Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 3 hónapja #6602 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

peternagy írta: Soha ne fizess!!!!sok munka van csak leakarnak venni!!!
üdv.Péter

Azért van korrekt munkaközvetitö is, ahol a fizetés természtesen nem elöre van! Az adott esetben úgy müködik, hogy a munkakeresö az elsö fizetéséböl fizet a közvetitésért! Igy minden korrekt!Amit én nem értek, hogy miért kell a közvetitö? Az internet és az újságok tele vannak állásajánlatokkal!

Legnagyobb hiba meg az, ha valaki otthon járkál a hivatalokba s igy próbákozik! A leghatékonyabb ha valaki 1-2 hónapra kijön turistaként, s körülnéz, olvasva az adott környéken a lokális újságokat, s kinálatokat mert sok kis cég nem hirdet országos lapban s forumon, mert ez sokba kerül!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6606 Írta: gizella
gizella válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kénytelen vagyok némely ellenvetést mondani,: otthonról -interneten keresztül próbálkoztam keresni családokat -/idősgondozás/,de rájöttem , hamar, hogy igy nem megy mert bizalmatlanok, újra kénytelen voltam közvetitő segitségét kérni- pedig tudom, hogy a 3/4 -ét a pénznek elveszi a semmiért !!!ez persze másterület , nem nagyon olvasok ezen területen dolgozókról-pedig igen nagyszámban dolgoznak Németországban , mint tudjuk ,idős/öregedő nemzet és kevés aki akar / tud ezen területen dolgozni, természetesen most az itt élő Német eü. dolgozokról beszélek!Magyarországról / máshonnan is /pedig elég sokan jönnek , szakképesitéssel vagy annélkül, néha hihetetlen sorsokról szerez tudomást az ember , mikor együtt utazunk!!Egyetemi, főiskolai képesitéssel is kénytelen munkát vállalni, mert mig igyis többet kap , mint otthon.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
13 éve 3 hónapja #6617 Írta: DECOTEXT

gizella írta: Kénytelen vagyok némely ellenvetést mondani,: otthonról -interneten keresztül próbálkoztam keresni családokat -/idősgondozás/,de rájöttem , hamar, hogy igy nem megy mert bizalmatlanok, újra kénytelen voltam közvetitő segitségét kérni- pedig tudom, hogy a 3/4 -ét a pénznek elveszi a semmiért !!!ez persze másterület , nem nagyon olvasok ezen területen dolgozókról-pedig igen nagyszámban dolgoznak Németországban , mint tudjuk ,idős/öregedő nemzet és kevés aki akar / tud ezen területen dolgozni, természetesen most az itt élő Német eü. dolgozokról beszélek!Magyarországról / máshonnan is /pedig elég sokan jönnek , szakképesitéssel vagy annélkül, néha hihetetlen sorsokról szerez tudomást az ember , mikor együtt utazunk!!Egyetemi, főiskolai képesitéssel is kénytelen munkát vállalni, mert mig igyis többet kap , mint otthon.

Kedves Gizella!
Először is itt egy cím ahol meglehetősen friss dolgok vannak. Be kell csak megfelelően állítani.Erről a keresőről már 3 ismerősöm is talált magának állást: ec.europa.eu/eures/ Ezen a cimen csak a nyelvet kell beállsitani s egész Európában kereshetsz szakma szerint. ha innen nem tudsz továmm lépni itt van a beljebb levő, ahol csak szelektálnod kell! Olvasgass itt, mik a teendők s az esélyek:
ec.europa.eu/eures/main.jsp?lang=hu&acro...2&parentCategory=482

A többihez csak annyit, hogy sajnos otthon nagyon túlértékelik az érettségit (itt semmi) és a diplomát is. Szerintem meg túl vannak fizetve Mo.-on! Szinte inegyen tanulhat mindenki hosszú évekeig az adófizetők terhére, s utána még reklamálnak hogy kevés a pénz! Neked is csak azt tudom mondani, hogy aki az EÜ-be megy dolgozni és ilyen szakmát választ, az hivatásból tegye, mert eleve tudni lehet, hogy nem jól fizetnek! Aki viszont ebből akar nagyon jól élni, az válasszon inkább más szakmát!

Info: Az NSZK-ban óriási hiány van szakmunkásokból (minden területen) A péktől a lakatosik, az asztaloson át akár EÜ dolgozók, ápolók stb. Más téren is rengeteg ember kéne, pl. "admin" az az, az otthoni nyelven: rendszergazda jobb programmozói képességekkel és minimum német és angol tudással! Sajnos az otthoni "informatikus" képzés is elég mellé ment, mert sokan nem tudják, hogy a pár hetes tanfolyamok azok nem ilyen képzéseket takarnak hanem felhasználóit! (Anwender) Az informatikusok hosszú évekig tanulnak és csak a matek könyvük olyan vastag mint egy biblia! Különböző programmozói nyelvezetet kell ismerniük stb.
(Vőm gazdasági informatikus és bankok sofware-ét fejleszti, 5 évig tanilta, 4 év egyetem + diploma majd 1 év gyakorlat Canadában!)

Otthon nem egyszer hallom, hogy van informatikai képzése, aztán kiderül hogy Windows és Office használatra gondolt! Hát ez nem az! Ez még csak árnyékában sem informatika! Itt most úgy 15-20 ezer üres képzési lehetőség van, de nincs elég tanuló, (szakmunkás) de soknak nincs szakmája és helye, mert nem akar pék lenni, mert ott dolgozni kell!

A diplomás ismerősöd papirjait nem biztos, hogy itt elfogadják!
(Sőt, szerntem biztos, hgy nem!)

DCT

Több
13 éve 3 hónapja #6621 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Decotext, ez nagyon így van, itthonról szinte csak átverésekre bukkanthat az ember! (Tudom, én is olvasom őket - már a hirdetés meg az emails cím, cégadatok is gázosak a legtöbb esetben..)Persze van nyilván kivétel is, de mondjuk úgy, hogy én még nem találkoztam vele, kivétel ez az oldal, ahol tényleg leinformált munkák vannak. Szerintem aki dolgozni akar külföldön, hacsak nem au-pairnek szerződik, amit remekül el lehet intézni itthoni közvetítővel is, akkor ki kell menni, körülnézni, keresgélni, ismerkedni, sokkal nagyobb az esély így. Viszont ami ezt meg szokta gátolni magyar honfitársaink esetében, az a nyelvtudás, vagyis inkább a hiánya. Úgy nehéz.... Ezért tud itt megélni még mindig ennyi csaló, mert egy csomóan bedőlnek a szép ígéreteknek, és elhiszik, hogy nulla nyelvtudással kapnak munkát, ellátást és lakást és még jó fizut is. Hát sajnos nem....

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
13 éve 3 hónapja #6625 Írta: DECOTEXT

Lizy007 írta: Ezért tud itt megélni még mindig ennyi csaló, mert egy csomóan bedőlnek a szép ígéreteknek, és elhiszik, hogy nulla nyelvtudással kapnak munkát, ellátást és lakást és még jó fizut is. Hát sajnos nem....

Az egytelen megoldás szerintem a személyes keresés. Mi annak idején egy német családdal barátkoztunk össze, s ök segitettek annyiban, hogy küldtek olyan cimeket (cégek) ahol kerestek emberket. A többit mi magunk intéztük! Igaz, mi mind a négyen tudtuk a nyelvet. (A nejem, a 2 gyerek és én.) Nyelvtudás nélkül felelötlenség elindulni bárhova a világon. Az NSZK-ban igy csak SM vagy legfeljebb betanitott munkás lehetsz, s ebböl van nekik igy is elég! ~3 millió a munkanélküliek száma, plusz akik nincsenek regisztrálva.

Megjegyzés: aki ilyeneket igérget az hölgyeket keres "bizonyos" szolgaltatásokra. Nos, ott valóban van kéró, kaja, s lóvé, de hát ahoz "gyomor kell"! Tudod, azért én nagyon furcsának találom hogy több mint 20 évvel a rendszerváltás után, és több éves "Schengeni" egyezmény alapján nyitott határok mellett, még mindig vannak olyan naiv emberek, akik elhiszik a sok hülyeséget. Viszont nem csodálkozom, mert otthon a 2/3-os válsztók is megettek mindent amit Orbán lefetyelt...

DCT

Több
13 éve 3 hónapja #6626 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta: Az NSZK-ban igy csak SM vagy legfeljebb betanitott munkás lehetsz, s ebböl van nekik igy is elég! ~3 millió a munkanélküliek száma, plusz akik nincsenek regisztrálva.

Megjegyzés: aki ilyeneket igérget az hölgyeket keres "bizonyos" szolgaltatásokra. Nos, ott valóban van kéró, kaja, s lóvé, de hát ahoz "gyomor kell"!

Csak a tisztánlátás végett, az oldalon ilyen hirdetés nincsen. Nem is lesz.
Viszont van segéd és betanított munka amire nyugodtan lehet jelentkezni. ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eras72