Németországi munkát keresek

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #12698 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Egen.
Es akiknek meg az Infora szüksege van: mindenhol a Bruttot jelölik meg,
mert honnan tudhatja a munkaltato, hogy te melyik Steuerklasseba leszel besorolva.
Hany gyereked van etc............ez sok dolognak a függvenye.
11,90 Euro netto fizetesnel ,Steuerklasse I. kell fizetnie a munkaltatonak neked 19,00 Euro bruttot
ami 160 -oras munkaidönel 3.040,00 Euro Brutto es ehhez jön meg a munkaltatoi adozas.
De ezt magatoktol is kitudjatok szamolni, hogy 10-13- Euros oraber az mar tuti ,hogy több evi egy helyen profi szakmunkasnak jarna.
Es amit meg a (sok) magyarok figyelmen kivül hagynak.
Egy atlag nemet villanyszerelö szakmunkas keres brutto 9,80 Euro orabert ami 160 oras munkaidönel = 1.568,00 Euro brutto ami 1.119,28 ca.Euro netto.
Ebböl fizeti a lakbert ami 600-800 Euro , autojat ami min. 200,00 Euro havonta,
Nem beszelve a biztositasokrol es egyebb terhelesekröl, marad a nemetnek (talan) zw. 119 - 319 Euro amiböl, ha van, meg a csaladjat is el kell tartania.
Tehat, nehogy barki is azt higyje, hogy hu de rozsas a nemetek dolga, mert vannak igen sok pelda , hogy ca. a nemetek 10 %-a a letminimum alatt el, amit nem nagyon vernek dobra.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja - 11 éve 9 hónapja #12702 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Eclipse85 írta: Nem járok a fellegekben, ezért is írtam, hogy elég hihetetlennek hangzik a dolog ;) Álláshirdetéseknél amúgy nettó, vagy bruttó fizut írnak? 10-13eur/óra szokott lenni a legtöbb helyen, de gondolom ez bruttó.

Szinte mindig bruttó, mert igy nagyobb a szám, s jobban néz ki! A gond a nettónál az, hogy alapvetően az adócsoportodtól függ! Itt nem egykulcsós adózás van mint otthon! Így aztán ha van gyerek, ha nős vagy, stb. mindentől minden függ! Itt egy >> NETTÓ BÉR számoló. Itt magad is megnézheted mennyi lesz az annyi! Van sok ilyen a neten, mást is kereshetsz, de az is ugyan azt fogja kihozni! Tőltögessd ki értelemszerűen. Ha nem megy a nyelv, itt egy >> FORDÍTÓ Ezzel együtt menni fog!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 10 hónapja #12746 Írta: DECOTEXT

Eclipse85 írta: Párom, és a srácok egyelőre itthon maradnak, őket csak akkor akarom majd kivinni, ha már sikerült a stabil alapokat megteremteni. Szóval, ha esetleg valami mégis rosszul sülne el, akkor lesz hová hazajönni Olvastam már itt-ott elég morbid sztorikat, úgyhogy óvatos vagyok

Nem kell semmit köszönni. Akik itt vagyunk, azért jöttünk, hogy könnyitsünk a dolgokon. A "párod", ha gyerekek is vannak, jobb ha házastársad. ha csak élettérs, az itt nem elfogadott kapcsolat! Adócsoport, betegbiztositás és egyéb dolgok miatt meggondoladó ez!

DCT

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 3 hónapja #12772 Írta: fzsolt
fzsolt válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok Fekete zsolt vagyok elég sok kérdésem lenne hozátok,ha lehet segitsetek.Németországba szeretnék menni dolgozni már voltam kint 3 -om éve kiküldetéssel.Most szeretnék kimenni dolgozni hivatalos német céghez.A kérdésem az az lenne hogy mi is kell hozá ,és mire kötelezö egy német cég!?Épitöipar területén szeretnék dolgozni ,mint höszigetelö és gipszkartonos,de csak hivatalos német céghez szeretnék menni.
Üdv fekete zsolt!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 10 hónapja #12775 Írta: DECOTEXT

fzsolt írta: Sziasztok Fekete zsolt vagyok.elégsok kérdésem lenne hozátok,ha lehet segitsetek.Németországba szeretnék menni dolgozni már voltam kint 3 -om éve kiküldetéssel.Most szeretnék kimenni dolgozni hivatalos német céghez.A kérdésem az az lenne hogy mi is kell hozá ,és mire kötelezö egy német cég!?Épitöipar területén szeretnékdolgozni ,mint höszigetelö és gipszkartonos,de csak hivatalos német céghez szeretnék menni.Üdv fekete zsolt!!!

Olvass itt a fórumon. Már sokszor leirtuk.
Kérdésem is van: mit értesz "hivatalos német cég" alatt?
(A "nem hivatalos" az milyen?)

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #12779 Írta: fzsolt
fzsolt válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

a hivatalos céget ugy értetem hogy normál német épitöipari cég ugyan ugy mint ithon egy kft vagy bt felvesz alkalmazotja ként