Németországi festő munka?

Több
14 éve 1 napja #2084 Írta: Cosy
Cosy válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

EU-un belül vagyunk. Persze, hogy dolgozhat holland cég (ahogy magyar is) a másik EU országban, de tudod mit nem értek?
Miért nem alapított a pali Németországban céget? Miért Hollandia? :blink:
Mivel nem látunk be a vállalkozó kártyáiba, nem tudjuk mit csinál és miért, ahogy azt se, hogy tisztességes-e és megbízhatsz-e benne.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Miklós

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Athena
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 napja #2085 Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

SZia Miklós!

Ez most akkor nem a GbR-es munka? Mert akkor nem értem a dolgot. Ha Hollandiában lennél bejelentve, akkor onnan lennél kiküldetésben. Ebben az esetben ott adózol, fizetsz járulékokat és adott esetben igányelhetsz vissza SZJA-t. Ìgy teljesen más a felállás, de öszintén szólva eléggé meg van keverve a dolog.

Több
14 éve 1 napja #2086 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Helló !
Ha jól értelmeztem a vállalkozó úr szavait, hollandiába kezdte, ezelőtt 7 évvel, németbe és ausztriába 2 éve dolgozik. Gondolom emiatt van a kavarás. De szimpatikusabb, mint a kényszervállalkozósdi, és ha már kint dolgozik az emberfia, május után már akármi is lehet.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• helga1000
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 napja #2087 Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Szia Miklós!

Ez müködhet. A jogi hátteret megtalálod, ha rákeresel az EU szolgáltatási irányelvre. Mondjuk nem kellene ehhez holland cég (értem, náluk így van), ahogy Cosy mondta elég ehhez egy magyar cég (ha lenne megbízható). A GbR-es módszernél jobbnak tünik B) .

Több
14 éve 12 órája #2088 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Sziasztok !
Elnézést, az este eltűntem, de most válaszolok:

Athena: a GBR-nél a kérdéseimre előjöttek apróbb tételek, amik a 7 eur nettóból lejönnének: 3 hónap * 100 eur alapítási költség, könyvelő 30 eur/hó, biztosítás 30 eur / hó, munkábajárás költsége, + még az időjárási tényező ( télen mennyi munkaórát tudsz dolgozni).
Úgy döntöttem, hogy nem éri meg a kockázatot.

Helga: Ha ilyen feltételekkel ki tud jutni az ember alkalmazottként, szerintem megéri, főleg, hogy szerintetek is működhet a dolog. A vasbetonszerelés nem a legkönnyebb, de megfelelő. És, ha már kint van az ember, a nyelvet sokkal könnyebben tudom fejleszteni, mint itthon, ha jobban beszélem és helyben vagyok, talán a kinti munkakeresési esélyek is megnőnek.
Tehát, szerintem, ha nem kapok a cégről negatív visszajelzést, belevágok, és az oldal címéhez hűen, irany nemetorszag.
Szép vasárnapot mindenkinek: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
14 éve 12 órája #2089 Írta: Cosy
Cosy válaszolt a következő témában: Németországi festő munka?

Miklós, a GbR (a középsö b mindig kicsi, mert nem fönév, de ez nem kekeckedés, csak feltünt az eddigi írásaidban, gondoltam segítek :) )
Itt olvashatsz róla: Gesellschaft bürgerlichen Rechts
Szóval a GbR-el kapcsolatosan egyértelmü, hogy vannak költségek, erre számítani lehetett. Ezekkel Magyarországon is számolni kell egy társaság müködése kapcsán. De látod, pont ez a piszokság, hogy ilyenbe akartak Téged belerángatni ráadásul aprópénzért.

A másikban miért vagy annyira biztos? Tisztáztátok már az egyéb ktg-eket? Hol fogsz lakni? Kinek kell szállást találnia? Neked, neki? Ki fogja ezt fizetni? Ha alkalmazottként dolgozom, akkor az egyéb intéznivalók (lakás, bejárás) az én privát problémám. Erre Te fel vagy készülve?

jut eszembe még valami: Az építöiparról azt tudom neked mondani, hogy a mi parnerünk (Bauträger) pl. mereven elzárkózik GbR-ekkel, 1 EUR GmbH-kal való együttmüködéstöl, mert az a véleményük, hogy ezek a társaságok amilyen gyorsan jöttek és alakultak, olyan gyorsan köddé is válhatnak. Föleg a külföldiekkel alapított. Nekik pedig biztos partner kell a garanciális munkák elvégzésére. Az olcsóság nekik nem éri meg.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Miklós