Munkahelyi baleset
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Sajnos nem tudok gyakorlati tanacsot ajanlani tehat - Evahoz csatlakozva - en is csak jobbulast szeretnek kivanni. Meg az jutott eszembe hogy mikor engem komoly baleset ert - nem Nemetorszagban, tehat lehet hogy itt mas a rendszer - nekem felajanlottak ingyen pszichologiai tanacsadast hogy fel tudjam dolgozni ami tortent. Ez lehet hogy most lenyegtelennek tunik mert arra koncentralsz, erthetoen, hogy a penzugyeid rendben legyenek illetve hogy fizikailag felepulj, de nekem hosszu tavon nagyon sokat segitett a tanacsadas. Ha az orvos eddig nem emlitette, esetleg erdemes lenne rakerdezni hogy a biztositasod fedezne-e pszichologust / tanacsadast; ha igen, akkor konnyen lehet hogy ez nemet nyelven lenne csak elerheto, de ez is hasznos lehet. (Az sem lehetetlen hogy talalnak valakit aki beszel magyarul.)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
szia:
Eva
- lichardttomi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Agnes6228
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
A segítségeteket szeretném kérni, férjem Németországban dolgozik 1 hónapja, a munkahelyén baleset érte. Azt már kinyomoztuk hogy a kórházi ellátást, gyógyszereket stb. téríti a biztosító. A baleset után 1 héttel megszűnt a munkaviszonya, bejelentkezett a munkaügyi központba, ahol közölték, hogy nem jár neki az ellátás mert túl kevés a ledolgozott napja, a kérdés az hogy mivel még mindig kórházban van, kap a munkaviszony megszűnte után is térítést azaz táppénzt vagy sem? Sajnos erre nem találtam választ sehol.
Segítségeteket előre is köszönöm!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Agnes6228 írta: A baleset után 1 héttel megszűnt a munkaviszonya, bejelentkezett a munkaügyi központba, ahol közölték, hogy nem jár neki az ellátás mert túl kevés a ledolgozott napja, a kérdés az hogy mivel még mindig kórházban van, kap a munkaviszony megszűnte után is térítést azaz táppénzt vagy sem?
Semmilyen táppénzt nem fog kapni. A táppénzt hat hétig** a munkaadó fizeti, s csak utána lép be a betegbiztositó! Mivel a munkaviszonya megszünt a próbaidöben, igy semmi nem jár neki! Szerintem a további kezelésekröl és ellátásról azonnal konzultáljatok a biztositóval (a magyar?) mert lehet, hogy csak a sürgösségi ellétást kapta, s ezután már penzbe kerül.... sok.... sok pénzbe!
**Azonos betegségre, évente!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Azert ez nem olyan egyszeru. Ha munkahelyi baleset volt, akkor a ceg felelossegvallalasa a temaban a baleset korulmenyeitol fug. Elismertek e, nem, tenyleg munkahelyi baleset volt e stb.. Errol nem irt a kerdezo.DECOTEXT írta:
Agnes6228 írta: A baleset után 1 héttel megszűnt a munkaviszonya, bejelentkezett a munkaügyi központba, ahol közölték, hogy nem jár neki az ellátás mert túl kevés a ledolgozott napja, a kérdés az hogy mivel még mindig kórházban van, kap a munkaviszony megszűnte után is térítést azaz táppénzt vagy sem?
Semmilyen táppénzt nem fog kapni. A táppénzt hat hétig** a munkaadó fizeti, s csak utána lép be a betegbiztositó! Mivel a munkaviszonya megszünt a próbaidöben, igy semmi nem jár neki! Szerintem a további kezelésekröl és ellátásról azonnal konzultáljatok a biztositóval (a magyar?) mert lehet, hogy csak a sürgösségi ellétást kapta, s ezután már penzbe kerül.... sok.... sok pénzbe!
**Azonos betegségre, évente!
Na ilyenkor tenyleg jol johet egy jogi biztositas vagy a szakszervezet erdekvedelme.