Németországi festő munka?
- mamuci55
- Témaindító
- Látogató
14 éve 5 napja - 14 éve 5 napja #1969
Írta: mamuci55
Németországi festő munka? téma létrehozva mamuci55 által
Szeretnék információt kérni ha esetleg tud valaki segíteni.
A fenti hirdetésre jelentkezett a férjem.A személyes találkozáskor a "közvetítővel"is csak néhány dolgot sikerült megtudni az állítólagos munkaadóról.A cég neve" Várad és Weber Fassandenbau"Esetleg valaki hallott róla?A férjem még nem dolgozott külföldön,egy hét múlva ígérték a munkavállalási engedély átadását.Akkor kell fizetni 45 Eu.-t.Félek,hogy ez valós munka e?Illetve féltem a férjem elengedni a számomra az eléggé bizonytalanba.Köszönöm ha valaki tud információt.
Márti
ui:állítólag többen dolgoznak már kint magyarok,szállodákban,és óvodákban.
A fenti hirdetésre jelentkezett a férjem.A személyes találkozáskor a "közvetítővel"is csak néhány dolgot sikerült megtudni az állítólagos munkaadóról.A cég neve" Várad és Weber Fassandenbau"Esetleg valaki hallott róla?A férjem még nem dolgozott külföldön,egy hét múlva ígérték a munkavállalási engedély átadását.Akkor kell fizetni 45 Eu.-t.Félek,hogy ez valós munka e?Illetve féltem a férjem elengedni a számomra az eléggé bizonytalanba.Köszönöm ha valaki tud információt.
Márti
ui:állítólag többen dolgoznak már kint magyarok,szállodákban,és óvodákban.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cosy
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 7
14 éve 5 napja - 14 éve 5 napja #1970
Írta: Cosy
Cosy válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Mamuci, a cégröl nem találtam semmi infót a neten, biztos, hogy így írják?
Ez a m.vállalási engedély nekem nagyon mást sugall, mivel kísértetiesen hasonlít a 45 euró a Gewerbeanmeldungért (iparüzés bejelentése) fizetendö illetékre. Ha a férjedet becsapták, akkor nem Arbeitsgenehmigungot kap (amivel alkalmazhatnák), hanem vállalkozó lesz és ezzel a nyakába zúdítottak egy vállalkozást. El tudom képzelni, hogy egy GbR-t alapítottak a nevében. Ez meg azért zizi, mert kell könyvelö, trallala-trallala, mint otthon.
Aláírt a férjed valamilyen meghatalmazást? Vitték el, ill. fénymásolták az útlevelét? Ìrj több információt, szerezz be (ill. a férjed) papírokat, azokat látva tudnánk segíteni, de így, látatlanban nehéz véleményt alkotni.
Tud a férjed németül? Attól tartok nem. Különben festöként nem is hiszem, hogy kiválthatja az ipart, ugyanis az engedélyhez kötött. De bízzunk abban, hogy minden oké és alkalmazták valahol!
Ez a m.vállalási engedély nekem nagyon mást sugall, mivel kísértetiesen hasonlít a 45 euró a Gewerbeanmeldungért (iparüzés bejelentése) fizetendö illetékre. Ha a férjedet becsapták, akkor nem Arbeitsgenehmigungot kap (amivel alkalmazhatnák), hanem vállalkozó lesz és ezzel a nyakába zúdítottak egy vállalkozást. El tudom képzelni, hogy egy GbR-t alapítottak a nevében. Ez meg azért zizi, mert kell könyvelö, trallala-trallala, mint otthon.
Aláírt a férjed valamilyen meghatalmazást? Vitték el, ill. fénymásolták az útlevelét? Ìrj több információt, szerezz be (ill. a férjed) papírokat, azokat látva tudnánk segíteni, de így, látatlanban nehéz véleményt alkotni.
Tud a férjed németül? Attól tartok nem. Különben festöként nem is hiszem, hogy kiválthatja az ipart, ugyanis az engedélyhez kötött. De bízzunk abban, hogy minden oké és alkalmazták valahol!
- mamuci55
- Témaindító
- Látogató
14 éve 5 napja - 14 éve 5 napja #1971
mamuci55 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Szia! Köszönöm,hogy próbálsz segíteni.Nem másoltak le semmit,csak magyar nyelven kiállított meghatalmazást írt alá,hogy intézhetik a munkavállalási engedélyt.Sajnos nem tud a férjem németül,és nov.25-ére ígérték a szerződést,ami majd alá kell írni.De azt elolvastatjuk mielőtt aláírja.
Én sem találtam semmit a cégről,lehet,hogy egy betűt elírtam korán reggel.
Ez az elmondás szerint magyar és német cég.A magyar embert Váradinak hívják,a német a Weber,+a Fassadenbau.Azt is mondta a fiatal ember,aki állítólag a vállalkozó fia,hogy nem szakmunkát fognak végezni,hanem az alapmunkákat.Ezért is az órabér 6 Eu.Szállást bíztositanak,és a cég buszával vinnék ki őket nov.26-án.Hát kb.ennyit tudunk.
Mindent köszönök előre.Sajna ha itthon talált volna munkát nem is gondoltunk volna külföldire.
Én sem találtam semmit a cégről,lehet,hogy egy betűt elírtam korán reggel.
Ez az elmondás szerint magyar és német cég.A magyar embert Váradinak hívják,a német a Weber,+a Fassadenbau.Azt is mondta a fiatal ember,aki állítólag a vállalkozó fia,hogy nem szakmunkát fognak végezni,hanem az alapmunkákat.Ezért is az órabér 6 Eu.Szállást bíztositanak,és a cég buszával vinnék ki őket nov.26-án.Hát kb.ennyit tudunk.
Mindent köszönök előre.Sajna ha itthon talált volna munkát nem is gondoltunk volna külföldire.
- Cosy
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 7
14 éve 5 napja #1972
Írta: Cosy
Cosy válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
A szerzödés nélkül nem tudok mit mondani, csak találgatni.
Magyar és német cég?? Ammeg mi? Ugy érted, hogy egy 2 föböl álló (mondjuk) kft, aminek az egyik tagja magyar, a másik pedig német? Hol a székhelyük (melyik ország), milyen társasági forma, hol jegyezték be öket, mióta léteznek, ki az üv., milyen referenciákkal rendelkeznek? Èn ezeknek néztem volna utána, hogy megbizonyosodjak a munkáltató komolyságáról.
A 6,-eurós órabér nagyon kevés. Remélhetöleg a szállásért és az utazásért nem vonnak le további ktg-eket!
De ahogy írtam, adatok nélkül nem tudom véleményezni.
Szerezd meg a szerzödéstervezetet, abból minden ki fog derülni!
Magyar és német cég?? Ammeg mi? Ugy érted, hogy egy 2 föböl álló (mondjuk) kft, aminek az egyik tagja magyar, a másik pedig német? Hol a székhelyük (melyik ország), milyen társasági forma, hol jegyezték be öket, mióta léteznek, ki az üv., milyen referenciákkal rendelkeznek? Èn ezeknek néztem volna utána, hogy megbizonyosodjak a munkáltató komolyságáról.
A 6,-eurós órabér nagyon kevés. Remélhetöleg a szállásért és az utazásért nem vonnak le további ktg-eket!
De ahogy írtam, adatok nélkül nem tudom véleményezni.
Szerezd meg a szerzödéstervezetet, abból minden ki fog derülni!
- mamuci55
- Témaindító
- Látogató
14 éve 5 napja #1973
mamuci55 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
köszöm az eddigieket!A szállásért és az utazásért állitólag nem kell fizetni.Jövőhéten lesz a szerződés,addig úgy sem ír alá semmit amíg egy barátunk aki tud németül,el nem olvassa.Az gyanús volt,hogy magyarul volt a meghatalmazás.A cég Németországban van bejegyezve/elmondás szerint/a munka Münchenben,és környékén van.Jelenleg kb.30 ember dolgozik kint.
- laszlo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 48
14 éve 4 napja #1988
Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Ahogy Cosy is feltételezte, a férjedböl vállalkozót csinálnak a tudta nélkül. Más engedély nincs, mely ennyibe kerülne, és ilyen gyorsan elkészül. A 6 EUR-t mint vállalkozó kapja, ami azt jelenti, hogy jövöre meg fogja öt lepni a német adóhivatal, és befizettetik vele a nyereségadót mindenképp, de lehetséges, hogy iparüzési adót és áfát is tudnak majd a nyakába varrni. A munkaközvetitö nem alkalmazza férjedet. Ö mossa kezét, nem felel semmiért. Jövöre még az arcába is mondja, csak nem gondolod, hogy majd én fizetem ki az adót a te vállalkozásodért?
Az ilyen jellegü vállalkozás egyébként is csak a törvények megkerülése Németországban.
Férjednek 16-18 EUR-t kellene, hogy fizessenek. Ebböl tudná saját szállását, havonta kb. 350 EUR Münchenben, kötelezö betegbiztosítását, mely kb. 100 EUR, a vállalkozása könyvelését, ami havi 10-100 EUR közötti összeg, valamint a különbözö adónemeket is fizetni. Igy tudna a saját kinti megélhetése mellett valamit haza is vinni.
Szia
Az ilyen jellegü vállalkozás egyébként is csak a törvények megkerülése Németországban.
Férjednek 16-18 EUR-t kellene, hogy fizessenek. Ebböl tudná saját szállását, havonta kb. 350 EUR Münchenben, kötelezö betegbiztosítását, mely kb. 100 EUR, a vállalkozása könyvelését, ami havi 10-100 EUR közötti összeg, valamint a különbözö adónemeket is fizetni. Igy tudna a saját kinti megélhetése mellett valamit haza is vinni.
Szia