Beiskolázás

Több
12 éve 7 hónapja #17868 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
A kislányom júliusban lesz 6 éves Ő Németországban már iskolába vagy iskola előkészítőbe fog jár?
Mi úgy gondoltuk, a mostani iskolájukkal egyeztetve, hogy kinn fognak iskolába járni itthon pedig megmaradnak magántanulói státiszban. Van esetleg köztetek valaki akinek a gyerkőce így jár suliba?
Iskola végén megyünk ki juniusban akkor ugye kinn csak szeptembertől fognak suliba járni?
Esetleg már májusban kimennénk akkor ugye még ebben a tanévban elkezdenék az iskolát?
Nagyon örülnék, ha a tapasztalatotokat megosztanátok velem.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17880 Írta: nagyberci
nagyberci válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Nata.

En januarba jottem ki, a csalad februarba es nekunk a nagyobb lanyunk 7 eves a tavaly osszel kezdte az elso osztalyt, ugyhogy februar 27-tol itt csak az elso osztalyt folytatja. Egy szot nem tudott nemetul, de a tanitoja azt mondta,ha igy halad nem kell megismetelje az elso osztalyt, de ha netalan meg kell, azt sem banom. Az elso 2 hetbe nem szivesen ment iskolaba, de hamar beilleszkedett, es mar baratnoje is van, kivel kezzel labbal ertekeznek. A ti kislanyotok mar csak szeptembertol fog jarni suliba, de ha hamarabb kijosztok(majus), beirathatod az oviba meg egy par honapra, hogy szokja a nyelvet. Nem kell megijedni, mert nagyon hamar alkalmazkodnak a gyerekek foleg ebbe a korba. A kisebbik lanyunk 3.5 eves, O oviba jar, de nagyon szereti, annak ellenere, hogy nem sokat ert meg abbol amit neki mondnak. Az ovit persze fizetni kell, de szerintem ugyis megeri.
Sok sikert kivanok!

Azert vagyunk a vilagon, hogy valahol otthon legyunk benne!

Több
12 éve 7 hónapja #17885 Írta: Nata

Szia nagyberci!
Köszönöm a választ!
Nekünk négy gyerkőcünk van 2 éves,5 és fél éves, 1. és 3. osztályosok.
Még is májusban mennénk akkor még járnának ebben a tanévban suliba? Én ugy gondolom, hogy igen és ha esetleg így alakul akkor a nyáron 6 éves és a most 1. osztályos jövőre egy osztályba járnának?
Minden infót nagyon köszönök!

Több
12 éve 7 hónapja #17886 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Nata,
sztem otthon sem kellene még iskolába indulnia, de nyilván ezt ti döntitek el.
Több lehetőség közül választhattok,szerintem a legrosszabb a magántanulói státusz,hiszen most vagy magyarul tanul meg először helyesen írni,olvasni,vagy németül.
Apropó,beszél németül a kislány?
Meddig gondolkodtok külföldben?
Amúgy nem adható csupán egy helyes válasz a kérdésedre,ajánlom,hogy olvasgass egy kicsit a témában,hogy dönteni tudj.
Kezdetnek:
nyelvtanulaskisgyermekkorban.blog.hu/200...y_ketnyelvu_gyerek_2

Több
12 éve 7 hónapja #17887 Írta: Nata

Szia htimea!
Köszönöm a linket átfogom böngészni.
Én az euvonalon olvastam, hogy 6 éves kórtól kell iskolába indulni, dehogy adnám fel ha nem lenne kötelező. A nagyok is 7 évesen indultak suliba.
Nállunk az iskolában az a bevált szokás, hogy külföldön lakó gyerekek kinn járnak rendes iskolába, de év végén itthon a magyar tananyagból is levizsgáznak. A mi sulinkban kb. 15 ilyen gyerek van.
Nem beszélnek németül.
Most 100%-ban azt gondolom, hogy ha sikerül magyarországról eltávoznunk eszünk ágában sem lesz visszajönni.

Több
12 éve 7 hónapja #17888 Írta: Adzy
Adzy válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem,remélem tud valaki segíteni nekem.A férjem januárban ment ki német országba,Frankfurt környékén Neau-Isenburgba.Mi iskola után júniusban megyünk utána.Van két gyermekünk a nagyobbik 8 éves 2. osztályt fejezi be,a picike ő 6 éves lesz júniusban.Nem beszélünk németül. Kérdésem az lenne hogy a nagyobbik ő megint 2.osztályos lesz???A picikét őt oviba,vagy iskolába kell majd beíratni??ott mikor van a beiratkozás,milyen papírok,bizonyítvány kell,esetleg igazolás a mostani iskolából hogy elvégezte a 2.osztályt?Mikortól kezdődik a tanév??Előre is köszönöm a választ.