűzni német kifejezéseket, és akcentust használni, mert sokkal nehezebben érthetővé teszi a mondanivalót. Van itt olyan német barátom, aki csak néhány évet élt Magyarországon, de ő is pl. villanyszerelőt mond, ha villanyszerelőről beszél.
Nekem rosszak a tapasztalataim, ezért már csak, vállalkozót fogok alkalmazni, aki a saját dolgozóiért, felelősséget vállal.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Roxa

Több
12 éve 10 hónapja #12913 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

hajdupisti írta: Előszöris Németországba könnyebb munkát találnom-úgy gondoltam-,másodszor szimpatikusabb országnak tűnik.

Szia Pisti,
ezt jól gondoltad volna, ha az angol helyett német állna ott, mint nyelvtudás. Ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért gondoltad, hogy angol tudással könnyebb német nyelvterületen munkát találni? Mindenképpen előny az angol, de nem a német helyett! Azzal egyetértek, hogy szimpatikusabb Németország mint teszem azt Írország vagy Anglia, de a nyelv elengedhetetlen.

Több
12 éve 10 hónapja #12915 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Hajdúpisti !
Egy működő dolog ( lakbér, élelmiszer árak, nem tudom mi miatt ) Hollandiai munkavégzés Németországi lakás. Vagy esetleg csak simán Hollandia, építőiparos kell, angol megfelel.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza