Németországi festő munka?
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 172
14 éve 4 napja #2002
Írta: Miklós
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Nézd: Én kétszer indultam neki Némethonnak az utóbbi 3 hónapban, mindkétszer visszahőköltem a vállalkozói miatt. Nem azért, mert a vállalkozóitól féltem, mert ha így lehet kijutni, akkor így kell. Nálam az csapta ki a biztit, hogy másik 5 emberrel együtt akartak csoportos válalkozásba vinni, és ezt a kiutazás előtt kb. egy órával közölték.. Rizikózzak úgy egy társasággal együtt, hogy nem is ismerem őket. Nem elrettentésképpen írtam, csak egy példa a sokból.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- laszlo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 48
14 éve 4 napja #2003
Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
ès mind az 5 "vállakozó" felel a teljes magánvagyonával a vállakozás esetleges tartozásaiért. Kettö eltünik menetközben , a többiek fizethetnek helyettük is.
Mára el kell búcsúznom, ha van még kérdés , holnap válaszolok.
Mára el kell búcsúznom, ha van még kérdés , holnap válaszolok.
- Athena
- Látogató
14 éve 4 napja #2004
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Az a helyzet mamuci, hogy a munkavállalási nem egy egyszerü dolog, pláne nem intézödik egy héten belül. Egyébként is kell hozzá egy halom papír (bizonyítványok, foglalkoztatási igérvény, blabla)
A vállalkozóit viszont ki lehet váltani akár meghatalmazással is, pláne ha egy GbR-en belül társvállalkozó valaki. Az adminisztrációért felelös kinevezett Geschäftsführer mindezt meghatalmazással intézheti... A GbR-rel csupán az a szívás (nem szoktam ajánlani ezt a vállalkozási formát), hogy a felelösség oszlik. Ha az egyik tag lelép, a másik felel minden adótartozásért. Szóval valakit elö tud mindig húzni az adóhivatal sajnos. Nem akarlak riasztgatni, éppen ezért kérdezzetek pontosan utána és ne menjetek bele ilyesmibe, még akkor sem, ha jól hangzik.
A vállalkozóit viszont ki lehet váltani akár meghatalmazással is, pláne ha egy GbR-en belül társvállalkozó valaki. Az adminisztrációért felelös kinevezett Geschäftsführer mindezt meghatalmazással intézheti... A GbR-rel csupán az a szívás (nem szoktam ajánlani ezt a vállalkozási formát), hogy a felelösség oszlik. Ha az egyik tag lelép, a másik felel minden adótartozásért. Szóval valakit elö tud mindig húzni az adóhivatal sajnos. Nem akarlak riasztgatni, éppen ezért kérdezzetek pontosan utána és ne menjetek bele ilyesmibe, még akkor sem, ha jól hangzik.
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
14 éve 4 napja #2006
És ehhez járul még két apróság: nem tud németül és nem dolgozott még külföldön.
- mamuci55
- Témaindító
- Látogató
14 éve 4 napja #2009
Írta: mamuci55
mamuci55 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?
Szióka!De nem volt nála az útlevele,és a személyigazolványát sem adta ki a kezéből,és le sem másolták.Ne haragudj,nem kötözködni akarok mert tudom,hogy Te csak segíteni akarsz.A meghatalmazáson a cégnek a neve volt,és azt sikerült kideríteni,hogy létező cég,Bécsben van a székhelye.A telefonszámát is tudjuk.Szerinted érdemes felhívni Őket?
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
14 éve 4 napja #2010
Elképzelhető, hogy csak feleslegesen rémisztgetünk, és kiderül, hogy Ausztriába jelentik be. Ha jól emlékszem, a festő szakma ott a könnyített munkavállalási engedély kiadási kategóriába van.