Beiskolázás

Több
12 éve 7 hónapja #16955 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Igen az igaz, hogy valamit felfog, de pl. a német leckét is tök mechanikusan próbálja megoldani, pl most volt a főnevekből képzett melléknevek (az -ig végződéssel a főnévből melléknév tud lenni :)), és ő a megadott példa alapján egyszerűen hozzácsapta az ig-et a szóhoz, és elöljáróval, nagybetűvel leírta az egészet... fogalma se volt, hogy az egyik szó főnév, a másik melléknév, csak a főnevet írjuk nagybetűvel, nem is értette a szavak magyar jelentését.. égnek ált a hajam. Meghozattam a Deutschmobile gyerek német sorozatot és elkezdtem vele tanulni. Számítógépes programokkal régóta próbálkozik (Rosetta Stone és hasonlók) kattintgatni már szépen tud, de meg se szólal! Ezért kell nekem leülni minden délután, de hát nekem se sok erőm marad estére a der-das-die-nek nekiállni türelmesen. Ki se dugja az orrát a lakásból, van internet, számítógép, TV kibekkeli szépen a napot. Itt sajna csak egy suli van ez egy 8000 fős falu...de tündérek az osztálytársai a tanárnéni mindenki... :(

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #16959 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

bayer írta: Önkéntes tűzoltók itt is vannak, de mit kezdjen velük 10 évesen? Ezt a délutáni iskola dolgot sosem értettem meg teljesen, hogy működik ez? Most indult egy Ganztagschule program, de pl. költségekről nem találok semmit...ebéd, ilyesmi hogy van itt vajon?

Ez nem játék! Az önkéntes túzoltóságnak itt nagy tradiciója van. Csoportokra van osztva. Vannak kicsik és nagyok s felnőttek! Vannak foglalkozások stb. Nagyon érdekes és a fő dolog, hogy "team" az az csoportosan megy minden! Készülnek a húsvéti tábortüzre (Osterfeuere) stb. A fiam is elhúzta a száját az elején, s azóta is benne van s ma már 31 éves. Rangja van, az összes nagy gépre van jogsija stb. Komoly dolog!

Az egésznapos iskola olyan mint náluk a napközi volt. Ott csinálják (felügyelettel) a házi feledatot, vannak foglalkozások stb. Szakkörök, sport, s egyéb. Hogy van e kaja az iskolánként változik! A fiam esetében volt kaja, de nem tudom mennyibe kerőlt mert már vagy 15-20 éve volt! Szerintem nagyon jó!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kristina

Több
12 éve 7 hónapja #16969 Írta: Kristina
Kristina válaszolt a következő témában: Beiskolázás

szia,

fogalmam nincs ,hogy mukodik a napkozi itt kinnt.Amikor beirattam a fiam akkor kaptam egy papirt amin meg lehetett igenyelni az ellatast.Ebben a suliban " Köln " ket fele napkozi lehetseges...Az elsonel csak 2-ig vigyaznak a gyerekekre es nem kapnak ebedet sem..A masodik verzioban 5-ig lehetnek ott a gyerekek kapnak ebedet es valami uzsonnat is ...Mindketto fizetos,de kulonbozo az ar.Teljesen tele volt mindket napkozi ,csak abban az esetben veszik fel ha a szulo dolgozik....:)))Jelenleg ugy dolgozom ,hogy meg tudom oldani a dolgot.
A Te kisfiad viszont ha nem szeret az iskolaban ,akkor inkabb a sulin kivul probalnam megoldani azt ,hogy kicsit lekosse magat...
Tudom ez sem olyan egyszeru ,mert sportra is hozni vinni kell kiveve ha olyan helyen laktok ahol tud egyedul kozlekedni...Azt irtad faluban eltek,akkor ez lehet ,hogy nem is nagyon problemas...:)))szep napot.. :)

Több
12 éve 7 hónapja #16970 Írta: Kristina

szia Decotext,

utana fogok nezni van-e ilyen lehetoseg nalunk is ,mert biztos tetszene az en fiamnak is...
gondolom itt nalunk Kölnben is letezik onkentes tuzoltosag... :)

Koszi az otletet...

Több
12 éve 7 hónapja #16971 Írta: Kristina

Nem probaltatok meg azt ,hogy otthon is nemetul beszeljetek?Mert akkor lehet,hogy konnyebben kezdene el nemetul beszelni...Az is lehet,hogy ennyire maximalista,ugy gondolja addig nem szol ameg nem tudja tokeletesen...:)))De ha hallja ,hogy mas is hibazik neha akkor nem gorcsol es elkezd beszelni...

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17078 Írta: dingice
dingice válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Mi most nyáron készülünk kiköltözni Mainburg mellé. Elvileg végleg, de majd meglátjuk működik-e dolog.. A gyerekek miatt döntöttünk így itt Mo.-on egyre rosszabb a helyzet , lehet 5 diplomád akkor se mész vele semmire, a sport is csak akkor megy, ha van kapcsolatos, és főleg pénzed!
Szóval 3 gyerkőcünk van, a legnagyobb 19éves, ő itt Szegeden fog egyetemre járni, nem jönne velünk. (Nem akar- imádja németországot, emelt szinten tanulta a nyelvet, megvan a nyelvvizsgája németből is angolból is..-biztos utánunk jön egyébként :) )
A középső fiam most 7.-es. Majdnem kitűnő tanuló, minden közösségi dologban benne van , versenyekre jár- épp most megy megyei német versenyre, ahol tavaly különdíjat kapott ! :) Szóval nagyon jól megy neki a német, emelt szinten tanulja már régóta, és állítom ő a legjobb a csoportban.
Van még egy egy éves kicsi manócskánk, őt végül is nem érinti ilyen részt a dolog neki lesz a legjobb szerintem.
Szóval a kérdésem milyen suliba járhatna a fiam, ahol megfelelően jó képzést kaphat (mit itt egy gimiben), és magasabb szintre juthat..Hova írassuk, ehhez mi szükséges?
Ezen kívül nagyon fontos, hogy nagyon jól focizik, jelenleg a Budapest Honvédhoz hordjuk edzeni, de a helyi csapatban is edz, szval nagyon ügyi.Nagyon szeretnénk, ha ott kint is a szintjének megfelelő helyen focizhatnia, biztos vagyok benne, hogy ott nem a pénz számít hanem a tehetség, és sokra viheti..
Minden idevágó dolog érdekel, a legapróbb részletekig.Előre is köszi!!
:Krisztina