Milyen iratokra lesz szükségem?
- nagytotya
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 19
13 éve 1 hónapja #8101
Írta: nagytotya
nagytotya válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
Szia!
Én lefordíttattam minden bizonyítványt hivatalosan, de nem a magyar fordítóirodával, hanem egy német céggel, akik bíróság által felesketettek és hitelesítési joggal rendelkeznek. Ők magyarul, románul, németül, angolul fordítanak és postaköltséggel együtt olcsóbbak voltak, mint itthon. Beszkenneltem a bizonyítványokat, elküldtem és egy hét múlva megkaptam a fordításokat hitelesítve, pecséttel, számlával együtt. Ezután kellett utalnom a pénzt.
Ide leírom a weblapjukat( ha törvényellenesen cselekedtem kedves Gergoo, kéretik törölni vagy másképpen az érintettekhez eljuttatni, én nem értek a fórumozás trükkjeihez ): www.yourtranslator.de/
Ja és elfogadták a jövendőbeli munkahelyemen ahol nov. 14-én kezdek.
Üdv!
nagytotya
Én lefordíttattam minden bizonyítványt hivatalosan, de nem a magyar fordítóirodával, hanem egy német céggel, akik bíróság által felesketettek és hitelesítési joggal rendelkeznek. Ők magyarul, románul, németül, angolul fordítanak és postaköltséggel együtt olcsóbbak voltak, mint itthon. Beszkenneltem a bizonyítványokat, elküldtem és egy hét múlva megkaptam a fordításokat hitelesítve, pecséttel, számlával együtt. Ezután kellett utalnom a pénzt.
Ide leírom a weblapjukat( ha törvényellenesen cselekedtem kedves Gergoo, kéretik törölni vagy másképpen az érintettekhez eljuttatni, én nem értek a fórumozás trükkjeihez ): www.yourtranslator.de/
Ja és elfogadták a jövendőbeli munkahelyemen ahol nov. 14-én kezdek.
Üdv!
nagytotya
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gizella, Lizy007, dobi
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- dzsepetto
- Látogató
13 éve 4 hete - 13 éve 4 hete #8933
Írta: dzsepetto
dzsepetto válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
Sziasztok azt szeretném megkérdezni,hogy milyen papirok kellenek egy Német céghez való belépéshez?Válaszotokat előre is köszönöm!
- Csengebobo
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12510
Írta: Csengebobo
Csengebobo válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
Kedves Mindenki a fórumon!
Kis családommal (párom, és 5 hónapos kisfiam) 1 hónap múlva költözünk Düsseldorfba.
A párom kapott ott munkát, a munkáltatója magyar, viszont mivel 30 éve kint van és ez eddig nem foglalkoztatott magyarokat (egyébként baráti ismerős), nem tudja milyen papírokra, dokumentumokra van szükség itthonról ahhoz, hogy kint dolgozhasson. A probléma az, hogy az APEH és a TB sincs egészen képben ezzel kapcsolatban, csak lemondó nyilatkozatokról kaptunk formanyomtatványokat.
A kérdésem az lenne, hogy azért nem tudják, mert nincs semmire szükség itthonról, a külföldi munkavállaláshoz? Ha mégis mi mindent kellene beszereznünk? Valamint itthon le kell mondanom a családi pótlékot és a gyest ahhoz, hogy kint megkapjam?
Ha már kint vagyunk mi az ügyintézés menete, nekünk kell intézkednünk, vagy a munkáltatónak?
Kérem ha valaki tud segíteni, informálni tegye meg.
Olvastam az ehhez kapcsolódó fórumom megjegyzéseket... viszont szeretném rendesen átlátni ezért kérem a segítségeket.
Szép estét mindeninek. Csenge
Kis családommal (párom, és 5 hónapos kisfiam) 1 hónap múlva költözünk Düsseldorfba.
A párom kapott ott munkát, a munkáltatója magyar, viszont mivel 30 éve kint van és ez eddig nem foglalkoztatott magyarokat (egyébként baráti ismerős), nem tudja milyen papírokra, dokumentumokra van szükség itthonról ahhoz, hogy kint dolgozhasson. A probléma az, hogy az APEH és a TB sincs egészen képben ezzel kapcsolatban, csak lemondó nyilatkozatokról kaptunk formanyomtatványokat.
A kérdésem az lenne, hogy azért nem tudják, mert nincs semmire szükség itthonról, a külföldi munkavállaláshoz? Ha mégis mi mindent kellene beszereznünk? Valamint itthon le kell mondanom a családi pótlékot és a gyest ahhoz, hogy kint megkapjam?
Ha már kint vagyunk mi az ügyintézés menete, nekünk kell intézkednünk, vagy a munkáltatónak?
Kérem ha valaki tud segíteni, informálni tegye meg.
Olvastam az ehhez kapcsolódó fórumom megjegyzéseket... viszont szeretném rendesen átlátni ezért kérem a segítségeket.
Szép estét mindeninek. Csenge
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #12514
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
Kedves Csenge,
mivel munkavállalási engedélyre már nincs szükség, ezért csak be kell jelentenetek az ország elhagyását, és le kell mondani a családi pótlékot(arról a másik topicban olvashatsz)
Aztán ki kell váltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát az utazás idejére és az első hétre(gondolom annyi idő alatt elintézitek a német biztosítást).
Ha kijöttök, akkor meg az egészet meg kell ismételni, csak fordítva
Hogy kinek a feladata? Jó munkáltató biztosan segít, de elsősorban ez nektek fontos..
Ne feledkezzetek meg az iratok lefordíttatásáról.
Sok sikert
mivel munkavállalási engedélyre már nincs szükség, ezért csak be kell jelentenetek az ország elhagyását, és le kell mondani a családi pótlékot(arról a másik topicban olvashatsz)
Aztán ki kell váltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát az utazás idejére és az első hétre(gondolom annyi idő alatt elintézitek a német biztosítást).
Ha kijöttök, akkor meg az egészet meg kell ismételni, csak fordítva
Hogy kinek a feladata? Jó munkáltató biztosan segít, de elsősorban ez nektek fontos..
Ne feledkezzetek meg az iratok lefordíttatásáról.
Sok sikert
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Csengebobo
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 141
12 éve 10 hónapja #12518
Írta: peteratde
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
peteratde válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
Feltétlen hozzátok magatokkal a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, és ha van érvényes útleveletek, akkor azt is, mert érdekes módon még mindig jobban szeretik egyes helyeken, bár elfogadják a személyit is. Ha hosszabb időre jöttök, érdemes gondoskodni róla, hogy ne mostanában járjanak le.
Az itteni munkavégzéshez más nem kell csak bejelentkezés az adóhivatalnál, de ahhoz kell bejelentett lakcím
A (beteg)biztosítás magamnak nekem kellett intézni a kollégámnak a munkahely intézte.
A gyereknek hozzatok születési anyakönyvi kivonatot, és hozzatok házasságit is.
Az itteni munkavégzéshez más nem kell csak bejelentkezés az adóhivatalnál, de ahhoz kell bejelentett lakcím
A (beteg)biztosítás magamnak nekem kellett intézni a kollégámnak a munkahely intézte.
A gyereknek hozzatok születési anyakönyvi kivonatot, és hozzatok házasságit is.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 10 hónapja #12543
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Milyen iratokra lesz szükségem?
1) Lakcim bejelentö,
2) Munkaszerzödes,
3) szemelyi igazolvany,
A többi bejelentest intezi a munkaltatod.
2) Munkaszerzödes,
3) szemelyi igazolvany,
A többi bejelentest intezi a munkaltatod.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!