Németországi festő munka?

Több
14 éve 2 napja #2055 Írta: erobi
erobi válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

egyébként hány ember lehet egy Gbr-ben?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 napja #2056 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

erobi írta: sziasztok!
Szeptemberben én is voltam kint Gbr-ben. A papírok még rendben is "lettek volna", de fizetés! Az nem volt! A lényeg az, hogy a hirdetéses munka amibe magyar keze is van az lehúzás. Én csak olyan munkába megyek bele legközelebb ahol német a főnök, ott még van esély a pénzre.

Szia erobi!

Én készséggel elhiszem neked, hogy nagyon csúnyán átvágtak, erre több száz (ezer?) példa van. Azt is megértem, ha ebböl te azt a konzekvenciát vontad le, hogy magyar közvetítökkel többet nem vagy hajlandó együtt dolgozni.

De azért nem ennyire fekete-fehér a helyzet. Egyrészt pont a kelet-európaiakkal dolgoztató németek (tisztelet a kivételnek!) nagyon sokszor vagy smucig dögök (ugyan miért nem talál német gipszkartonozót, csak tán nem azért mert keveset fizetne vagy mert szívesen megspórolná a járulékokat?), vagy simán csaló szerencselovagok, akiknek külön jól jön, hogy a nyelvi és jogi szempontból abszolút kiszolgáltatott népeket jól át lehet vágni (és a legritkább esetben fogják öket beperelni, a rendörség meg...). Ezekkel pedig a hasonszörü magyar társaik remekül tudnak kooperálni, vérszagra gyül az éji vad mottóval.

Ha olvasgatnál német fórumokat, akkor láthatnád, pont azt panaszolják a kivándorlók, hogy épp a honfitársaik vágták át öket csúnyán. De szerintem ugyanez lehet helyzet majd minden országban a külföldön boldogulni próbálók között, épp a nyelvtudás hiánya és a tökéletes tájékozatlanság miatt. Hogy ebböl a helyzetböl kikerülj, nem okvetlenül a magyarokat kell kerülni - szerintem - , hanem például nyelvet tanulni, stb.

De nyugodtan nézheted a dolog másik oldalát is. Én itt élek jó ideje, persze megtaláltak engem is "jó" ismerösök, hogy segítsek munkát keresni. Megtettem, ingyen-bérmentve, öröm, boldogság, bár sok idöt öltem bele és az idö akkor is pénz, ha nem kérhetek a közvetítésért pénzt (nem is akartam). Az egyikük miatt jó ideig szekáltak, hogy kit vittem oda, mert olyan viselkedést produkált, a másiktól pedig vagy egy év múlva akartam egy apró szívességet kérni, de még a telefont se vette fel. Tehát én is levontam magamnak a következtetést, szívesen adok általános tanácsot, de nem vagyok hajlandó egy 30 másodperces telefonhívást sem megejteni szívességi munkaközvetítöként, ha pedig pénzt kérnék érte, akkor én lennék a pénzéhes dög, hát inkább nem csinálok semmit :sick: , pedig itt a környéken sok képzettséget és nyelvtudást nem igénylö pld. betakarítási (szezonban) munka lenne, söt ad abszurdum még én is tudnék munkát adni (igaz minimum C1-es nyelvtudással).

Ennek ellenére nem hiszem azt, hogy az összes magyar munkavállaló ilyen-olyan-amolyan B) - söt -, de ha izgalomra van szükségem, inkább veszek egy lottót.

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 napja #2057 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Ez így igaz!!! Bizony sokan kihasználják, hogy frissen érkerzö honfitársaink sem nyelvet, sem törvényt, sem szokásokat nem ismernek. EZ egy nagyon jó kereseti forrás sokak számára. Az elözetes infomálódás és nyelvtanulás nagyon fontos!!! Tudom, ez nem megy egyik napról a másikra és költségfaktor is, de összevetve az átverésekböl származó veszteségekkel igen hasznos befektetés! ;)
Jó dolog segíteni másokon, de sokszor annyira hálátlanok az emberek. Nem csak a magyarok...

Több
14 éve 2 napja - 14 éve 2 napja #2059 Írta: leonidass
leonidass válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Igazatok van biztos!
De ha valaki tanácsot kér olyantól aki már ismeri az itteni dolgokat abban szerintem nincs rossz csak ugy látom, hogy azt hiszi sok ember hogy ki akarják használni, egy jó tanács nem kerül pénzbe.

Több
14 éve 2 napja #2061 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

A fórumon és ebben a topikban sem kívánatos az "ilyenek a magyarok" témakör. Kérem a hasonló hozzászólásokat kerülni mert moderálom úgyis. Köszönöm

Több
14 éve 2 napja #2063 Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Kedves Miklós!

Ismerős a hírdetés szövege,amire jelentkeztél. Meglehet tudni mely környék? A közvetítőről sikerült kiderítened valamit?
Nem találom,ha esetleg rákérdeztél már itt a fórumon.
Üdv