Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Az, hogy a próba időre nem fizettek, az gyalázatos. Ahol én dolgozom, ott 300 eurót kapott a kollégám tisztám. napi 8 óra munkáért.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ambrusch
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 75
Mikor kijöttem, nem volt semmim, Az első héten volt munkám, bankszámlám, bejelentett lakcímem. A második héten elófizetéses telejonom internettel!!!. A második hónaptól saját bérelt, berendezett lakásom van, már fix telefon vonallal, ADSL-el. A bérbeadó saját költségére még mosógépet is adott, be is szereltette. Az internet bekötést is fizette. Már elintéztem, hogy 1200 euróig előzetesen adómentes vagyok!!!. A családi pótlék kicsit tovább tart
Mindezt kizárólag annak köszönhetem, hogy beszélek németül, és minden lehetőségenk utána néztem az űjságokban, a neten.
DE!!!, ha valakinek lehetősége van kint dolgozni német tudás nélkül, és legalább annyit keres, hogy megél belőlle, és még marad valamennyi (BEJELENTVE!!!) az ragadja meg a lehetőséget, de minden energiáját a nyelvtanulásra fordítsa.
Ha lesz időm, felteszek néhány hasznos linket. Keressenek társat, lehetőleg olyat aki tud németül, és hajlandó segíteni. A magyar közvetítőket kerülni. Tisztességes magyar munkáltatóval már találkoztam, azt ki lehet fogni. Fekete foglalkoztatásba nem belemenni!!!
Végül, mennyit jelenthet, megfelelő ismerős. Én az ismerősömnek szereztem munkát, együtt lakik valem, elintéztem neki a papirmunkát, és meghiteleztem a megélhetési költségeket a fizuig.
Kölcsönösségi alapon. Nekem annyi előnyöm van, hogy a rezsi költség feleződik. De semmit nem kértem, és fogadtam el a segítségért.
- Eva10
- Látogató
Teljesen igazat tudok adni Neked, hogy a nyelvtudas az alapvetö! Es a segitseg is nagyon fontos!
Abban is, hogy nezze meg az ember, mit kap, es milyen minösegü munkat ad erte.
Te biztosan jol dolgozol, es jol tudod a nyelvet.
En az elejen egy honapot jartam be Erfurtba tanulni, a vegen mar önallo munkat is vegeztem. A szakmat tudtam, de az itteni ellatast, szaknyelvet azert kellett tanulni. Utana amikor sajat praxisom lett nehany honapig nagyon olcson dolgoztam ugyanott heti 3x. Ugy gondoltam, a tanulasert - nem kertek erte penzt, mashol altalaban ezert fizetni kell - tisztesseges, hogy egy ideig nagyon olcson dolgozzak. Most is besegitek idönkent, de most mar rendesen megfizetnek - igaz, minösegi munkat vegzek. De most mar en döntöm el, csinalom,vagy nem.
A lakasal kapcsolatban szerintem nagy szerencsed volt, vagy a munkaltato is besegit a lakasba, mert nagyon olcsonak tartom. Az elötted szoloet meg draganak. De nem feltetlenül kell elfogadni a rosszat, mindig lehet jobbat keresni, es ha talalunk, valtani.
A probamunkaval kapcsolatban: be kell jelenteni, es engedelyt kell kerni ra az Arbeitsamttol. Ha megengedik, valamit gyakran fizetnek is. En meg szoktam mondani, hogyha jol dolgozik, akkor kap meg penzt. Ezt altalaban az elsö fizetessel adom, pluszban. De alapbol nem fizetek a probamunkaert. Miert is tennem? Nemegyszer elöfordult, hogy valaki olyan rosszul dolgozott, hogy több volt vele a nyüg, mint a haszon, nehany nap mulva meg mar nem is jött. Ezert minek fizessek? De en ugy gondolom tisztessegesnek, ha jol dolgozik, akkor kiegeszitem. De ez nem kötelezö, ha jol tudom.
Az idösgondozas reszben irta valaki, milyen rosszul bantak vele. De nem lattam meg,hogy valaszol volna a kerdesemre, hogy mi a szakmaja, es milyen iskolat vegez. Mert ha minden szaktudas es nyelvtudas nelkül csinalja, vagy nagyon minimalis nyelvtudassal,akkor szerintem bizony nem is jart rosszul. Es miert kellene a munkaltatonak fizetnie az ö iskolajat?
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sajnos elkerülte szives figyelmedet, hogy én rákérdeztem, hogy hol lakott s dolgozott! EZ NEM MINDEGY! Természetesen van ilyen is mint az esetedben, de ezt sem Münchenben sem Hamburgban s egyébb nagyvárosban nem fogod tudni megcsinálni! Azt meg nem tudom, hogy hol laksz, de az én II. emeleti 78 négyzetméteres lakásom rezsi nélkül is majdnem a háromszorosa ennek amit Te fizetsz! Igaz én egy közepes nagyságú városban lakom Niederschsenben. A lakásunk a környéken nagyjából árban van! Keleten persze szerzek neked még olcsóbbat is, mint a tied, de sajnos a munkalehetőség nulla. (Mecklenburg-Vorpommern) Ott még eltemetve sem szeretnék lenni!Ambrusch írta: Nem igaz, hogy "A szállásra? Az tisztességes és olcsó!". Nagyon nem igaz. Én panzióban voltam egy hónapot, 250 eurot fizettem, számlát kaptam. Volt szép fürdő két szobára, káddal!. Konyha használat, és parkoló! Ebben minden benne volt. ( A 250 euroban). Ennél olcsbb panziók is vannak. A mostani lakásom 270 euró havonta szerződéssel, konyhával, kát hálófülkével, nappalival, fürdővel wc-vel. Uszoda és szauna használattal!!!, Szintésn az összes nebenkosten benne van.
Az, hogy a próba időre nem fizettek, az gyalázatos. Ahol én dolgozom, ott 300 eurót kapott a kollégám tisztám. napi 8 óra munkáért.
DCT
- Eva10
- Látogató
Lehet, hogy a te szakmadban nulla a munkalehetöseg.Az enyemben szerencsere nem, es ha jol tudom, itt nagyon sok jo szakembert keresnek. Felsöfoku vegzettseggel különösen, de anelkül is. Es ennek reszben az is az oka, hogy eleg sokan gondolkoznak ugy,mint te, hogy semmi penzert nem jönnenek keletre. Barataink gyerekei most kezdtek itt a Boschban, mernökök, de palyakezdök, a nyelvet jol tudjak. 5000 körüli bruttoval.
Talan ez nem rossz.
A lakaskerdes termeszetesen valtozo, itt sem olyan olcso a varosokban, a falvakban olcsobb. De a nyugati arhoz kepest lenyegesen olcsobb.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Éva!Eva10 írta: Szia Decotext!Lehet, hogy a te szakmadban nulla a munkalehetöseg.Az enyemben szerencsere nem, es ha jol tudom, itt nagyon sok jo szakembert keresnek. Felsöfoku vegzettseggel különösen, de anelkül is. Es ennek reszben az is az oka, hogy eleg sokan gondolkoznak ugy,mint te, hogy semmi penzert nem jönnenek keletre. Barataink gyerekei most kezdtek itt a Boschban, mernökök, de palyakezdök, a nyelvet jol tudjak. 5000 körüli bruttoval.Talan ez nem rossz.A lakaskerdes termeszetesen valtozo, itt sem olyan olcso a varosokban, a falvakban olcsobb. De a nyugati arhoz kepest lenyegesen olcsobb.szia:Eva
Az északkeleti terültet nagyon jól ismerem. Rostock-tól Stralsund-ig a környék ismerős igy nem sok újat tudsz erről mesélni! Mivel a legtöbb hajógyár és TSZ befuccsolt így alig van észekon munka. Minél délebbre mesz annál jobbak az esélyek! (Barth, Rinbnitz-Damgarten, Zings, stb.) Az 5000€ bruttó információt én messze szkeptikusan fogadnám, hacsak az illető nem a cégvezetőségben ücsörög! Bosch ide, Bosch oda, majd alkalom adtán nézd meg az ismerősöd gyermekei havi elszámolását!
Igaz Te többesszámot használtál, s így lehet, hogy az ismerősöd gyermekei (az a három?) együtt megkapja az 5000 bruttót!
Hol dologoznak az ismerőseid északon? Én Meckpom'-ról beszéltem!
DCT