Németországi munkát keresek
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
Tudom, hogy a lakáskeresés külföldiként Németországban (jó megjelenéssel és jó nyelvtudással) is milyen nehézkes. Mennyire sok függ attól, hogy egy ismerös tud-e "súgni", van-e egy ötlete, tovább tud-e ajánlani. Erre gondoltam. Nem arra, hogy a nyakadba vedd a beosztottad gondját, de egy tipp stb. sokat segit. Hiszen az, hogy honnan indulunk naponta munkába nagyon fontos, mert a rendezetlen háttér, v.milyen módon megmutatkozik a munkában is. Ezen kivül sajnos személyesen megtapasztaltam, hogy az embereknek mennyire nincs tartalék pénzük, s hogyan vágnak neki külföldön szerencsét próbálni, tisztelet a kivételtöl.
Szép estét!
(Nem tudok szöveget bemásolni és köszönetet sem beirni, nem tudom hogyan kell)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nem mindenhol és nem minden esetben nehéz. Alapvetöen abba a hibába esnek a keresök, hogy magánúton keresnek hirdetett lakásokat! Van azonban sok olyannagy cég amelyek kimondottan bérbeadással foglalkoznak, tehát mint egy óriási vállalkozás több száz vagy többe ezer lakást és házat kezelnek s adnak bérbe. Van olyan is mint pl. a VW, ami mellékesen ilyennel is foglalkozik. Egy ilyen cég >> NEULAND nem foglalkozik azzal, hogy hogyan nézel ki. Ha van egy utalási szamlád és egy munkaszerzödésed, akkor azonnal beköltözhetsz a lakásba! Egy VW sem foglalkozik ilyennel és nem szükségs, hogy a konszern dolgozója legyél!pingpong53 írta: Tudom, hogy a lakáskeresés külföldiként Németországban (jó megjelenéssel és jó nyelvtudással) is milyen nehézkes. Mennyire sok függ attól, hogy egy ismerös tud-e "súgni", van-e egy ötlete, tovább tud-e ajánlani. Erre gondoltam. Nem arra, hogy a nyakadba vedd a beosztottad gondját, de egy tipp stb. sokat segit. Hiszen az, hogy honnan indulunk naponta munkába nagyon fontos, mert a rendezetlen háttér, v.milyen módon megmutatkozik a munkában is. Ezen kivül sajnos személyesen megtapasztaltam, hogy az embereknek mennyire nincs tartalék pénzük, s hogyan vágnak neki külföldön szerencsét próbálni, tisztelet a kivételtöl.
(A linknél olvass pontosan, mert van WG szoba is a listán ami azt
jelenti, hogy többen bérelnek egy lakást együtt. Pl: egyetemisták!)
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
valamit Te bizonyos fokon felreertessz, de ezt nem rovom fel Neked, mert valoszinü nem rendelkezel munkaltatoi tapasztalatokkal.
Ad 1. Senki nem azt mondta, hogy a magyarok teljesitmenyben vannak elszamolva!
Hanem azt, hogy sem mi sem a Generalmegbizonk nem hajlando akkor fizetni, ha az oraberek nem aranyosak a teljesitmennyel. Es ez nem csak a mi velemenyünk, hanem a sok magyar dolgozok velemyenye is. Ugyanis egy tisztesseges szakmunkas aki reißt sein Arsch auf, nem latja be, hogy az a kollega a brigadbol aki minden 15 -ik percben c i g i szünetet tart , vagy egesz nap zsebre tett kezzel setal a Projekten ugyanannnyit kap havonta mint az aki nem dohanyzik es kemenyen tisztessegesen dolgozik. Es ilyen esetekben nem mi bocsajtjuk el ezt a dolgozot, hanem a kollegak keresere törtenik mindez es jogosan.
Ad 2. Az, hogy a husiparban oraberes elszamolas lenne, tevhit! Ott a husipari Maffianal akik a legkemenyebb eszközökkel terrorizaljak a dolgozokat vagy darab vagy kilos elszamolas.
Ad. 3 Az, hogy a ruszkik mit csinalnak nemetben leszarom, mert sem a szocializmus idejen sem most nem veszem öket emberszamba!!
1945-ben Kalaschnyikowwal ,most kamu nemet nevekkel es hamis okmanyokkal foglaltak el Nemetorszagot.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
A "szakszervezet" kiharcolt 2,9 % fizetesemelest!
Az Inflatio 3,3 % !
Akkor most miert is harcolt a "szakszervezet"?
Akkor most hol van meg a fennmaradt 0,4 %?
Ez apukam mind kamu, mind politika , amitasa a lakossagnak!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
pingpong53 írta: Megnéztelek volna benneteket, amikor anno nekiindultatok Németországnak! Mekkora volt a nyelvtudásotok, vajon ti nem kértetek-e segitséget? Az ember bocs, de hamar felejt.
Nem azt mondom, hogy igazatok egy csepp sem, csak a hozzászólásaitokból nem ez jött le, bocs!
Megnezhettel volna amikor en kijöttem, csak angol nyelvtudassal egy szot sem beszelve nemetül. Kettö het utan amikor 1976-ban kijöttem elmentem dolgozni egy Baura, ahol nekem kellett a mocskot a szart az emesztö gödrökben takaritani. Havi keresetem (jol atbasztak) 800 Marka volt. Ebböl volt a lakberem asszonnyal egy gyerekkel 650 Marka. Maradt 150 marka elni.
Segitseget nem kaptam, mert az hogy letezik egy Sozialamt senki nem kötötte az orromra a nemtek közül. Akkor vettem erröl csak tudomast amikor mar 3 ev utan beszeltem olvastam irtam nemetül. De akkor mar nem voltam raszorulva. Tehat akkor meg sokkal kemyenyebb körülmenyek voltak egy magyarnak mint most megsem nyafogtam, hanem összeszoritottam fogam, mert volt egy celom, hogy existenciat teremtsek nekem es csaladomnak!!
Sikerült !!!!!!!!!! Cegem 30 eve letezik az a legjobb Bonitätsal rendelkezik.
Es minden segitseg nelkül!!!!! Magad uram, ha szolgad nincsen
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 24
Igazán örülök, hogy bocs, de Te ilyen "tökös" fiú voltál anno. Vagyunk egy páran, akik a jég hátán is megélnek, valószinüleg ezért vagy Te ma vállalkozó. DE: a hétköznapok nemcsak ezekröl az emberekröl szólnak, hanem olyanokról is, akik csak annyit akarnak havonta összehozni, hogy müködjön a család otthon és ne gázszámlabefizetési gondok legyenek. Azért az ilyeneket sem kell lebecsülni. Én nem azt mondtam, hogy boldogboldogtalant karoljunk fel, csak egy kis emberséget és összetartást. A magyarokra az összetartás nem jellemzö. Talán, mert a magyarságtudatot sem tanitották anno nekünk. Remélem nem értesz félre.
Ja és nem tudom az idézetet bemásolni, amit szerettem volna. Azt hogy kell? Segitesz?
Szép napot és kevés bosszankodást mára!