- Köszönetek: 141
Munkahelyi baleset
- peteratde
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
Ezt nagyon gondold meg.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platina fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 604
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Viszont en igazabol senkivel sem ertek egyet teljesen. Mert nem tudom, hogyan törtent a munkahelyi baleset, mennyi volt benne a munkaltato hibaja, vagy csak eppen a munkahelyen törtent. Azt sem tudom, hogy ha baleset, akkor nem az Unfallkasse fizeti-e. Mindenesetre nekem több minden kerdes itt.
De ha a munkaltato valamit el akar tusolni, akkor kerdes, hogy meg kell-e tartani ezt a munkat, mert ha egyszer csinalja, maskor is fogja.
De mivel nem ismerjük a helyzetet pontosan, nehez.
Van egy ismerösöm, tovabbkepzesre ment, es nekiment a szalagkorlatnak az autopalyan. Elegge megütötte magat, sokaig betegallomanyban volt, es munkahelyi balesetnek szamitott. Amugysem volt olyan biztos a munkahelye, voltak mar problemai, fel is mondtak neki.
Mindenesetre hasonlonak en mint munkaltato, nem örülnek. Ha hibas vagyok, az mas kerdes, de ha a dolgozo rosszul lep a munkehelyen es ebböl baja lesz, azt nem tartom hibamnak akkor sem, ha munkahelyi balesetnek szamit, mint ahogy azt sem, ha munkaba menet vagy jövet törtenik valami.
sziasztok:
Eva
- mahlzeit
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 604
Egyik kollegaval tortent, hogy egy uzleti uton a hotelban, furdokadban elvagodott, osszevissza torte magat. A ceg mondta, hogy nem munkahelyi baleset, hiaba uzleti uton tortent baleset. Az illeto nem fogadta el. Birosagon pereskedtek joideig, majd a munkaltato nyert. De ezen elvitatkoztak a jogaszok jopar napot.
- Eva10
- Újonc fórumozó
-
- Köszönetek: 0
Ugyanakkor hiaba szamit esetleg munkahelyi balesetnek egy munkaba menet, vagy jövet, vagy akar az üzleti uton törtent baleset, ilyen utan en bizony felmondanek. Mert jogilag lehet, igaza van, de emberileg: vigyazzon a közlekedesnel, vagy vigyazzon a fürdökadban....
Termeszetesen amire köteleznek, ki kellene fizetnem, de nem kellene ez a munkaerö tovabb. Ugyanakkor ha en hibaztam, vagy igazi munkahelyi baleset, az mas. Pl itt nem szabad a takaritonönek kivülröl ablakot mosni, pont a balesetek elkerülese miatt. Külön ceg csinalja.
szia:
Eva
- DECOTEXT
-
- Nem elérhető
-
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Mahzeit! Pontosan azért mondtam hogy:mahlzeit írta: Ezert is irtam, hogy ez kemeny jogi eset! Teljesen mindegy mit gondolunk. (En abban ertettem egyet Peteratde-vel, hogy a hulyeseg hataran tul mar nem kell lojalisnak lenni)Egyik kollegaval tortent, hogy egy uzleti uton a hotelban, furdokadban elvagodott, osszevissza torte magat. A ceg mondta, hogy nem munkahelyi baleset, hiaba uzleti uton tortent baleset. Az illeto nem fogadta el. Birosagon pereskedtek joideig, majd a munkaltato nyert. De ezen elvitatkoztak a jogaszok jopar napot.
Természetsen ha valóban munkahelyi baleset volt akkor a munkvállalónak igaza van. Ezt én sem kétlem! Kérdés, hogy megéri e neki hogy érvényesitse is az igazát jogilag! Ahogy Éva irta! (Ő munkaadó) Ha egy ilyen kolaga van a "falkában" akkor azt azonnal leépítik.UI: lehet csökönyösen is! Akkor előbb utóbb megszivod, mert ez itt nem szocális állam! A munkaadó vissztértedkor el fog bocsájtani, csökkenő megrendelések miatt.... vagy kitalál valamit amiért Te mész...s ez nem nehéz!
Nos, akkor most X, jó nagyot rúgott a canis mergába *, mert ugyan megkapott minden lét, s az összes járandóságot, de kereshet újabb munkát! Abban meg nem vagyok biztos, hogy a következő munkahelyén nem fogja e az információ követni.... Ez csak egy telefon a két cég között, még akkor is ha ez nem legális!
DCT