Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #12821 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

fzsolt írta: igy van bejelentett munkára gondoltam.köszi a segitséget,de mit értesz azalatt , hogy tölem füg?ha kimegyek dolgozni egy bejeletett munkára a papirokat a munka ado intézi, nem? akkor miért fügne tölem, ezt nem értem!

Na szóval! Feketén semmiképpen nem ajánlom, hogy dolgozz, mert egyrészt megszivatnak és nem először fordul elő hogy többhavi bérrel adósod maradnak s még csak lépni sem tudsz, mert Te is törvénytelen dolgot csináltál. Másrészt nincs betegbiztsosításod és nyugdijad erre az időszakra! Azért függ minden a MUNKAVÁLLALÓTÓL, az az tőled, mert semmit nem KELL aláirnod, semmire nem köteleznek, és minden időben átolvashatsz a szerődésedben! Ha nem adnak szerződést, veszed a kalapod és nem vállalod! Kivéve a munkaszerződésedet és a hivatalos elvonások utalását magadnak kell intézni mindent. Miért tenné a munkaadó? Te akarsz itt dolgozni s a Te érdeked!
Szerezz egy lakást, csinálj egy bakszámlát, köss egy betebiztsoitást (TKK)-nál, és ezeket add le a munkaadódnál. Ők ellenjegyzik, bejelentenek és "hétfőn" kezdhetsz dolgozni..... Mindez lehet egy hét, de lehet 1 nap is! Ez is tőled függ: hogyan beszélsz németül, van egy tolmácsod ha kell, s mennyi tartalékkal jöttél ki, hogy a lakbért és a 3 havi kauciót ki tudod e fizetni! Ennyi!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12859 Írta: baruch
baruch válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Elnézést, hogy beleszólok, de én éppen az Osi oldalt ajánlanám. Pont azért, mert jellemzően sokkal tisztességesebbek az emberek. Persze, kevesebb a külföldi is, és talán valamivel kisebbek a fizetések, de a költségek is jelentősen alacsonyabbak. Egyébként, nem csak a munkáltatókkal van a gond, mert én pl. több magyart alkalmaztam, és mindegyikkel gond volt. Volt aki a második nap már italt lopott a boltban, volt aki egy hét múlva már haza akart látogatni a családhoz stb. Arról nem beszélve, hogy azt hiszik, hogy itt egyből, a húsz éves gyakorlattal rendelkező, némettel azonos fizetést kapnak. Most is szükségem lenne több dolgozóra is, de olyant aki hosszú távon megbízható munkát tud végezni, és nem hetente akar hazautazgatni, nagyon nehéz találni.

Több
12 éve 10 hónapja #12866 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Baruch !
Tirolban kinevettek, mikor azt mondtam, hogy 6-8 hetente akarok hazamenni. Ez van, nehéz megfelelő munkaerőt találni. Csak azt a részét nem értem, hogy a feltételek a kimenetelkor adottak, gondolom meg vannak beszélve a dolgok, akkor ezt miért nem tudja előre ??
Üdv.: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 10 hónapja #12870 Írta: DECOTEXT

Miklós írta: Tirolban kinevettek, mikor azt mondtam, hogy 6-8 hetente akarok hazamenni. Ez van, nehéz megfelelő munkaerőt találni...

Bárki, bármikor, haza mehet. Ezt nem korlázhatja egy munkaadó sem, ha ellátja a dolgozó a munkakörét! Te is haza tudtál volna menni 6-8 hetente, csak a munkaadódnak nem kötelessége plusz szabadnapokat adni! Ott van a szombat és a vasárnap, (jó nagy stressz de pár órát otthon tudsz lenni.) esetleg lehet 1 napot hozzá csúsztatni a "Zeitkonto"-ról.....ha kiadják! Ott vannak az ünnepnapok ahol nem ritkák a "Brückentage" az az, az ünnepnap és a hétvége közötti 1 vagy 2 munkanap, stb....

Ritkaság azonban az, ami nálam van, (igaz már 12. éve vagyok a cégnél) hogy akkor kapok szabadnapot amikor kell, s amikor akarok! A szabimat is akkor kapom amikorra igénylem! Az is biztos, hogy mindig rengeteg a túlórám. (Most is van 35 órám pluszom). Az azonban hozzátartozik, hogy eddig még soha nem adtam le későn, vagy minőség alatti munkákat! Ezt mindenhol honorálják, csak nem az első napokban! Előbb bizonyitani kell!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: aba55

Több
12 éve 10 hónapja #12872 Írta: baruch
baruch válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Az a helyzet, hogy bármi van megbeszélve, ilyenkor szokott az lenni, hogy beteg a feleségem, meghalt az anyósom, stb. A munkáltató szempontjából, meg igazából az lenne a jó, ha valaki életvitelszerűen itt él, és hosszútávon lehet rá számítani. Nem lehet bekalkulálni, ezt a 6-8 heti hazafutkosást sem, mert addig mit csináljon a cég, nem állhat le. Szerencsére, én nem másoknak, végzek alvállalkozói munkát, hanem a saját dolgaimat csinálom, de én sem tudok azzal kalkulálni, hogy néhány hetente, munkaszünetet tartsak, mert a dolgozók, haza akarnak menni. Ha viszont másoknak az alvállakozója vagy, akkor nem mondatod, hogy most egy kis szünet, mert ott meg megrendelték a munkát, és határidők vannak. Persze, nehéz ez, mert a családot meg, látogatni kell.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 10 hónapja #12874 Írta: DECOTEXT

baruch írta: Persze, nehéz ez, mert a családot meg, látogatni kell.

Bocs, de ez nem igy van egészen! Akik kijönnek hosszabb-rövidebb távra, azok nagyon is jól tudják, hogy nem a somszédban vannak, s ide dolgozni jöttek nem nyaralni! Nekem otthon él az anyukám, aki 78.éves. Naponta telefonálunk, beüzemeltem neki a skype-ot, s évente 4x, 5x talákozunk is amikor hol ő jön ki vagy mi megyünk haza!

Aki ezzel nem kalkulál és nem rendezi időben a családi dolgait, az ne jöjjön ilyen messzire. Ott van a "sógor", Burgenland a magyar határon van, onnan akár minden hétvégén haza tud valaki menni, söt, ma már a "Schengeni egyezmény" következtében akár ingázhat is, vagy hozza ki magához a családját, ha nem birja nélküle! A munkahely, az munkahely, s az érdeke a termelés és a profit, nem az, hogy a munkavállaló problémáit megoldja!

DCT