Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hete #8943 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia Decotext!
Valami felreertes lehet, mert en keletröl beszeltem, a volt NDK területröl. Csak itt a környeket ismerem, masrol nem tudok beszelni, nem is akarok. Nem tudom, mi van eszakon. En hihetönek tartom mernökkent az 5000 bruttot. Nem tudom, hogy vezetöseg-e vagy nem, de ha keves a mernök, akkor meg ez is lehetseges.
Nemetorszag majdnem teljesen a közepen, Eisenachban vagyok. Ez Thüringia.
Nem tudom, te mennyire ismered a helyzetet, ha felsöfoku vegzettsege van valakinek,es meg a nyelvet is tudja, de en ugy latom, akkor lehet jol keresni, jo munkat talalni.
Nem vagyok egeszen biztos az 5000-ben, mert nehany honapja mondtak a barataink, es azota nem talalkoztunk. Ö mondott egy eves bruttot, es nekem kb ez jött ki, amikor kiszamoltam. Persze ezt en sem tartom mindennnaposnak, csak azert irtam, hogy itt is lehetseges. De 2-3000 bruttot lehet az elejen keresni mernökkent, ebben biztos vagyok. Ami aztan emelkedik. Nem tudok többet, hogy a diploma utan meg milyen szakiranyu vegzettsegük van a barataink gyerekeinek, azt gyanitom, van. Mivel nem erdekelt különösebben, nem kerdeztem meg.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hete #8960 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Eva10 írta: ......De 2-3000 bruttot lehet az elejen keresni mernökkent, ebben biztos vagyok. Ami aztan emelkedik. Nem tudok többet, hogy a diploma utan meg milyen szakiranyu vegzettsegük van a barataink gyerekeinek, azt gyanitom, van. Mivel nem erdekelt különösebben, nem kerdeztem meg. szia:Eva

Kedves Éva!
Tudom hol van Eisenach. Bach is itt született, s a Wartburg is hires (a vár és a kocsi is). Itt van a Hans Leonharttól a Marktbrunnen, a fejenálló vizköpő sárkányokkal!.
Teljesen hihető a 3000€, de nem az 5 ezer. Feleségem ugyanis diplomás gépészmérnök (ezért mertem kételkedni) Nem keres rosszul, de mi 55 évesek vagyunk, s hidd el, hogy sok sok szakmai tapasztalat és év után most kap kb. ennyit bruttót, egy jól menő tervező irodában, ahol a VW-nek dolgoznak!! Ez Niederschsenban nem rossz bér! Keleten nem éri el a bérszint a nyugatit! Ismerőseid szerintem egy kicsit túloztak, vagy valamit eltévesztettek! (Ha nem úgy legyen, én akkor sem tudom elhinni!)

Pályakezdő mérnökök sehol nem kapnak ennyit, még akkor sem ha VW, BOSCH vagy MICROSOFT. Északkeleten meg a helyzet katasztrófális. A munkanélküliség ott közel 16%-os!! Csak úgy infónak: a bayoroknál 2,8%

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hete #8961 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Szia Decotext!
Ne kövezz meg, ha nem 5000, de en akkor is ehhez hasonlpra emlekszem. Nem tudom, nem vezetö statusban vannak-e,de ha igen, akkor bizony hihetö szerintem. Mint ahogy azt sem tudom, a feleseges vezetö statusban van-e. Azt viszont most mar tudom, hogy itt nem az a szokas,hoygha valaki idösebb, es mar többet dolgozott, akkor sokkal több a bere. A ber attol függ, mennyit er a munkaja. Az termeszetes,hogy gyakran az idösebb dolgozo munkaja is többet er, de nem mindig.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hete #8963 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Eva10 írta: Szia Decotext! Ne kövezz meg, ha nem 5000, de en akkor is ehhez hasonlpra emlekszem....szia: Eva

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Eva10

Több
13 éve 1 hete #9131 Írta: kovakove
kovakove válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Üdvözlök Mindenkit!

Nagyon sok hozzaszolast elolvastam es azt gondolom,hogy itt a forumozok altal leirt gondolatokbol,tapasztalatokbol lehet igazan sokat meriteni,amit mindenkinek nagyon szepen köszönök.
Egy-ket honapja regisztraltam erre az oldalra es azota annyi valtozas tortent az eletemben,hogy Wachmann-kent pötyögtetem a billentyüzetet a "Nachtschicht" kellös közepen :)
Kisse fura ezt kimondani,azok utan,hogy az ev elejen meg napelemszerelökent dolgoztam.
Az elmult 5evre visszagondolva,a hibat akkor követtem el,amikor mindig "rohantam"haza 4-5het utan,hogy majd csak törtenik valami.
Menet közben fejlödtem nyelvismeret teren,viszont mas területen nem gyarapodtam.
Az itt olvasott bejegyzesekhez mar nem nagyon kell kiegesziteni semmivel,hisz egy biztos.
Aki nem bizik annyira magaban,hogy önalloan keressen/vallajon munkat,vagy tenyleg nincs atombiztos hattere,az annak is nagyon örülhet,hogy egyaltalan lehetöseghez jut es azt ki is fizetik.
Amennyiben ez nincs meg,akkor jön a magyar es vele együtt a riziko.
Nekem kalandos utat kellett bejarnom es a tanulopenzt meg kellett fizetnem.
Most egy biztonsagi cegnel vagyok,ahova csak azert kerültem be...mert el nem tudtam kepzelni,hogy milyen is egy telepör elete.
Eleg összetett,mondhatni nyugdijas allas,epp ezert a napokban valtani fogok,
Valaki irt Deggendorf-rol(pont ma talaltam ott egy ceget aki napelemszerelöket keres)az elözö oldalakon.Jelentkeztem es ma delutan ha kipihentem az ejszaka faradalmait,fel is hivom öket,mert az öneletrajz meg önmagaban nem eleg.
Ambrusch hozzaszolasahoz pedig annyit szeretneki hozzafüzni,hogy szinte a szambol vette ki a szot,hisz a nemeteknek 3-4összefüggö mondta utan rendkivül jo velemenye van a magyarokrol (ami eleg sokatmondo kritika)es nekem is ra kellett jönnöm,hogy minel többet tudsz,annal több minden van amit meg tudni szeretnel,mert fontos.
Tovabbi szep napot mindenkinek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 1 hete #9160 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves kovakove !
Nem tudom melyik cégnél jelentkeztél, én az NFSZ honlapján találtam egy céget, most oda próbálkozom.
Elegem van az építőiparból, próbálok valami olyan szakmát keresni / betanulni, aminek jövője is van, a napelemes dolog ráadásul még érdekel is, a szerelgetés mindíg lekötött.

hisz a nemeteknek 3-4összefüggö mondta utan rendkivül jo velemenye van a magyarokrol

Igazad van, csak sűrűn előfordul az az apróság, hogy az előtted előfordult-kirugott-elment munkás alapján már eleve negatív előítélettel kezdessz, és ez esetben nem sokat segít. Alapesetben jó a dolog, én is túlestem rajta, rengeteg időt és energiát felemésztett, mire el tudtam magyarázni, ill. be tudtam bizonyítani, hogy nem minden melós egyforma, és nem minden magyar melósnak a szinonímája a lustaság és alkoholizmus. Mire sikerült, haza kellett jönni, mert a társak és főnökség nem tolerálták az eltérő dolgokat. :(
Kedves Ambrusch:

DE!!!, ha valakinek lehetősége van kint dolgozni német tudás nélkül, és legalább annyit keres, hogy megél belőlle, és még marad valamennyi (BEJELENTVE!!!) az ragadja meg a lehetőséget, de minden energiáját a nyelvtanulásra fordítsa.

Egyetértek Veled, csak ehhez előbb ki kell jutni, és itt a róka fogta csuka.
Üdv.: Miklós

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza