Németországi munkát keresek

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #12943 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Ha ram gondoltal en is csak nehany evet eltem Magyarorszagon, megis nalam az Elektrikerek, Elektrikerek, mert villanyszerelökent magyarban is dolgozhatnak.
A masik, hogy kettö nap utan tudjak a szakmajuk nemetül valo ragozasat, es ha netantan kijönne a Zoll vagy a Baupolizei ellenörzesre es megkerdezik a dolgozot, hogy milyen szakmaban dolgozik az epitkezesen, akkor kanyarbol vagja a magyar, hogy Elektriker es nem villanyszerelö.
Valoszinü, hogy te mas Systemaban dolgozol, de a mienk eddig mindig bevalt.
Weiter so!

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 10 hónapja #12944 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Gergoo!
ezek nem elöiteletek, ezek tenyek!
Teljesen mindegy, hogy nalunk munkaltatonal jelentkezik e a palyazo, ezek a tenyek igen sok esetben fennallnak:
1) gyenge vagy semmi nyelvtudas,
2) tanulasi hajlam nulla, annak ellenere, hogy a szakmunkas mar folyamatosan 3 eve nalunk dolgozik. Minek ? Ott van a nemetül beszelö brigadvezetö, majd az fordit!!!??? :angry:
3) termeszetesen minden hibat, hianyossagot megtudnak magyarazni, ebben viszont profik.
4) büszkeseg? mar ettöl tettem emlitest. Mire?
5) Csaladi problemak, napi jelensegek. Csak egyre nem gondol a szaki, hogy a masodik magyarorszagi utjanal, otthon mar varja a felmondasi level, hogy vissza se induljon, mert elinditottunk magyarbol egy masik kollegat,
6) Elölegek? Nalunk is van 14 nap utan, ugy ahogy a nemet munkasainknak, de a büszke Kurucoknak mar 3 nap utan kellene. Nem jön össze, mert az egy nem hivatalos eljaras.
7) Keves a penz? Vannak olyan Projekteink, ahol a magyarok együtt dolgoznak a nemetekkel es amikor el jar a büszke magyar szaja, hogy ö mennyit keres akkor kitör a balhe, hogy miert keresnek többet a magyarok ,mint a nemetek ????
A legföbb gond, hogy sok magyar szeme elött a Dollar Bankok repkednek, nem pedig a realitas!
Almodj magyar, szep almokat (tiszt. a kiv.)
Mint mond az öreg zs..........o?
Az üres zsebböl a penz is kiesik ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12948 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Gergö!
En sem szeretem az elöiteletet. De miutan en is ezt tapasztaltam, nem keresek mar magyar munkaeröt.
Sajnalom, ha ezert a többiek "szivnak", de nekem 2 eset eleg volt. Az egyiket te is ismered, a masik is hasonlo volt. En igy gondolom ezek utan, hogy a magyarnak nagyon bizonyitania kell....Egyebkent is nehez jo munkaeröt talalni, de ha ez meg sulyosbitva van a mar ismert magyar problemakkal, akkor nehez, es en nem vallalom - talan masok is igy gondolkoznak. Van egy magyar dolgozom, de ö nem ezert a munkaert jött ki, csak mellekesen keresett munkat, ö bevalt. Bizony nem gyözöm elegszer leirni, hogy a nemetül nem, vagy nem elegge beszelö, az itteni munkat nem elegge ismerö külföldinek - nemcsak magyarnak - nyilvan kevesebb ber jar - szerintem - mint annak, ki mindent tud. Bar en, ha mar minden OK, akkor egyenlö bert gondolok. De semmikeppen sem többet, mint a nemetnek. Es ebböl a berböl a nemetek megelnek, a magyar miert nem? Talan, mert rendszeresen hazamegy, segiti az otthoniakat, talan a hitelt is fizeti meg. A nemetek nem tudnak rendszeresen külföldre utazni, ket lakast fenntartani, meg plusz hitelt fizetni....ha ezt tennek, ök sem elnenek meg jol,vagy sehogy. Miert kell a magyarnak több,mint a nemetnek? Ja, es nalam az volt az utolso csöpp a poharban, hogy segitsek lakast keresni. Na, nem. Talan a baratnömnek, vagy jo ismerösömnek esetleg. De valakinek, akit nem ismerek, miert segitsek? Adok netcimeket,de keressen maganak mindenki lakast. En ugy gondoltam annak idejen, amikor munkaeröt kerestem, hogy milyen rendes vagyok, hogy alkalmaznek magyart, a nyelvi, es egyeb nehezsegek ellenere. De nem köszönetet kaptam, hanem lecseszest. es ezt nem jerem meg egyszer.
Nem tudom, a többiek tapasztalata milyen, ez az enyem...
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12959 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szerintem nálad sohasem fogja a külföldi elérni a 8 euró nettót, hisz mindig a szemére fogod tudni vetni, hogy nem tudsz úgy németül mint a német. :(
Cseppet sem csodálkozok, hogy nem találtál heti 2-3 napra, napi 2-3 órára magyar munkaerőt bruttó 6.50-ért. :( Másodállásnak a németnek biztosan nagyon jó. Másodállásban egy ilyet én is szívesen elvállalnék.
További szép vasárnapot mindenkinek! :kiss:

Judit :)

Több
12 éve 10 hónapja #12961 Írta: eva1120
eva1120 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sajnálom hogy mi is nem próbáltunk elöbb kijutni,mert olyan rossz mindenkinek a megítélése felénk (magyarok),hogy a páromat sehova nem akarják felvenni ,mert magyar.Lehet hogy nem tud németül ,de brigádba sem veszik fel esélyt sem adnak hogy megtanuljon.Ez a baj velünk elcsesszük másnak a renoméját! :(

Több
12 éve 10 hónapja #12962 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Prosperus, Text.....!
Nem túl szép az a kép, amit a külföldön dolgozó magyarokról mondotok. Kicsit fel vagyok háborodva.
ad1.Ha a németországi szakiparra gondolok, akkor egy echte német szakmunkást teljesitménybérben nem is tudod foglalkoztatni. (egy kivételt tudok: a gépi vakolást, mert ott, aki tudja ezt a gerincet 1000%-ban igénybevevö munkát, annak kifejezetten hátrány az órabér - többnyire törökök, volt jugoszláv területröl jövök csinálják-), vagyis órabérben vannak alkalmazva. A német normakönyvben szereplö normát, amennyiben teljesitményben lennének elszámolva, a németek sem tudnák tartani.
ad2. Melyik németet tudod a szombati munkára is rávenni? Hány ilyet tudsz? Vagy esetleg egypár órás vasárnapi bementel?
ad3. Pl. Húsipar Németországban. Még a bevándorolt volt oroszok sem teljesitményben dolgoznak, hanem ´órabérben, szombati túlmunkára pedig igen nehezen lehet öket rávenni.

Megnéztelek volna benneteket, amikor anno nekiindultatok Németországnak! Mekkora volt a nyelvtudásotok, vajon ti nem kértetek-e segitséget? Az ember bocs, de hamar felejt.
Nem azt mondom, hogy igazatok egy csepp sem, csak a hozzászólásaitokból nem ez jött le, bocs!

Szerintetek ezek az emberek miért indulnak el? Mert annyi pénzük van otthon? Olyan jól állnak? Honnan a fenéböl tudnának 2 havi kauciót egy lakásra lerakni, és még az ingatlanosnak is jutalékot fizetni? Ezzel csak azt akarom mondani, ha ilyen embert alkalmaz valaki külföldön, akkor ebbe az oldalba v.milyen módon be kell segiteni. Természetesen csak akkor, ha valóban jó munkaeröröl beszélünk!

Az olyan cégek pedig, akik bizonyos óradijszint alatt vállalnak munkát, azok v.milyen németországi kötelezettségüknek nem tesznek eleget, s hamar tönkremennek, felszámolják öket!
Üdv. szép vasárnap estét! :( :pinch: