Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 1 hónapja #25290 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

@dct:

S egyet jegyezz meg: becsületes közvetítők minden költséget vállalnak előre, és csak a munkábaállás után, a későbbi keresetedből kell a közvetítésidijat kifizetned! Sok esetben maga a cég bizza meg az ilyen közvetítőt, hogy keressen melóst, ekkor meg semmit nem fizet a munkavállaló! Amelyik közvetítő cég másképpen jár el, azzal nem kell foglalkozni!

HIbas info. A jogszabaly ugy szol, munkakozvetito a munkavallalotol nem kerhet jutalekot kozvetitesert. Jutalekot csak a munkaadotol kaphat.
Ez a jogszabaly.
Ettol fuggetlenul, tudom, hogy van mukodo, nem atvero, munkakozvetito aki ker utolag kozvetitesi dijjat. Nem tudom mi ra a kiskapu..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 1 hónapja #25310 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

mahlzeit írta: HIbas info. A jogszabaly ugy szol, munkakozvetito a munkavallalotol nem kerhet jutalekot kozvetitesert. Jutalekot csak a munkaadotol kaphat.Ez a jogszabaly. Ettol fuggetlenul, tudom, hogy van mukodo, nem atvero, munkakozvetito aki ker utolag kozvetitesi dijjat. Nem tudom mi ra a kiskapu..

A finomításod a lényegen nem változtat! Nem szabad előre kaszirózó "közvetítőkkel" foglalkozni! Hogy utólag ki milyen költséget vállal, azt majd eldöntik egy közös vitán a közvetítő, a munkaadó és a munkavállaló! A hangsúly az UTÓLAG -on van!

DCT

Több
12 éve 1 hónapja #25312 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

mahlzeit írta: Ettol fuggetlenul, tudom, hogy van mukodo, nem atvero, munkakozvetito aki ker utolag kozvetitesi dijjat. Nem tudom mi ra a kiskapu..

Okmányok fordítása, utazásszervezés, szállásszervezés....kávéfőzés, törölköző kölcsönzés, műkörmös szolgáltatás. Bármi ami nem munkaközvetítés.
A törvény az törvény... a kiskapu meg kiskapu, csak hülye aki bebújik rajta B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 1 hónapja #25313 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

DECOTEXT írta: Egy esetem volt 1988-ban! A HVG oldalán (!) hirdetett egy cég (magyarul és németül), hogy 20 DM-ért közvetit munkalehetőséget különböző szakmákban > számlaszámmal. (Nem tudom hányan küldtek oda lét, de mi másképp gondoltuk.) Haverommal, aki villanyszerelő mester, kimentünk Salzburgba a cimre. Mondanom sem kell, hogy se cég, se közvetitő iroda, csak egy név és egy postaláda. 20 perc múlva a gazdasági rendőrséggel tértünk vissza, akik nulla perc alatt megtalálták a tulajt......egy külföldre "szakadt" hazánk fia volt! Mi meg haza, s volt egy jó kis utunk a "sógoréknál".... Fura módon, soha többet nem jelent meg a HVG-ben a hirdetés!! Hogy mi röténhetet..... nem is tudom.....?? ( Viszont a tankoláson kivűl semmilyen kárunk nem volt, de tapasztalatunk az igen!! )
;)

Könyörgöm mondd, hogy volt kishatár átlépési engedélyed és soproni lakos voltál....1988-ban még csak 3!!! évente mehettél nyugatra......A legtöbb esetben úgy írsz a 80-as évekről mintha szabadon rohangálhatott volna a honpolgár a nyugat és kelet közt. Ez nem így volt!!!!!
Ma egy Salzburg-BP út megtétele a legtöbb munka után vágyakozónak üzemanyag címszóval egy kész anyagi csőd!
A többi korrekt. Ha megkeresed a közvetítőket akik mézesmadzagot lógatnak, szinte mindig csak postaláda formájában léteznek.

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #25316 Írta: rekka76
rekka76 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok!
Németországba keresnek gyors éttermi takarítót illetve parkoló őröket,idős gondozókat,fodrászt.
előre pénzt nem kérnek,saját autóval kéne kimenni,szállást biztosítanak,2 hetente fizetés,1 hónap után vonják le a 300 euro közvetítői díjat,amit 1x kell kifizetni,ha kell cégen belül raknak más területre,állásra...de,sajnos ez mind nem igaz...2 heti egyeztetés után ment ki a férjem,takarítani,olyan állapotokkal találkozott ami nagyon messze volt a szóban elhangzottaktól,a putri az különb...se fűtés,se wc,se fürdő.. azt mondták átmeneti, lesz jobb szállás,1 hét után jött haza miután elzavarták a felháborodása miatt..a közvetítők. tóth falkó és oláhné kerpács erika!!!!!!nagyon kedvesek ,aztán meg nekik áll feljebb mert hiszen te akartál annyira dolgozni,hát tessék nesze neked meló,meg fizetés! a facebookon is és minden hírdető oldalon fent vannak,vigyázzatok velük!

Több
12 éve 1 hónapja #25319 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kfz írta:

DECOTEXT írta: Egy esetem volt 1988-ban! A HVG oldalán (!) hirdetett egy cég (magyarul és németül), hogy 20 DM-ért közvetit munkalehetőséget különböző szakmákban > számlaszámmal. (Nem tudom hányan küldtek oda lét, de mi másképp gondoltuk.) Haverommal, aki villanyszerelő mester, kimentünk Salzburgba a cimre. Mondanom sem kell, hogy se cég, se közvetitő iroda, csak egy név és egy postaláda. 20 perc múlva a gazdasági rendőrséggel tértünk vissza, akik nulla perc alatt megtalálták a tulajt......egy külföldre "szakadt" hazánk fia volt! Mi meg haza, s volt egy jó kis utunk a "sógoréknál".... Fura módon, soha többet nem jelent meg a HVG-ben a hirdetés!! Hogy mi röténhetet..... nem is tudom.....?? ( Viszont a tankoláson kivűl semmilyen kárunk nem volt, de tapasztalatunk az igen!! )
;)

Könyörgöm mondd, hogy volt kishatár átlépési engedélyed és soproni lakos voltál....1988-ban még csak 3!!! évente mehettél nyugatra......A legtöbb esetben úgy írsz a 80-as évekről mintha szabadon rohangálhatott volna a honpolgár a nyugat és kelet közt. Ez nem így volt!!!!!
Ma egy Salzburg-BP út megtétele a legtöbb munka után vágyakozónak üzemanyag címszóval egy kész anyagi csőd!
A többi korrekt. Ha megkeresed a közvetítőket akik mézesmadzagot lógatnak, szinte mindig csak postaláda formájában léteznek.

Ez a 80as evek ide-oda rohangalok nyugatra, kulfoldi rendszamu autom van etc. storyk mar nekem is feltuntek:) ez, hogy mukodott anno? En minden nyaramat az osztrak hatartol 30km-re toltottem, de nem emlekszem, hogy a nepek rohangaltak volna at a sogorekhoz. Inkabb oket vartak, hogy hozzak a kemeny valutat a kolbaszert, a termal furdoert..:)