tom126 esélyei

Több
12 éve 7 hónapja #17853 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

A korabban emlitett nyelviskolahoz szeretnek hozzaszolni, nem tudom, meg aktualis-e. En is elvegeztem 2 honapot naluk az intenzivbol (ugy 3 eve..), nem rossz (nyelvtanfolyam letere), de persze sok mulik a csoporton, ha lassuak lehuznak, es nem lesz eleg dinamikus az ora, es elbobiskolsz :) Csodat ne varj tole, en voltam messze a legjobb a csoportban, kozel 100%-os lett mindket tanfolyam vegen a tesztem, de sajnos meg mindig nem tudok nemetul... De arra jo, h ad egy nyelvtani alapot, amit egy ilyen nehez nyelvnel lehet nem baj ha az anyanyelveden is hallasz egyszer, es erre mar lehetne nemet kornyezetben fejleszteni. Hazi feladat nalunk nem volt olyan sok, en a buszon megcsinaltam hazafele.
vigyel szendvicset, nincs bufe. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: tom126

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• tom126
  • tom126 profilkép Témaindító
  • Nem elérhető
  • New Member
  • New Member
  • Aki barátot talál, kincset talál!
Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17855 Írta: tom126
tom126 válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

Nem, csodát nem várok! Arra mindenképp jó, hogy a napi öt óra német hallgatás nem kevés! Több, mint otthon magától csinálná az ember és biztos hogy ad némi nyelvtani alapot. Még azon gondolkodom, hogy húzzam-e vele az időt?

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17858 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

Napi 5 órán keresztül németet tanulni pár perces szünetekkel nem lehet, illetve szerintem nem hatékony. Én heti 2x90 percet skyp-on tanulok a magántanárral, de az óra végére elfáradok. Nem azért mert lusta lennék, vagy lassú a felfogóképességem /45 vagyok már-még, ez tök jó kor / hanem mert ez egy idegen nyelv, és ülepednie kell a megtanultaknak. Ha nekiesel ennyi órával egy nap, hát borítékolom, hogy pár napon belül föladod, mert nem tudod megemészteni a töményen rád nyomott nyelvtant. Többet jelent ha naponta 1-2 órát szünetekkel tanulsz, és közben veszel magánórát.
De ez csak az én véleményem... és igen érdemes, sőt muszáj ahogy írtad húzni ezzel az időt, mert nincs annál rosszabb amikor beszélnek hozzád németül és Te azt sem fogod tudni, hogy kedd van-e vagy 20 dkg.
Ne indulj el német tudás nélkül! / saját tapasztalat /

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17859 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

Szia tom126!

Holnap fogom kezdeni ezt a tanfolyamot és ha érdekel majd szivessen beszámolok neked, hogy pontoson mit is jelen a napi 5óra németezés (persze ez egyén függő). Még soha nem tanultam németet úgy hogy most fogok előszőr belekóstolni a német nyelv szépségébe :)
Véleményem szerint semmiképp nem időhúzás, a férjem már kinn dolgozik mi is megyünk utánna (ha vége a tanfolyamnak) de nem lett volna ésszerű 0 tudással kiköltözni. Tudom ezzel a tanfolyammal sem válton meg a világot, de legalább eltudok indulni a tanulásban. Mi több programot letöltöttünk a netről és feltankoltunk nyelvkönyvekből.
Sok sikert a tanuláshoz!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17860 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

Szugya írta: Napi 5 órán keresztül németet tanulni pár perces szünetekkel nem lehet, illetve szerintem nem hatékony. Én heti 2x90 percet skyp-on tanulok a magántanárral, de az óra végére elfáradok. Nem azért mert lusta lennék, vagy lassú a felfogóképességem /45 vagyok már-még, ez tök jó kor / hanem mert ez egy idegen nyelv, és ülepednie kell a megtanultaknak. Ha nekiesel ennyi órával egy nap, hát borítékolom, hogy pár napon belül föladod, mert nem tudod megemészteni a töményen rád nyomott nyelvtant. Többet jelent ha naponta 1-2 órát szünetekkel tanulsz, és közben veszel magánórát.
De ez csak az én véleményem... és igen érdemes, sőt muszáj ahogy írtad húzni ezzel az időt, mert nincs annál rosszabb amikor beszélnek hozzád németül és Te azt sem fogod tudni, hogy kedd van-e vagy 20 dkg.Ne indulj el német tudás nélkül! / saját tapasztalat /

Egy hónap német nyelvterületen, úgy hogy csak németajkuak között vagy, többet ér minden DVD / program / könyv / tanfolyam-nál!! S nem is biztos, hogy drgább ha pl. a hegyekben gazdáknál kersünk alkalmi munkákat. Még ma is divat pl. az " E r n t e h e l f e r ". Ez olyan személy aki végig vándorol az ilyen farmeroknál a termény betakaritáskor és besegit szállásért/kajáért/ s kisebb fizetésért egyéb mezőgazdasági munkáknál! Egy nyár igy, a hegyekben, s garantáltan beszélsz németül, s még csak pénzbe sem került! Sőt kerestél vele.
Szerintem aki ma Mo.-on igy is úgy is munkanélküli, az fogjon hozzá! Mit veszithet?

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, nagyberci, tom126

Több
12 éve 7 hónapja #17898 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: tom126 esélyei

Kedves Decotext!
Abban teljesen igazad van, hogy németajkú környezetben sokkal egyszerűbb a nyelv elsajátítása, de ha egész nap tehenet fejek meg szénát gyűjtök akkor mikor és kivel tudok egyáltalán németül beszélni? :silly:
Vidéki lány vagyok, a gazdaságban végzett munka nem ismeretlen számomra, édesanyámék még most is falun laknak, de egy idegen nyelvet a mai világban már egyszerűbb módszerekkel is el lehet sajátítani, de azt sem vonom kétségbe, hogy 23 éve éve amikor Te kimentél még ez működött! :laugh: