Németországi munkát keresek

Több
12 éve 10 hónapja #13124 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

:) Szia Panna!
Ha engem kérdezel
1.) én elöször elmennék a város Volkshochschule-jaba, s megkérdezném milyen német nyelvi tanfolyamok vannak. 10-12 alkalom kerül kb. 44,- euroba. Szerintem ez nem sok, ki lehet birni. Az ilyen helyeken sok új ismeretség jön össze, az alkalmazottak segitökészek, vannak újságok, amikböl rengeteg infót lehet szerezni.
2.) Vannak a helyi ingyenes újságok pl. Wochenblatt, Sonntagsblatt (ez van nálunk északon). Relative sok hirdetés van bennük lakás, állás stb.
3.) Emlitetted, hogy a barátod kiküldetésben dolgozik kint. Ez nekem azt jelenti, hogy magyar cég kiküldetésében. Vajon annak a magyar cégnek nem jön-e jól, ha készen kap egy közgazdászt?
4.) Egyéb a környéketeken dolgozó magyar cégnek nincs-e esetleg rád szüksége?

Szép estét! :P

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #13143 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Panna27 írta: A mostani önéletrajzaimba egyébként már bele sem írom, hogy diplomám van, ha ilyen eladói vagy részmunkaidős állásokra adom be.

Ajjaj! Ezt inkább ne tedd! Ha rajtakapnak, azonnal elbocsájtanak!
Ez a munkaadó tudatos félrevezetése!

DCT

• mazsola24
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13214 Írta: mazsola24
mazsola24 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok. Én most érkeztem nem rég Németországba szerencsét próbálni.Eddig nem sok sikerrel de majd csak össze jön valami! :) Azért is írok a fórumra hogy ismerkedjek.A nyelvet nem valami jól beszélem itthon tanulom de az a baj hogy nem vagyok emberek közt és nem tudom kamatoztatni a tudásom.Hát ennyit rólam. További szép napot mindenkinek!
üdv
Zsani

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13222 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

mazsola24 írta: Sziasztok. Én most érkeztem nem rég Németországba szerencsét próbálni.Eddig nem sok sikerrel de majd csak össze jön valami! :) Azért is írok a fórumra hogy ismerkedjek.A nyelvet nem valami jól beszélem itthon tanulom de az a baj hogy nem vagyok emberek közt és nem tudom kamatoztatni a tudásom.Hát ennyit rólam. További szép napot mindenkinek!
üdv
Zsani

Kedves Mazsola 24, Zsani!
Szó, mi szó igen bátor vagy!
Ha már kint vagy légy szives nézd meg, amit Panna27-nek irtam, talán az ad valami ötletet. Én baby sitteri állásokat keresnék a helyedben, helyi újságokban. Amellett tudsz németül is tanulni. A nagyobb supermarketekben van üzenöfal, ott is nézd meg, hátha keresnek valakit, illetve oda te is kiteheted hirdetésed, megadva egy német mobilszamot, vagy e-mail cimet. Mindenképpen iratkozzál be nyelviskolába, ott ismerkedni is tudsz és föleg segitökészek.
Szép estét és sok sikert! Amúgy mi a szakmád? :( :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mazsola24

• titta
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #13239 Írta: titta
titta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Márk, sajnos a barátnődnek nem tudok segíteni. Esetleg annyit, hogy ha valamennyit beszél németül, akkor a mekibe majdnem biztos, hogy felveszik. Én a nagybátyámnak keresek munkát, aki ezermester többek közt, és a héten jött ki hozzánk. Ő is munkát szeretne találni, a mekiben azt mondták, ha egy kicsit tudna beszélni, lehetne róla szó...
Üdv:
Brigi

• titta
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #13241 Írta: titta
titta válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia, nem olvastam végig a fórumot, de ezekben a kérdésekben talán útba tudlak igazítani. Én 2 éve vagyok kint, és most sem beszélek jól németül, sőőt. Egyszerűen nem szeretem és nem is megy a fejembe, de ha bemegy sem marad meg :). Én egy minijob-ot találtam, már fél éve dolgozom egy cipő és ruha üzletben. Bár 2x fél éves tanfolyamon vagyok túl, amikor elkezdtem dolgozni kb. nem tudtam megszólalni, a nyelvtan az nagyszerűen megy/ment, írásban is elboldogultam, de egy épkézláb mondatot nem tudtam megfogalmazni. Mégis felvettek. Úgyhogy van remény. Én személyesen mentem be. A kérdés az, hogy az idődet sszeretnéd elütni, vagy valóban dolgozni szeretnél. Ha nem vagy rákényszerülve arra, hogy dolgozz, akkor javaslom az integrációs kurzust, és az azt követő berufsbezogene sprachkurs-t. Engem mondjuk ezért is vettek fel. A második tanfolyamnak az az előnye, hogy a végén kell találnod egy praktikum helyet, ahol 1 hónapot dolgozol, ezért nem kapsz pénzt, és a munkavállalónak sem kell utánad fizetnie semmit. Nekem ez alatt az egy hónap alatt sikerült bizonyítanom, hogy lelkes, lelkiismeretes vagyok és nem lazsálok. És bár 2 hét után arra tudtam csak gondolni, hogy mikor lesz megfelelő alkalom, hogy megkérdezzem nem maradhatok-e, ez végül nem következett be, mert megelőztek, és megkértek, hogy maradjak. Amúgy én banki szakügyintéző vagyok, de úgy érzem sohasem ffogok olyan jól beszélni németül, hogy bankban dolgozzak :(
Egyébként éppen az imént írtam le valahová, hogy a McDonald's kevés nyelvtudással is működhet. Esetleg próbáld meg. Sok sikert!
Üdv: Brigi