Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!
- horvathzsu
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
bruttó 6 eurót keresek majd, és három hónap után 6,30-at, a szállásért pedig levonnak havonta majd 230 eurót. Szerintetek tisztességes ajánlat ez? Várják jövőhéten a válaszom, hogy jövök-e vagy sem. Nem tudom mit tegyek. Köszi a válaszotokat.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bármennyire is nehéz, keress itt (vagy ilyen helyen) címeket és vedd fel privát a kapcsolatot az esetleges munkaadóval! Próbálj meg pl. egy-két hónapra kijönni turistaként, s nézz személyesen körül! (Megélhetés, lakás, költségek, közlekedés, stb.) Vannak olcsó motelek és turistaszállók amit meg lehet fizetni. Szerintem minél több "közvetítővel" tárgyalsz annál nagyobb esély van arra, hogy nem azt kapod amit vársz! (S akkor nagyon finoman fogamaztam!)babrafax írta: Végig olvastam az összes bejegyzést. Én még csak ki szeretnék menni de nagyon megfontoltan fogom csinálni. Hál ég vannak kint német és magyar ismerőseim egyaránt. Sokan csalódottan hazakullogtak pedig volt szakmájuk és bizony tapasztalatból tudom hogy jól beszélnek németül. Pár leendő hirdetővel már én is beszéltem telon keresztül. Persze mind magyar és közvetítő volt. Volt aki ilyen alapszavak jelentésével nem volt tisztában mint Krankenkasse vagy Steuernummer. Azt hitte hogy a német telo számától meg az akcentussal beszélt magyarjától dobok egy hátast. Bár kiváncsi lennék milyen Németországban élni de nem fogok kapkodni.
Annak idején én is igy jöttem ki. Volt 5000 DM (még márka volt!) a tarsolyomban ami hamar elfogyott, de gyökeret vertünk a családdal! Nyelvet viszont mind a négyen (nejem és két gyerek) beszéltük jól. A gyerekeim otthon nem csak az iskolában, hanem privát 3x egy héten, járt maszek németre, 4 évig német anyanyelvű ismerőshöz. (NDK-s volt valamikor, s Mo.-ra ment férjhez.) Láthatod, hogy milyen céltudatosan készültünk......
DCT
- muhaddib
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 9
A javaslatom a következő: ha úgy érzed, hogy nyelvtudásod még gyenge vagy a szakmai felkészültséged hiányos egy komolyabb munkához, akkor csak szigorúan a munkát nézd. Heti 45 óra lehet, hogy keménynek tűnik, de én itthon általánosságban minimum 52-t dolgoztam hetente. Amennyiben a pénzt megkapod rendesen akkor 4x45x6=1080 a béred, amennyiben ez bruttó, még lejön belőle minden. Ez nem egy magas fizetés, de ha otthon sehogy se találsz állást, vagy hajlandó vagy egy kicsit összehúznod magad, annak érdekében, hogy nyelvet tanulj, illetve, hogy a jövődbe befektess, akkor el kell gondolkozni ezen az álláson.
Ha netán hiteled van, és azt ebből szeretnéd törleszteni, nem biztos, hogy fog menni, de gondolj bele, hogy fél év alatt, ha hajlandó vagy tanulni, hajtani, akkor a nyelvtudásod fejlődésével kereshetsz másik munkát, amit el tudsz végezni.
Az élet Németországban se könnyű, ugyanúgy meg kell küzdeni a mindennapokkal, csak aki esetleg még nem élt külföldön, annak furcsa lehet, hogy a munkaadó tényleg annyit ad ami a szerződésben le van írva. Ha abban 5 perc szünet van naponta, akkor annyit kapsz, elvégre amit nem dolgozol, az nem haszon, veszteség. Ha azt írja, hogy alvóhely, ne is számíts többre, mint egy matrac egy eldugott helyen, nem lakást garantált, hanem alvóhelyet. Gondolj bele, hogy Magyarországon bármely állásnál mennyi esélyed van, ha alig beszéled a nyelvet, és mit fogsz esetleg kapni, ha mégis felvesznek? Ez a világon sehol se különb.
Nem elkeseríteni akarlak, hanem a nyers valóságra rávilágítani.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Nagyon precizen ecsetelted! A gondja azoknak akik otthonról jönnek, hogy csak itt kint veszik észre, mennyi mindent kapnak a magyar szociális rendszertől. Aztán megdöbbennek, hogy az a "nagy" kereset, amiről hallottak mégsem annyi amennyi. Ráadásul mindenről maguknak kell gondoskodniuk! Pl. munkahelyen, a bejárásért nem adnak semmit mint otthon!muhaddib írta: Zsu, nem akarlak elkeseríteni, de a próbahétre nem szokás fizetést adni, még Magyarországon is nagyon ritka, így az 50 Euro amit kaptál az tényleg az utiköltségedre kaptad, kifutotta vagy se, a te gondod. A cég megmutatta milyen az állás, milyen szállást tud adni, és eldöntheted, hogy azért a fizetésért amit ajánlottak tudod-e, akarod-e végezni.
A javaslatom a következő: ha úgy érzed, hogy nyelvtudásod még gyenge vagy a szakmai felkészültséged hiányos egy komolyabb munkához, akkor csak szigorúan a munkát nézd. Heti 45 óra lehet, hogy keménynek tűnik, de én itthon általánosságban minimum 52-t dolgoztam hetente. Amennyiben a pénzt megkapod rendesen akkor 4x45x6=1080 a béred, amennyiben ez bruttó, még lejön belőle minden. Ez nem egy magas fizetés, de ha otthon sehogy se találsz állást, vagy hajlandó vagy egy kicsit összehúznod magad, annak érdekében, hogy nyelvet tanulj, illetve, hogy a jövődbe befektess, akkor el kell gondolkozni ezen az álláson.
Ha netán hiteled van, és azt ebből szeretnéd törleszteni, nem biztos, hogy fog menni, de gondolj bele, hogy fél év alatt, ha hajlandó vagy tanulni, hajtani, akkor a nyelvtudásod fejlődésével kereshetsz másik munkát, amit el tudsz végezni.
Az élet Németországban se könnyű, ugyanúgy meg kell küzdeni a mindennapokkal, csak aki esetleg még nem élt külföldön, annak furcsa lehet, hogy a munkaadó tényleg annyit ad ami a szerződésben le van írva. Ha abban 5 perc szünet van naponta, akkor annyit kapsz, elvégre amit nem dolgozol, az nem haszon, veszteség. Ha azt írja, hogy alvóhely, ne is számíts többre, mint egy matrac egy eldugott helyen, nem lakást garantált, hanem alvóhelyet. Gondolj bele, hogy Magyarországon bármely állásnál mennyi esélyed van, ha alig beszéled a nyelvet, és mit fogsz esetleg kapni, ha mégis felvesznek? Ez a világon sehol se különb.
Nem elkeseríteni akarlak, hanem a nyers valóságra rávilágítani.
DCT
- szerzsike2
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Mire vonatokozik a kérdésed?horvathzsu írta: Nahát csak a tapasztalomat akarom leírni. Kijöttem 1 hét próbamunkára, mint küchenhilfe. Kaptam szállást, bár kicsit le volt pusztulva, se fürdő, se wc, csak egy ágy, meg egy asztal, meg egy kis mosdó. 44 órát dolgoztam, volt hogy 3x11 órát is. Ma jövök haza, de egy kicsit mérgesen, mert 50 eurót kaptam , amibe állítólag benne van az, hogy kifizették azt utiköltségemet. Úgy érzem át vagyok egy kicsit verve, nem erről volt szó.Most amikor eljöttem azt mondták bruttó 6 eurót keresek majd, és három hónap után 6,30-at, a szállásért pedig levonnak havonta majd 230 eurót. Szerintetek tisztességes ajánlat ez? Várják jövőhéten a válaszom, hogy jövök-e vagy sem. Nem tudom mit tegyek. Köszi a válaszotokat.....
A szállásra? Az tisztességes és olcsó!
A bérre? Az nem rossz, ha figyelembe veszed, hogy szakma nélküli segédmunkásnak számítasz és a túlórával jól kereshetsz!
Nem derült ki, hogy mennyit dolgoztál összesen. Az sem derült ki, hogy szerződéssel vagy feketén. S az is hiányzik hogy hol, melyik városban voltál, mert ez messze nem mindegy! Ha nem volt szerződésed, akkor viszont örülj hogy lyuk van azon a bizonyos testrészeden és legalább ennyit adtak! Ha szerződéssel dolgoztál akkor vedd figyelembe, hogy valósziínű a legrosszabb, 5-ös adócsoprtban voltál és az elvonások jóval magasabbak mint otthon!
DCT