Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #6897 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Tony írta: Az x.y nővérmunkái megbízhatóak?

Üdv Tony,
Nem véletlenül nem csinálunk nekik ingyen reklámot. ;) Elég ha azt mondom, hogy van pofájuk egy McDonald's jelentkezésért 70 eurót legombolni?
Szóval ne pocsékold se a benzint se az időt szerintem, kánikulában pláne ne! :laugh:
Persze a döntés a Tiétek. ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Tony

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7400 Írta: jabuda
jabuda válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia, János vagyok ugyan ennél a cégnél voltam 2 héttel ezelőtt.
Nagyon szépen megkérlek ne dolgozz nekik mert az egész átverés. Szétdolgoztatnak a bérezés se annyi amennyiben megálapodtok, semmi nem igaz amit mondanak. Én most jöttem haza Verden-ből, ugyanilyen raktárhelyiségben voltam a nettoban és az edekában. Nagyon keveset fizetnek azért nem irom mert nevetséges, szégyelem magam hogy, így áttudtak verni.
Ez a köcsög headwy..... könyörgök higyj nekem nem hazudok, lehúzás az egész nem találnák ki ilyet ha nem lenne igaz meg én ezzel nem vagyok beljebb csak meg akarom menteni azokat akiket lehet. Még a szállásra is többet vonnak, nem 100 eurót hanem többet de még ráadásul olyan a szállás mint egy putri.

Több
13 éve 2 hónapja #7402 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Olyan hasznos (lenne) ez a topik. Melyik cég? Mennyi a nevetségesen kevés?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7404 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

jabuda írta: Szia, János vagyok ugyan ennél a cégnél voltam 2 héttel ezelőtt.
Nagyon szépen megkérlek ne dolgozz nekik mert az egész átverés. Szétdolgoztatnak a bérezés se annyi amennyiben megálapodtok, semmi nem igaz amit mondanak. Én most jöttem haza Verden-ből, ugyanilyen raktárhelyiségben voltam a nettoban és az edekában. Nagyon keveset fizetnek azért nem irom mert nevetséges, szégyelem magam hogy, így áttudtak verni.
Ez a köcsög headwy..... könyörgök higyj nekem nem hazudok, lehúzás az egész nem találnák ki ilyet ha nem lenne igaz meg én ezzel nem vagyok beljebb csak meg akarom menteni azokat akiket lehet. Még a szállásra is többet vonnak, nem 100 eurót hanem többet de még ráadásul olyan a szállás mint egy putri.

Kedves Jabuda!
Ha már nem irod le pontosan hogy mennyit ajánlottak legalább azzal okozz nekünk örömöt, hogy megírod, hogy mennyit vártál?
Nekem ugyanis az a gyanúm, hogy valamilyen álomvilágban élsz! Az általad felsorolt cégek ugyanis sehol nem fizetnek jól! Igaz az is relativ, hogy mennyi az a "jó" bér! A szállásra azért vonnak többet mert rendszerint a "hideg" bér amit jeleznek, és erre jön a villany, melegviz, és télen a fütés, de ez utóbbira minden hónapban általányt vonnak!!

UI: persze nem akarok egy ilyen céget sem védeni, de azért mielött valaki belefog egy ilyen munakör felhajtásába, a legjobb ha a már ott dolgozókkal veszi fel a kapcsolatot!

Megjegyzés: lehet azonban, hogy csak félreinformáltad magad a nyugati bérekröl!

DCT

Több
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7419 Írta: babrafax
babrafax válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Végig olvastam az összes bejegyzést. Én még csak ki szeretnék menni de nagyon megfontoltan fogom csinálni. Hál ég vannak kint német és magyar ismerőseim egyaránt. Sokan csalódottan hazakullogtak pedig volt szakmájuk és bizony tapasztalatból tudom hogy jól beszélnek németül. Pár leendő hirdetővel már én is beszéltem telon keresztül. Persze mind magyar és közvetítő volt. Volt aki ilyen alapszavak jelentésével nem volt tisztában mint Krankenkasse vagy Steuernummer. Azt hitte hogy a német telo számától meg az akcentussal beszélt magyarjától dobok egy hátast. Bár kiváncsi lennék milyen Németországban élni de nem fogok kapkodni.

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
13 éve 2 hónapja #7422 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Igaz hogy már másik topikban válaszoltunk rá, de leírhatom mégegyszer.
A Krankenkasse az betegbiztosítót (a magyar TB-t) jelenti, a a Steuernummer az adószám.
Én azt ajánlom neked, hogy magyar cégen keresztül semmiképpen se gyere ki. Fejleszd németnyelvtudásodat olyan szintre, hogy ne legyen probléma németül telefonálni, és majd kijövetelnél bármit elintézni. (legalább ez már nem jelent problémát neked)
Munkát az eures-, az afsz-, vagy az arbeitsagentur honlapján keresgess.
Sok sikert. Üdv. Maya