Munkahelyi baleset
- Eva10
- Látogató
Föleg ha a környeken talal az ember ujabb munkat, akkor biztosan elkiseri az info.
Mas: en masfel honapja elköltöztem masik lakasba. Azota meg egyik kolleganömmel sem beszeltem erröl, csak most szerdan egy közös vacsoran. De mar tudtak! Ennyit az info aramlasarol.
sziasztok:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peary
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 2
Nagyon kedves volt tőletek,hogy foglalkoztatok az ügyemmel!
Igy távol az otthonomtól,jó érzéssel tölt el,hogy a magyarokba is van lojalitás!
A baleset a munkahelyemen történt,én egy szobalány vagyok,és a 100 szobás hotelba 4-en dolgozunk,és sajnos az én hibám volt,mert siettem és igy leestem a lépcsőről,erről valóban nem a főnőköm tehet,viszont én az gondoltam,ha valami jár az jár,mert az biztos,hogy nem dirrekt estem le a lépcsőről!Sajnos bele kellett mennem az 50%-ba,de keresek másik munkahelyet!
Mégegyszer nagyon köszönöm,én csak ezért regisztráltam erre az oldalra,de ezekután,már biztos,hogy napi szinten látogatom!
MInden jót kívánok!
Peary!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Peary! Én nem tenném mert ebben ismét egy ellentmondás van! Vagy belemész az 50%-ba , mert lojális vagy, vagy nem > követeled (s megkapod ebben az esetben) az igazadat és akkor keresel új mukahelyet, mert valószínű, hogy ezek után a munkadód nem lesz a haverod! Ezt viszont így nem értem! Ha mindenképpen el akarsz onnan menni akkor követelj ki belőlük mindent!!!!peary írta: A baleset a munkahelyemen történt,én egy szobalány vagyok,és a 100 szobás hotelba 4-en dolgozunk,és sajnos az én hibám volt, mert siettem és igy leestem a lépcsőről, erről valóban nem a főnőköm tehet, viszont én az gondoltam, ha valami jár az jár, mert az biztos, hogy nem dirrekt estem le a lépcsőről! Sajnos bele kellett mennem az 50%-ba, de keresek másik munkahelyet!
Nos, az ilyen esetkere jó mindig, a jogi biztositás! Én mindenkinek ajánlom,
hogy amilyen gyorsan csak lehet kössön megn egyetn valamelyik biztositónál!
DCT
- lichardttomi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
lichardttomi írta: sziasztok,egy betonfúró-vágó cégnél dolgozom,és pénteken egy stuttgarti építkezésen dolgoztunk,amikor a falon lévő vágógépük 2,3m hosszú,20cm széles vezető sine levételkor elszabadult,és levágta a jobb kezem mutatóujjának utolsó percét,tehát az ujjam rövidebb lett 3-4 cm-rel........korházba vitt a kollegám,ahol nagyon jó ellátást kaptam.Táppénzre vettek,holnap viszem be a papírjaimat az aok-hoz.Főnököm megkérdezte,h akarok e még felépülés után ott dolgozni,temészetesen igent mondtam.Rendelkezem mini-jobbal egy elit sváb étteremben,ahová bementem,mutattam a főnökömnek h mi történt,közölte h a felépülés után számít rám, meg van elégedve,ami örömmel töltött el.Még nem volt ilyen esetben részem,így kérlek titeket,segítsetek,h mi fog következni ez után..........Mi lesz aok-nál,stb stb......Köszönöm........
Tudtommal a kórház nem vesz táppénzre, hanem a körzeti orvosod! (Ebben azonban nem vagyok biztos, csak hallottam ilyet!) Szerintem ez munkahelyi baleset, tisztázni fogják, hogy kinek a hibája! Ha betartottál minden előírást és munkavédelmi utasitást (pl. védőkesztyű, stb) akkor a munkaadó a mumus és 100% jár az egész betegséged idejére! Ha Te voltál figyelmetlen, vagy valamit nem tartottál be, akkor gány van, de szerintem akkor is kell, hogy kapj táppénzt! Pontos jogi választ csak az AOK tud ajd adni ha beszéltek a munkaadóddal! Szerintem a minijob után nem fogsz egy fillér táppénzt sem kapni, ha meg a fő munkaadód (a betonfúrók) nem tudtak a minijobról, meg is monyoznak, mert valószínű "nagyon fáradtan mentél dolgozni, mivel engedély nélkül pincérkedtél"!
Majd informálj bennünket a részletekről! Legális
volt a minijob? Tudott erről a munkaadód?
DCT
- lichardttomi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0